niewiele pracy,a wystarczy dodatek jogurtu naturalnego i mamy szybkie śniadanie.. Składniki: 4szkl.płatków owsianych, 1szkl. migdałów w płatkach, 1/2szkl. wiórków kokosowych, 1/4szkl.pestek dyni lub słonecznika, 1/2szkl.syropu klonowego, 2łyżki oleju, 1/2 łyżeczki soli, 1szkl. suszonych owoców np.żurawina, rodzynki, jagody goyi. Wykonanie: Rozgrzać piekarnik do 180 stopni, na blaszce wyłożonej papierem
Anioły w kuchniwodą.Tradycyjnie podaje się je z pastą jajeczną, zrobioną z 3 ugotowanych jajek i uwaga - kostki masła! Podałam je jako dodatek do kremowej zupy z dyni i było pysznie!!! /źródło "Kuchnia"/ Przepis bierze udział w durszlakowej akcji kulinarnej
Anioły w kuchniCzujecie już jesień??? Ja jakoś powoli już tak...Jesień to jabłka, gruszki, dynie...itd. U nas dzisiaj gruszki. Super ciasto na jesienne popołudnie:) Kto jeszcze nie zna tego przepisu, serdecznie polecam. Składniki; 25 g drożdży, 210 ml mleka, 70 g cukru, 2 jajka, 50 g masła, 500 g mąki, szczypta soli, gruszki, sok z cytryny Wykonanie; Mleko podgrzewamy. rozpuszczamy
Anioły w kuchnidomu już panuje magiczna jesień...dynie, jabłka, liście...tak tak liście;) A dzisiaj też i jesienny chlebek daktylowy. Daktyle to pierwszy owoc egzotyczny, jaki poznała Europa. Dzięki obecności antyoksydantów, daktyle mogą wzmagać reakcje obronne organizmu w stosunku do niektórych chorób.No to pieczemy chlebek...zdrowy i jesienny;) Składniki; 350 g mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, sody
Anioły w kuchnidodatkiem rozgrzewających przypraw. Dzisiejsza dyniowa pachnie jeszcze aromatem suszonych grzybów, które zebraliśmy, kiedy temperatura powietrza sięgała w dzień 20 o C. Ale to już historia... Składniki: 300 g surowej dyni – wypatroszonej i pokrojonej na kawałki 1 mały seler pokrojony na kawałki 1 duża marchew pokrojona na kawałki 1 mała cebula pokrojona w kostkę 3-4 ząbki czosnku garść suszonych
Czerwień i błękitszybko i będę miała wolne popołudnie. Zamierzam zrobić zakupy i poszaleć w kuchni. Czy się uda? Zobaczycie na Instagram -ie. Przechodząc do zdjęć : * same dobre rzeczy * piękna, jesienna dynia * jesienne dary - najlepsze jabłka i gruszki * pyszna bułeczka z łososiem * nowości od Jogobelli - też spróbujcie * makaron zawsze dobry na wszystko Wspaniałego tygodnia Kochani
Magiczne Życie MartyDOMOWA GRANOLA (składniki na 2 duże słoiki) Składniki: - 2 szklanki płatków owsianych - pół szklanki orzechów laskowych - pół szklanki orzechów włoskich - pół szklanki orzechów nerkowca - 2/3 szklanki pestek słonecznika i dyni - pół szklanki siemienia lnianego - 4 łyżki miodu Dodatkowo: - pół szklanki rodzynek - pół szklanki suszonych bananów - tabliczka gorzkiej czekolady Płatki owsiane, orzechy, pestki oraz siemię lniane wymieszać z miodem
Zgrabne Gotowanieinnego akurat nie miałam więc powstała tylko jedna porcja specjalnie dla niego. składniki: 2 figi garść porwanej sałaty 50 g sera z pleśnią 1-2 łyżki mieszanki ziaren słonecznika, dyni, pini 3 łyżki oliwy 1 łyżka sosu balsamicznego 1/3 łyżeczki musztardy delikatesowej Na talerzu rozłożyć porwaną sałatę, można użyć dowolnej mieszanki. Figi pokroić na ćwiartki i ułożyć na sałacie
Monia miesza i gotujeKabaczek to krewniak cukinii. Moje kabaczki mają jasno zieloną skórkę i są grubiutkie jak małe dynie. Mają dość grubą skórkę więc przed starciem na placki trzeba je obrać. A placki są przepyszne. Składniki: 2 kabaczki 2 jajka szklanka mąki sól, pieprz olej do smażenia Przepis na placki znajdziesz na blogu
w kuchni i w ogrodzieZapiekać pod grillem 15 minut w temperaturze 190 oC. Najsmaczniejsza kiedy owoce osiągną około 8 cm średnicy. Odmianę wyselekcjonowano we Włoszech,stąd nazwa cukinia od włoskiego zucchinia ( mała dynia
Kulinarny karnet Christopherarazowe w dwóch wersjach Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Tarta z ciasta francuskiego z cukinią Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta
Moja smaczna kuchniasamym wywołam efekt uzależnienia u kilku osób:) Batoniki granola SKŁADNIKI: 4 szklanki płatków owsianych górskich 1/2 szklanki wiórek kokosowych 1/2 szklanki zmielonych migdałów 1 szklanka nasion(len, sezam, słonecznik, dynia) posiekane orzechy włoskie żurawina rodzynki cynamon imbir 3-4 łyżki miodu 1/4 szklanki oleju(lniany, sezamowy lub z pestek winogron) 2 szklanki wody WYKONANIE: 2 szklanki płatków owsianych mielimy
peanutbuttermonsteroraz pomidora obrać i pokroić w kostkę Kukurydzę oraz fasolę odsączyć z zalewy, przepłukać wodą Tuńczyka częściowo odsączyć z oleju, ale nie całkowicie- zostawić trochę do połączenia składników Pestki dyni przyprażyć na patelni Wszystkie składniki połączyć i doprawić solą i pieprzem według uznania Naprawdę warto się przekonać do jedzenia ryb- nie tylko przy okazji Wigilii i postu. Nie lubię kiedy
peanutbuttermonsterlepszej wersji, zresztą oceńcie sami. SKŁADNIKI: 4 szklanki płatków owsianych górskich 1/2 szklanki wiórek kokosowych 2 szklanki orzeszków ziemnych bez soli 1 szklanka nasion(len, sezam, dynia) rodzynki cynamon 3-4 łyżki miodu 1 łyżeczka soli 1/4 szklanki oleju(lniany, sezamowy lub z pestek winogron) 1,5-2 szklanki wody PRZYGOTOWANIE: 2 szklanki płatków owsianych mielimy na mąkę
peanutbuttermonsterpotrafisz przekonać się do tego smaku- dodaj więcej jabłka czy też trochę miodu. Dla urozmaicenia można dorzucić również ulubionych ziaren jako źródła tłuszczu. Świetnie sprawdzi się słonecznik czy też dynia. Warto eksperymentować z takimi koktajlami. W zależności od potrzeb możemy modyfikować je, aby dostarczać sobie niezbędnych witamin i wspomagać nasz organizm. Możliwości są praktycznie nieograniczone, a wykonanie takiej zdrowej
peanutbuttermonster