dynia - 15472 przepisów (strona:722/1032)

Żytni chleb na zakwasie 99

pieczywa: 300 gram zakwasu żytniego  1 łyżka soli  250 gram mąki żytniej chlebowej  250 gram mąki orkiszowej z pełnego ziarna  400 ml wody  pestki dyni do posypania wierzchu  garść ziół prowansalskich  Zakwas żytni, sól, mąki, zioła i wodę dokładnie mieszam i przekładam do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wybrałam keksówkę o długości

Mango Papaja
MUFFINKI DYNIOWE Z ORZECHAMI 134

Zapraszam na kolejne jesienne wypieki 🙂 Dzisiaj muffinki dyniowe z orzechami i dodatkiem cynamonu. Składniki/12-14 muffinek: – około 150g puree z dyni – 200g mąki pełnoziarnistej (lub zwykłej) – duża garść orzechów włoskich – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – ½ łyżeczki sody oczyszczonej – 1 łyżeczka cynamonu – 50 ml oleju – 5 łyżek płynnego Czytaj więcej → Artykuł MUFFINKI DYNIOWE

greengoodies
Sos czosnkowy z kalafiora (dieta dr Dąbrowskiej) 187

burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony

Kulinarne przygody Gatity
Wine Expo Poland – warsztaty i degustacja komentowana, cz. 1 137

kardamonu. Długi, przyjemny finisz. Do czego: lekki drób w delikatnych sosach, białe ryby z sosami na bazie masła, będzie również dobrze grało z jesiennymi zupami (krem grzybowy, krem z dyni). Idealnie spasuje do fig zapiekanych z gorgonzolą. Nagrody: Wine Expo Poland – brązowy medal

Kate's Kitchen
Bułeczki drożdżowe z buraczkiem ćwikłowym 121

wypieki drożdżowe na wytrawnie. Bułeczki drożdżowe z buraczkiem ćwikłowym Jeśli chodzi o wytrawne wypieki, skoncentrowałam się na dwóch warzywach, których użyłam do pieczenia. Jednym z nich była dynia, drugim zaś buraczek ćwikłowy. Buraczek ćwikłowy znakomicie sprawdza się nie tylko w sałatkach ale także w drożdżowych wypiekach właśnie. Skusiłam sie na bułeczki drożdżowe z dodatkiem buraczka i siemienia lnianego. Mimo

mecooks
Wilgotne babeczki z gruszkami 184

Paź dziernik obok dyni, jabłek i grzybów uważam za sezon gruszkowy. Z racji tego, że bar d zo lubię ten owoc to razem z cynamonem postanowiłam wkomponować go w babeczki. Tym razem część owoców prze d upieczeniem zmiksowałam, aby konsystencja babeczek była wilgotna. Spróbujecie :)    Składniki: 225 g mąki pszennej pół łyżeczki sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki proszku

ChilliJemy
Szakszuka z boczkiem 119

szakszuki nie dodawajcie raczej cebuli i nie zapomnijcie o pikantnych przyprawach. Tylko wtedy będzie to niezapomniane danie! Polecam Wam także przepisy na: – klasyczna szakszuka – szakszuka z dynią – szakszuka z kurkami – pikantna szakszuka z ziemniakami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: – ser z jogurtów greckich

nietylkopasta.pl
Menu na tydzień: Idealne na jesień 105

jeszcze przecież niedawno robiliśmy chłodniki na upały, a tu proszę, chłodem nagle powiało, dzień się skurczył jak sweter w praniu, letnich owoców jest coraz mniej, w sklepach zaczyna rządzić dynia i jeszcze tydzień, a pojawią się znicze. Nastała pora roku, kiedy trzeba pomyśleć o zdrowej, ale solidnej diecie. Koniec z lekkimi sałatkami, które pomagały przetrwać upały. Czas pomyśleć o treściwych

Niedzielny kucharz
Chleb Bezglutenowy 93

chleby - forma 30cmx12cm SKŁADNIKI: 500g mąki gryczanej firmy BioBabalscy 300g mąki ryżowej 200g mąki kukurydzianej 14g drożdży instant 4 łyżki siemienia lnianego albo nasion chia 1 szkl. pestek dyni 1 łyżka soli 1 łyżka cukru 900-1000ml lekko ciepłej wody WYKONANIE: 1. Wszystkie suche składniki wymieszać w dużej misce. 2. Dodać wodę, dokładnie wymieszać. 3. Foremki wyłożyć papierem

Dziś Ja gotuje
Wyniki konkursu z CoffeeForYou Sprawdź kto wygrał 500 g kawy Brazil Yellow Burbon 111

pyszne przepisy, z niektórych z przyjemnością sama skorzystam   Nie przedłużając już dłużej 500 g kawy Brazil Yellow Burbon od CoffeeForYou  wygrywa: Pani Magdalena W. za sypaną dynio-szarlotkę. Ciekawe, oryginalne połączenie. Idealne na jesienne dni do pysznej kawy Gratuluję. Przepis już wypróbowałam i… jest naprawdę pyszny Zwycięski przepis znajdziecie w galerii konkursowej UWAGA! Zwycięzca proszony jest

Słodkie okruszki
Ciasto dyniowe z migdałami 111

oknem już jesień w pełni. Potrawy nabierają jesiennych barw. Dynia królowa jesieni to faworyt, aby upiec wyśmienite ciasto. Dzięki migdałom będzie jeszcze lepsze! Składniki: 2 jaja 1 łyżka erytrytolu 1 łyżka oleju 5 łyżek mąki żytniej 1/2 szklanki puree z dynii 2 łyżki migdałów 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia cynamon aromat Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę

Truskawkowa Fiesta
Zupa z cukinii 161

kuchni. Od jakiegoś czasu coraz częściej eksperymentuję z cukinią, stąd też pomysł na zupę krem. Zupa krem z cukinii jest bardzo lekka i pożywna, doskonale komponuje się z pestkami dyni lub prażonymi migdałami. Dodatkowym atutem zupy z cukinii... Tryb czytania Artykuł Zupa z cukinii pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

kurkanielotka.pl
Pikantna szakszuka z ziemniakami 225

obiad lub kolację. Aby było bardziej pożywnie dodajcie do środka ziemniaki, tak jak w tym przepisie. Polecam Wam także przepisy lekko zmodyfikowane na: – klasyczna szakszuka – szakszukę z dynią – szakszukę z kurkami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację PIKANTNA SZAKSZUKA Z ZIEMNIAKAMI PRZYGOTOWANIE: 45 minut SKŁADNIKI: – 2 łyżki oliwy – pół cebuli – 3 ząbki czosnku

nietylkopasta.pl
Wine Expo Poland – warsztaty i degustacja komentowana, cz. 1 144

kardamonu. Długi, przyjemny finisz. Do czego: lekki drób w delikatnych sosach, białe ryby z sosami na bazie masła, będzie również dobrze grało z jesiennymi zupami (krem grzybowy, krem z dyni). Idealnie spasuje do fig zapiekanych z gorgonzolą. Nagrody: Wine Expo Poland – brązowy medal

Kate's Kitchen
Sałatka z kozim serem i figami 180

Sałatka z kozim serem i figami to idealne połączenie zarówno fig i koziego sera. Oba te składniki świetnie się ze sobą łączą, a ponadto pięknie komponują

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania