dynia - 15698 przepisów (strona:724/1047)

Warzywne burgery z fasoli, soczewicy i bakłażana 187

rozpadają się zwłaszcza takie duże jak smażyłam dzisiaj. Warzywne burgery z fasoli podałam w bułce. Nie musi to być koniecznie hamburgerowa bułka . Ja wykorzystałam proteinową bułkę z pestkami dyni. Warzywne burgery są miękkie. Zmiksowałam składniki na ziarnistą masę przez co po usmażeniu burgery uzyskały fajną strukturę. Przypominają do złudzenia mięsne hamburgery. Warzywne burgery z fasoli Składniki: 8 burgerów

codojedzenia
Pikantne leczo z cukinią 1964

stworzenia aromatycznego sosu w leczu, użyłam świeżych, malinowych pomidorów, możecie jednak śmiało przygotować danie z użyciem przecieru pomidorowego z kartonika lub pomidorów z puszki. Zobacz też: Leczo z dynią i papryką Warzywne leczo z wołowiną Pomidory nadziewane kaszą gryczaną, boczkiem i cebulką Przepis na leczo z cukinią Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 30 minut Składniki 4 pęta kiełbasy śląskiej

Kuchnia Bazylii
Chłodnik z buraków (dieta dr Dąbrowskiej) 258

kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidoroym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl

Kulinarne przygody Gatity
Placki z cukinii 206

aromatycznymi suszonymi pomidorami i tartym parmezanem. Wspaniały obiad. Placki z cukinii, dziś bez dodatku cebuli podaję także z jogurtem naturalnym i świeżo skrojonym koperkiem. Moje placki, tak jak z dyni polecam także same, chrupiące, delikatne, na obiad lub podwieczorek. Na zimno tez znikają Składniki: 3 cukinie 160 g mąki pszennej 1 jajko sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Umyte cukinie trę

Zasmakuj Kuchni
Ryż z kalafiora z marchewką (dieta dr Dąbrowskiej) 288

burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka włoska z chrupiącym salami 242

chrupie, a w tej chrupią aż dwie rzeczy, bo mamy w niej i chipsy z salami i cudowną mieszankę pestek włoskich z firmy Helio . W mixie zajdziemy pestki słonecznika, dyni i cudowne orzeszki pinii. Wprost idealna mieszanka do sałatek! Sałatka włoska z chrupiącym salami Składniki: kulka mozzarelli około 100 g salami 100 g makaronu penne około 50 g rukoli

PatiGotuje
Szczaw – poznaj wyjątkowe właściwości tego niedocenianego przysmaku! 252

Szczaw, wielu osobom do dziś kojarzy sięz niesmaczną zupą ze szkolnej stołówki. Stąd też zapewne wynika niezbyt duża popularność tej rośliny na polskich stołach – a

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ZUPA KREM Z ZIELONYCH SZPARAGÓW (keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu, laktozy i jajek) 305

bulionu warzywnego – osoby na redukcji) sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej opcjonalnie śmietana 30% lub śmietanka kokosowa opcjonalnie starty parmezan płatki migdałów , pestki dyni lub słonecznika chipsy z boczku   Szparagi umyć, osuszyć i odłamać lub odkroić twarde i grube końce. Cebulę obrać i pokroić w piórka. W garnku roztopić tłuszcz, zeszklić cebulę

Ola la LCHF
Domowa Granola 200

cudownie. Do przygotowania Granoli wykorzystać możemy ogromną gamę suszonych owoców. Dodajemy to na co w danym momencie mamy ochotę. Dodatkowo w Granoli ważne są ziarna, tutaj użyć możemy słonecznika, dyni, ziaren chia, sezamu. Zazwyczaj dodajemy również orzechy i migdały. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam także do odwiedzenia mojego

mecooks
Restaurant Week Wrocław – Degustacja w restauracji PATIO 213

arbuzowa i puder z malin. Pięknie podane, bardzo smaczne danie. Drugim daniem głównym do wyboru są placuszki z batatów z puree z kalafiora, zielone szparagi na maśle tymiankowym, pestki dyni i puder z czarnych oliwek. Podsumowując: Bardzo smaczne, interesujące menu. Danie pięknie podane, obsługa przemiła, warto skosztować wiosennego, festiwalowego menu! Polecam restaurację PATIO i zachęcam do rezerwowania stolików. Radzę się

Mała Cukierenka
Wegański krem jaglany z jagodami maqui. 175

nasionami chia i płatkami owsa - żytnie z musli - z żurawiną i kokosem - z komosą ryżową - z cebulką i serem - z pomidorami i mozarellą  - z serem i pestkami dyni

Poranek na słodko
Ciasteczka zbożowe nadziewane kokosem i daktylami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegański) 235

innymi składnikami. Podstawa czyli płatki owsiane, olej, woda oraz len/chia muszą pozostać ale ziarna możecie wymieniać do woli. Dobrze sprawdza się również mak, ziarna konopi czy pestki dyni 😎       Składniki: Ciasteczka -200g płatków owsianych bezglutenowych (lub zwykłych) -50g wiórków kokosowych -50g słonecznika -20g ziaren lnu/chia -50g sezamu -80g daktyli (żurawina

Candy Pandas
5 pomysłów na zdrowe przekąski 206

dużo wapnia i sprzyjają obniżaniu poziom cholesterolu. Pomocne przy zaparciach i dolegliwościach trawiennych. Pamiętaj jednak, aby nie przesadzać z ich ilością ze względu na wysoką kaloryczność; pestki słonecznika i dyni – te ziarna są źródłem białka i zdrowych tłuszczów. Ich jedzenie obniża poziom cholesterolu. Ze względu na zawartość magnezu są polecane osobom narażonym na stres i pracującym umysłowo. Podobnie jak rodzynki

Okiem Blondynki by McBlondi
Makaron z pesto pietruszkowym. 197

prostych sosów, to on gra pierwszą rolę. Dlatego powinien być jak najlepszej jakości i dobrze ugotowany. Smacznego! :) Składniki: makaron spaghetti 1 duży pęczek pietruszki 3 łyżki prażonych pestek dyni 3 łyżki startego parmezanu (lub podobnego twardego sera) 6 łyżek oliwy 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka soli (+ sól do gotowania makaronu) skórka otarta z 1 cytryny 2 łyżeczki soki z cytryny

zadanie-gotowanie
SAŁATKA Z JARMUŻEM I TUŃCZYKIEM (keto, LCHF, optymalna, bez glutenu) 360

tuńczyka w sosie własnym/w wodzie 30 g startego parmezanu 10 g oleju MCT 10 g oliwy z oliwek 10 g oleju z awokado 10 g oleju z pestek dyni 10 g musztardy 2 żółtka 10 g ziaren słonecznika 10 g orzechów włoskich sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony opcjonalnie warzywa niskowęglowodanowe u mnie odrobina pomidora i papryki Jarmuż

Ola la LCHF

Proponowane wyszukiwania