dynia - 15472 przepisów (strona:847/1032)

Warsztaty w Akademii Kulinarnej Whirlpool – kuchnia włoska 149

wykorzystałam skrupulatnie, pozdrawiam! Po chwili Marco zaczął swoją barwną prelekcję na temat makaronów, ich przygotowania i wykorzystania, po czym wzięliśmy się do pracy. Takim też sposobem powstały ravioli z dynia, agnolotti z nadzieniem z wołowiny, tortellini z baraniną i gwiazda raviolo all’uovo, czyli duże ravioli ze szpinakiem i płynnym żółtkiem. W związku z tym, że zostało nam dużo

karmelowy
Chleb pszenny z sezamem 140

wyrośnięcia.  4. Wyrośnięte ciasto podziel na dwie części i przełóż do przygotowanych foremek, odstaw do ponownego wyrośnięcia na ok 30 minut. Wierzch chleba posyp sezamem, słonecznikiem lub dynią. 5. Piecz godzinę w piekarniku rozgrzanym do tem. 200C. Na ostatnie 10 minut chleb przełóż na spód piekarnika. Po upieczeniu przełóż na kratkę kuchenną. Zostaw do ostygnięcia

Apetyczna babeczka
Zimowy poranek i dyniowe rogaliki 203

tymczasem zjem rogalik i może wybiorę się na spacer... Dyniowe rogaliki 20dag drożdży 2 jaja 3 łyżki cukru 1 szklanka mleka 6 0dag mąki 200g puree z dyni (np. z tego przepisu) 70g topionego masła łyżeczka soli mak lub sezam do posypania Drożdże, łyżkę cukru i mąki zalałam letnim mlekiem, wymieszałam i odstawiłam do wyrośnięcia na 20 minut. Następnie

Zapiski Młodej Żony
Pasztet z ciecierzycy, batatów i marchewki 181

albo jako samodzielna przekąska. Oczywiście doprawić można go sobie bardziej lub mniej pikantnie. Jeśli macie ochotę to polecam również Pasztet z fasoli i pieczarek czy Pasztet z ciecierzycy i dyni . Zapraszam na pasztet z ciecierzycy, batatów i marchewki. Pasztet z ciecierzycy, batatów i marchewki Składniki: 1 puszka ciecierzycy 400 g 500 g słodkich ziemniaków 500 g marchewki 2-3 jajka

UgotujmyTo.pl
Chleb z mąki krupczatki 180

krupczatki Młyn Szadek , 8 łyżek mąki razowej żytniej typ 2000, 1 litr letniej wody, 50 g świeżych drożdży 6 łyżek siemienia lnianego, 6 łyżek słonecznika łuskanego, 3 łyżki pestek dyni, 3 łyżki sezamu, 2 płaskie łyżki soli, 2 płaskie łyżki cukru. Przepis na 2 keksówki. Przygotowanie: Do dużej miski wsypujemy mąkę krupczatkę i żytnią. Dodajemy ziarna, sól, cukier,  pokruszone

Aga w kuchni
Sernik idealny poszukiwany... 616

średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć ją masą z herbatników mocną ją ugniatając. Następnie schłodzić w lodówce. Ser zmielić trzykrotnie w maszynce, dodać puree z dyni, cukier i ucierać. Kiedy masa będzie miała jednolitą konsystencję dodawać po jednym jajku za każdym razem dokładnie mieszając. Na koniec masę wymieszać z mąką ziemniaczaną. Wylać na herbatnikowy spód. Maliny zasmażyć

Zapiski Młodej Żony
SAŁATKA 3 SAŁATY. 3897

świeżych sałat, - Pomidory, 3-4 (najlepsze malinowe), - Pikle z ogórków (Polecamy "Orzech") - serek ziarnisty, - majonez (najlepiej domowy) 2-3 łyżki, - oliwki czarne, - oliwki zielone, - papryka czerwona spora, - prażone ziarna dyni, - prażona mieszanka ziaren i ziół "Ziołowo Mi" - czosnek główka, - czosnek niedźwiedzi , - cebula, 2-3 czerwone - pieprz czarny, - suszona mieszanka warzywna domowa typu Vegeta ...................................................................................... dodatkowo: Starty żółty ser Wykonanie: Banalne - umytą

Wypisz Wymaluj
Jak zrobić gładki hummus 199

zatar, sumak, chili, pieprz, słodka papryka, oregano, posiekana pietruszka lub kolendra, prażone ziarna, awokado, suszone pomidory. Żeby zrobić wersję "lżejszą" można hummus zmiksować z pieczonymi lub gotowanymi warzywami (dynią, burakiem, marchewką, pomidorami...). Za jednym razem można przygotować kilkudniowy zapas domowej, aromatycznej i sycącej pasty, którą można przechowywać do 5 dni w lodówce.  Czas przygotowania: 10 minut + 1 godz. gotowanie

SzczyptaSmaQ
Ser koryciński "Swojski "Czesławy Zarzeckiej 160

Koryciński z czarnuszką Ser Koryciński z orzechami włoskimi Ser Koryciński z suszonym pomidorem, bazylią i czosnkiem Ser Koryciński z suszonym pomidorem i szypiorkiem Ser Koryciński z ziarnami (słonecznik, dynia, siemie lniane) Ser Koryciński z żurawiną Ser Koryciński z oliwką Ser Koryciński z ziołami prowansalskimi Ser Koryciński z kminkiem Ser Koryciński z kozieradką Ser Koryciński z miętą Ser Koryciński z chrzanem

Moje domowe kucharzenie
Bułki żytnie z siemieniem lnianym i pestkami dyni na niedzielne śniadanie. 136

robienia ich jest bezcenna. Zachęcam! Czego nam potrzeba? -300 gram żytniej mąki -150 gram pszennej TYP 550 -37 gram drożdzy świeżych -40 gram siemienia lnianego -30 gram pestek z dyni posiekanych nieco -szczypta soli -duża szczypta cukru -200 ml wody ciepłej maks 39 stopni (kwestia pracy drożdży) -dwie duże łyżki maślanki -trzy duże łyżki oleju rzepakowego Drożdże zasypujemy cukrem

BaRepas
Dania mączne 213

Pierogi z kapustą i grzybami Knedle z śliwkami i sosem śmietankowym Knedle z truskawkami na musie Pierogi z truskawkami Pierogi z dynią i soczewicą Kopytka z serem Racuchy z ananasem Placki ziemniaczane z gulaszem Racuchy z bananami Naleśniki z serem zapiekane w śmietanie Knedle z śliwkami Placki jogurtowe Pierogi z czerwoną soczewicą Twarogowe placuszki Ravioli z szpinakiem i grana padano

Ala piecze i gotuje
Zupy 276

pieczarek Zupa gulaszowa Barszcz świąteczny czysty Kapuśniak na żeberkach wędzonych Krem z kalafiora z chipsami Zupa z cukini z jabłkiem Zupa czosnkowa Zupa grzybowa z łazankami Krem z dyni z szafranem i migdałami Krem z pomidorów z serowymi uszkami

Ala piecze i gotuje
Pszenno - orkiszowy chleb na miodzie z ziarnami 135

szklanki ciepłego mleka 2 łyżki miodu 1 łyżka soli 2 łyżki roztopionego masła 1,5 łyżki suszonych drożdży 1 łyżka ziaren sezamu 1 łyżka ziaren słonecznika 1 łyżka pestek dyni 1 łyżka siemienia lnianego Dodatkowo do smarowania i posypania: 1 rozmącone jajko 1 łyżka mleka 1 łyżka sezamu Sposób wykonania:  Wszystkie podane składniki wymieszać i dokładnie zagnieść

Na słodko lub wytrawnie
Pszenny chleb z koperkiem, bazylią i suszonymi pomidorami 134

uformowane bochenki do ponownego wyrośnięcia na ok 1 godzinę.  Przed wstawieniem do piekarnika można je ponacinać a następnie wysmarować rozmąconym jajkiem zmieszanym z łyżką mleka i posypać pestkami dyni lub jakimiś innymi ziarnami. Całość wstawić do  nagrzanego piekarnika i piec 40 minut w temperaturze 200 stopni C. Upieczone chleby studzić na kratce. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Pszenno - orkiszowy chleb z ziarnami 119

przepisy i wyszedł mi znakomicie :-) Polecam, naprawdę jest pyszny. Składniki: 400 g maki pszennej 100 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej ½ szklanki płatków pszennych 2 łyżki nasion słonecznika 1 łyżka nasion dyni 7 g suszonych drożdży 2 łyżki oleju   2 łyżeczki miodu 1,5 łyżeczki soli 150 ml maślanki 60 ml ciepłej wody 2 jajka 1 łyżka suszonego majeranku

Na słodko lub wytrawnie

Proponowane wyszukiwania