odżywczą surowca. W dzisiejszym przepisie użyłam mixu Forever Young , którego skład prezentuje się następująco ⇾ 30% moringa, 20% chia, 15% dzika róża, 15% napój kokosowy, 15% pestki dyni, 5% borówka amerykańska. W tym produkcie spodobał mi się dodatek moringi, dzikiej róży czy borówek amerykańskich, które stanowią źródło drogocennych antyoksydantów, walczących w naszych organizmach z wolnymi rodnikami, stresem oksydacyjnym
Zdrowie na języku :Pjogurtów, owsianki, jako zamiennik kruszonki do ciast, do muesli lub do wyjedzenia łyżką. Ja użyłam surowych orzeszków ziemnych, ale możecie to zrobić z migdałami, macadamia, ziarenkami słonecznika czy dyni. Post Orzechy w cukrze pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenminut. Na końcu dodajemy opłukaną soczewicę i gotujemy jeszcze 10-15 minut aż napęcznieje. Całość blendujemy. Gotowe! Zupę skropioną oliwą podajemy z tymiankiem, doskonale pasują grzanki, prażone pestki dyni czy słonecznika. Możemy dodać śmietanę lub jogurt. Doskonale sprawdzi się także cynamon, szczególnie, gdy zupę przygotowujemy zimą! Jeśli jesteś dłużej ze mną na blogu wiesz, że nie lubię podawać sztywnych
MarcinChefsmaruje ok 3 dni przed więc siłą rzeczy nie jestem w stanie Wam zaprezentować mojego piernika tegorocznego. W tamtym roku smarowałam 3 różnymi dżemami śliwka, truskawka i dynia z imbirem, a w tym roku jeszcze nie wiem. A czy Wy pieczecie piernik na święta staropolski czy jakiś szybki? Składniki: 500 g miodu naturalnego wielokwiatowy 1 szklanka cukru
Życie zaczyna się w kuchnispora część oferty dostępna jest w naszym kraju należą do jednych z moich ulubionych ♡ Skład białka (smak: kakao i spirulina) ⇾ sproszkowane białko konopi, sproszkowane białko słonecznika, sproszkowane białko dyni, sproszkowane surowe kakao (16%), sproszkowany banan, sproszkowane białko z nasion szałwii hiszpańskiej (6%), sproszkowana lucuma, sproszkowana spirulina (2%), sproszkowana wanilia. Składniki: 150 g mrożonego banana 1 łyżka masła z orzechów
Zdrowie na języku :Ppoznacie nowy wymiar pyszności odkrywając grejpfruta na nowo. W tej odsłonie grejpfrut świetnie się nada na śniadanie. Można go po prostu wyjadać ze środka łyżeczką posypując uprzednio orzechami, pestkami dyni czy słonecznika lub kawałkami granoli. Cząstki ugrilowanego owocu można też dodać do jogurtu lub owsianki. To co, gotowi? Pieczony grejpfrut Składniki 1 grejpfrut, dowolny rodzaj, szczypta soli, 1/4 łyżeczki oleju
Pełna Lodówkawegan i nie tylko. Zielono-pomarańczowe placuszki z dyniowo-cukiniowe. Idealne na obiad i nie tylko. Składniki: 3 łyżki zmielonego siemię lnianego 3 łyżki mąki orkiszowej 200g puree z dyni 1 mała cukinia 1 łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych szczypta proszku do pieczenia przyprawy: papryka słodka, pieprz czarny, czosnek granulowany, zioła prowansalskie olej do smażenia Sposób przygotowania: Cukinię umyć, obrać
Truskawkowa FiestaKlasyczne spaghetti bolognese z mięsem mielonym można dopełnić papryką czerwona, która nada daniu głębi. Ponadto papryka ma dwa razy więcej witaminy C niż sama cytryna. Prócz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!autorów: Rebeccę Katzi Mat'a Edelson , książka ta dostępna jest w księgarni internetowej Klubu DPD . Zapraszam do podejrzenia mojej wcześniejszej recenzji . Przepisy jakie już wykorzystałam to: Pikantna zupa z dyni z imbirem i kardamonem Śródziemnomorska zupa rybna Zupa "opróżnij lodówkę" Teraz kolej na Prowansalską zupę z soczewicy . Jak piszą autorzy, zupa ta dowodzi, iż francuskie potrawy mogą być lekkie
Grunt to przepis!paczki) od Cukry Nyskie masa sernikowa: 400 g masła 1 szkl cukru 800 g serka twarogowego 1 szkl mleka 5 op. budyni śmietankowych 3 jajka 1/2 szkl puree z dyni masa śmietanowa: 660 ml śmietanki 30% 2 galaretki cytrynowe (przejrzyste) oraz: 2 galaretki cytrynowe i blaszka 23x38 cm Przygotowanie: Do garnka o grubym dnie wkładamy pokrojone masło, serek, wsypujemy cukier
słodkie i nie tylko historie kulinarneSkładniki: 0,5 kg mięso mielonego z łopatki wieprzowej 1 jajko 1 cebula 1 kromka czerstwego chleba 3 ząbki czosnku ulubiona mieszanka przypraw mąka 1/4 kg dyni (waga po obraniu) 1 … Czytaj dalej Pulpety gotowane w sosie dyniowym
czarrna od kuchnidewizą: Zdrowe Zdrowie i opracowana przez autorów: Rebeccę Katzi Mat'a Edelson , książka ta dostępna jest w księgarni internetowej Klubu DPD . Zapraszam do podejrzenia recenzji: Pikantna zupa z dyni z imbirem i kardamonem oraz recenzja książki "Zdrowe zupy" . Tym razem zaaplikowałam sobie pomysł ze strony 202 na Zupę "opróżnij lodówkę" . Bo zawsze przecież coś nam zalega w czeluściach lodówkowych
Grunt to przepis!wykorzystać sezonowe produkty i przemienić je w gar pysznego płynu, by zachować zdrowie i witalność przez cały rok. Zapraszam do podejrzenia recenzji, jaką wcześniej publikowałam: Pikantna zupa z dyni z imbirem i kardamonem oraz recenzja książki "Zdrowe zupy" - warto spojrzeć, choćby ze względu na piękne, książkowe ilustracje. Przepis jakim się ostatnio zainspirowałam i wzięłam "pod lupę" to Śródziemnomorska zupa
Grunt to przepis!pszennej 500 g mąki żytniej 80 g drożdży ok. 780 ml wody, letniej 3 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru ok. 300 g mieszanki nasion (słonecznika, siemienia lnianego, pestek dyni) wykonanie: Drożdże dokładnie mieszamy z cukrem, ok. 120 ml letniej wody oraz ok. 120 g mąki orkiszowej lub pszennej. Wymieszany rozczyn odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie dodajemy wymieszane mąki
Domowy Smak Jedzeniałyżka soku z cytryny 2 marchewki drobno posiekane,surowe - ja użyłam blendera ¼ szkl. czerwonej cebuli, w kostkę ¼ szkl. ogórki , pokrojone w kostkę ¾ szkl. orzechy włoskie posiekane ¼ szkl. nasion dyni ¼ szkl. Orzechy nerkowca- lub inne posiekane pół owocu granatu opcjonalnie sos jogurtowy ¾ szkl. jogurtu 2 łyżki majonezu 2 łyżki soku z ogórków 1 łyżeczka soli -do smaku 2 łyżeczki pieprzu
w mojej kuchni