Warzywne burgery z fasoli, soczewicy i bakłażana 187rozpadają się zwłaszcza takie duże jak smażyłam dzisiaj. Warzywne burgery z fasoli podałam w bułce. Nie musi to być koniecznie hamburgerowa bułka . Ja wykorzystałam proteinową bułkę z pestkami dyni. Warzywne burgery są miękkie. Zmiksowałam składniki na ziarnistą masę przez co po usmażeniu burgery uzyskały fajną strukturę. Przypominają do złudzenia mięsne hamburgery. Warzywne burgery z fasoli Składniki: 8 burgerów
codojedzenia
Pikantne leczo z cukinią 1964stworzenia aromatycznego sosu w leczu, użyłam świeżych, malinowych pomidorów, możecie jednak śmiało przygotować danie z użyciem przecieru pomidorowego z kartonika lub pomidorów z puszki. Zobacz też: Leczo z dynią i papryką Warzywne leczo z wołowiną Pomidory nadziewane kaszą gryczaną, boczkiem i cebulką Przepis na leczo z cukinią Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 30 minut Składniki 4 pęta kiełbasy śląskiej
Kuchnia Bazylii
Chłodnik z buraków (dieta dr Dąbrowskiej) 258kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidoroym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl
Kulinarne przygody Gatity
Placki z cukinii 206aromatycznymi suszonymi pomidorami i tartym parmezanem. Wspaniały obiad. Placki z cukinii, dziś bez dodatku cebuli podaję także z jogurtem naturalnym i świeżo skrojonym koperkiem. Moje placki, tak jak z dyni polecam także same, chrupiące, delikatne, na obiad lub podwieczorek. Na zimno tez znikają Składniki: 3 cukinie 160 g mąki pszennej 1 jajko sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Umyte cukinie trę
Zasmakuj Kuchni
Ryż z kalafiora z marchewką (dieta dr Dąbrowskiej) 288burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony
Kulinarne przygody Gatity
Sałatka włoska z chrupiącym salami 242chrupie, a w tej chrupią aż dwie rzeczy, bo mamy w niej i chipsy z salami i cudowną mieszankę pestek włoskich z firmy Helio . W mixie zajdziemy pestki słonecznika, dyni i cudowne orzeszki pinii. Wprost idealna mieszanka do sałatek! Sałatka włoska z chrupiącym salami Składniki: kulka mozzarelli około 100 g salami 100 g makaronu penne około 50 g rukoli
PatiGotuje
Szczaw – poznaj wyjątkowe właściwości tego niedocenianego przysmaku! 252Szczaw, wielu osobom do dziś kojarzy sięz niesmaczną zupą ze szkolnej stołówki. Stąd też zapewne wynika niezbyt duża popularność tej rośliny na polskich stołach – a
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ZUPA KREM Z ZIELONYCH SZPARAGÓW (keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu, laktozy i jajek) 305bulionu warzywnego – osoby na redukcji) sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej opcjonalnie śmietana 30% lub śmietanka kokosowa opcjonalnie starty parmezan płatki migdałów , pestki dyni lub słonecznika chipsy z boczku Szparagi umyć, osuszyć i odłamać lub odkroić twarde i grube końce. Cebulę obrać i pokroić w piórka. W garnku roztopić tłuszcz, zeszklić cebulę
Ola la LCHF
Domowa Granola 200cudownie. Do przygotowania Granoli wykorzystać możemy ogromną gamę suszonych owoców. Dodajemy to na co w danym momencie mamy ochotę. Dodatkowo w Granoli ważne są ziarna, tutaj użyć możemy słonecznika, dyni, ziaren chia, sezamu. Zazwyczaj dodajemy również orzechy i migdały. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam także do odwiedzenia mojego
mecooks
Restaurant Week Wrocław – Degustacja w restauracji PATIO 213arbuzowa i puder z malin. Pięknie podane, bardzo smaczne danie. Drugim daniem głównym do wyboru są placuszki z batatów z puree z kalafiora, zielone szparagi na maśle tymiankowym, pestki dyni i puder z czarnych oliwek. Podsumowując: Bardzo smaczne, interesujące menu. Danie pięknie podane, obsługa przemiła, warto skosztować wiosennego, festiwalowego menu! Polecam restaurację PATIO i zachęcam do rezerwowania stolików. Radzę się
Mała Cukierenka
Wegański krem jaglany z jagodami maqui. 175nasionami chia i płatkami owsa - żytnie z musli - z żurawiną i kokosem - z komosą ryżową - z cebulką i serem - z pomidorami i mozarellą - z serem i pestkami dyni
Poranek na słodko
Ciasteczka zbożowe nadziewane kokosem i daktylami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegański) 235innymi składnikami. Podstawa czyli płatki owsiane, olej, woda oraz len/chia muszą pozostać ale ziarna możecie wymieniać do woli. Dobrze sprawdza się również mak, ziarna konopi czy pestki dyni 😎 Składniki: Ciasteczka -200g płatków owsianych bezglutenowych (lub zwykłych) -50g wiórków kokosowych -50g słonecznika -20g ziaren lnu/chia -50g sezamu -80g daktyli (żurawina
Candy Pandas
5 pomysłów na zdrowe przekąski 206dużo wapnia i sprzyjają obniżaniu poziom cholesterolu. Pomocne przy zaparciach i dolegliwościach trawiennych. Pamiętaj jednak, aby nie przesadzać z ich ilością ze względu na wysoką kaloryczność; pestki słonecznika i dyni – te ziarna są źródłem białka i zdrowych tłuszczów. Ich jedzenie obniża poziom cholesterolu. Ze względu na zawartość magnezu są polecane osobom narażonym na stres i pracującym umysłowo. Podobnie jak rodzynki
Okiem Blondynki by McBlondi
Makaron z pesto pietruszkowym. 197prostych sosów, to on gra pierwszą rolę. Dlatego powinien być jak najlepszej jakości i dobrze ugotowany. Smacznego! :) Składniki: makaron spaghetti 1 duży pęczek pietruszki 3 łyżki prażonych pestek dyni 3 łyżki startego parmezanu (lub podobnego twardego sera) 6 łyżek oliwy 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka soli (+ sól do gotowania makaronu) skórka otarta z 1 cytryny 2 łyżeczki soki z cytryny
zadanie-gotowanie
SAŁATKA Z JARMUŻEM I TUŃCZYKIEM (keto, LCHF, optymalna, bez glutenu) 360tuńczyka w sosie własnym/w wodzie 30 g startego parmezanu 10 g oleju MCT 10 g oliwy z oliwek 10 g oleju z awokado 10 g oleju z pestek dyni 10 g musztardy 2 żółtka 10 g ziaren słonecznika 10 g orzechów włoskich sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony opcjonalnie warzywa niskowęglowodanowe u mnie odrobina pomidora i papryki Jarmuż
Ola la LCHF