będę się rozpisywać, bo nie ma o czym. Po prostu przygotujcie sobie na śniadanie. Składniki: pół szklanki świeżego ananasa, pokrojonego w kostkę pół szklanki puree z dyni pół szklanki jogurtu Wykonanie: Wszystkie składniki wrzucić do blendera i dokładnie zmiksować. Podawać natychmiast
Sto kolorów kuchniHalloween staje się coraz modniejsze w naszym kraju. A my organizujemy coraz częściej imprezy kostiumowe dynie, lampiony, wampiry, cukierek albo psikus itd. W sumie każdy pretekst jest dobry aby zorganizować imprezę :) . Ja nie koniecznie lubię obchodzić halloween, wolę to święto z naszymi tradycjami, ale tutaj nie mówimy o moich gustach tylko o świetnym deserku na patyku. Jabłka jeść trzeba! Składniki
Niezły MłynekSkładniki: 1/4 dyni hokkaido, oczyszczonej i obranej ze skóry 1/2 średniej cukinii 1 małe jabłko obrane ze skórki 1/2 czerwonej papryki 1 łyżeczka oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki soku z cytryny sól, pieprz Przygotowanie: Warzywa ścieramy na tarce, na największych oczkach "łezkach", skrapiamy olejem rzepakowym, sokiem z cytryny, doprawiamy do smaku
Moja smaczna kuchnianajlepiej schować je do pudełeczka czy puszki. Muszę przyznać, że zanim ozdobiliśmy kilka sztuk to już połowy ciastek nie było. Z tych niezjedzonych możemy się pochwalić kilkoma duchami i dyniami a w planach były jeszcze szkielety i pająki. Zapraszam do smakowitej zabawy. Składniki: 2 szklanki mąki jajko pół szklanki cukru łyżka margaryny lub masła 2 łyżki miodu łyżeczka sody oczyszczonej
prawdziwe jedzeniepomidor 1/2 ogórka zielonego 6 plastrów cukinii 1/2 gruszki 5 plastrów szynki parmeńskiej 1/3 opakowanie sera feta (jednak zdecydowanie pleśniowy wygrywa!) garść orzechów (tym razem użyłam pestek dyni i słonecznika, mogą być też włoskie :)) sos vinaigrette Przygotowane: 1. Myjemy i rozdzielamy sałatkę na 2 talerze. 2. Myjemy ogórka i pomidora. Warzywa, fetę i gruszkę (obieramy!) kroimy i kładziemy
Kitchens AlphabetPoranki stały się chłodne i rześkie. W powietrzu unosi się zapach zbliżającej się jesieni. W sklepach na dobre zagościły śliwki i dynia, i u mnie w kuchni też…zmykam do pracy a Was zostawiam z moim makowym ze śliwkami… Składniki: 60 dag śliwek, 20 dag masła, szklanka maku, szklanka cukru, szklanka mąki, 4 jajka, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Anioły w kuchniniewiele pracy,a wystarczy dodatek jogurtu naturalnego i mamy szybkie śniadanie.. Składniki: 4szkl.płatków owsianych, 1szkl. migdałów w płatkach, 1/2szkl. wiórków kokosowych, 1/4szkl.pestek dyni lub słonecznika, 1/2szkl.syropu klonowego, 2łyżki oleju, 1/2 łyżeczki soli, 1szkl. suszonych owoców np.żurawina, rodzynki, jagody goyi. Wykonanie: Rozgrzać piekarnik do 180 stopni, na blaszce wyłożonej papierem
Anioły w kuchniwodą.Tradycyjnie podaje się je z pastą jajeczną, zrobioną z 3 ugotowanych jajek i uwaga - kostki masła! Podałam je jako dodatek do kremowej zupy z dyni i było pysznie!!! /źródło "Kuchnia"/ Przepis bierze udział w durszlakowej akcji kulinarnej
Anioły w kuchniCzujecie już jesień??? Ja jakoś powoli już tak...Jesień to jabłka, gruszki, dynie...itd. U nas dzisiaj gruszki. Super ciasto na jesienne popołudnie:) Kto jeszcze nie zna tego przepisu, serdecznie polecam. Składniki; 25 g drożdży, 210 ml mleka, 70 g cukru, 2 jajka, 50 g masła, 500 g mąki, szczypta soli, gruszki, sok z cytryny Wykonanie; Mleko podgrzewamy. rozpuszczamy
Anioły w kuchnidomu już panuje magiczna jesień...dynie, jabłka, liście...tak tak liście;) A dzisiaj też i jesienny chlebek daktylowy. Daktyle to pierwszy owoc egzotyczny, jaki poznała Europa. Dzięki obecności antyoksydantów, daktyle mogą wzmagać reakcje obronne organizmu w stosunku do niektórych chorób.No to pieczemy chlebek...zdrowy i jesienny;) Składniki; 350 g mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, sody
Anioły w kuchnidodatkiem rozgrzewających przypraw. Dzisiejsza dyniowa pachnie jeszcze aromatem suszonych grzybów, które zebraliśmy, kiedy temperatura powietrza sięgała w dzień 20 o C. Ale to już historia... Składniki: 300 g surowej dyni – wypatroszonej i pokrojonej na kawałki 1 mały seler pokrojony na kawałki 1 duża marchew pokrojona na kawałki 1 mała cebula pokrojona w kostkę 3-4 ząbki czosnku garść suszonych
Czerwień i błękitszybko i będę miała wolne popołudnie. Zamierzam zrobić zakupy i poszaleć w kuchni. Czy się uda? Zobaczycie na Instagram -ie. Przechodząc do zdjęć : * same dobre rzeczy * piękna, jesienna dynia * jesienne dary - najlepsze jabłka i gruszki * pyszna bułeczka z łososiem * nowości od Jogobelli - też spróbujcie * makaron zawsze dobry na wszystko Wspaniałego tygodnia Kochani
Magiczne Życie MartyDOMOWA GRANOLA (składniki na 2 duże słoiki) Składniki: - 2 szklanki płatków owsianych - pół szklanki orzechów laskowych - pół szklanki orzechów włoskich - pół szklanki orzechów nerkowca - 2/3 szklanki pestek słonecznika i dyni - pół szklanki siemienia lnianego - 4 łyżki miodu Dodatkowo: - pół szklanki rodzynek - pół szklanki suszonych bananów - tabliczka gorzkiej czekolady Płatki owsiane, orzechy, pestki oraz siemię lniane wymieszać z miodem
Zgrabne Gotowanieinnego akurat nie miałam więc powstała tylko jedna porcja specjalnie dla niego. składniki: 2 figi garść porwanej sałaty 50 g sera z pleśnią 1-2 łyżki mieszanki ziaren słonecznika, dyni, pini 3 łyżki oliwy 1 łyżka sosu balsamicznego 1/3 łyżeczki musztardy delikatesowej Na talerzu rozłożyć porwaną sałatę, można użyć dowolnej mieszanki. Figi pokroić na ćwiartki i ułożyć na sałacie
Monia miesza i gotujeKabaczek to krewniak cukinii. Moje kabaczki mają jasno zieloną skórkę i są grubiutkie jak małe dynie. Mają dość grubą skórkę więc przed starciem na placki trzeba je obrać. A placki są przepyszne. Składniki: 2 kabaczki 2 jajka szklanka mąki sól, pieprz olej do smażenia Przepis na placki znajdziesz na blogu
w kuchni i w ogrodzie