dynia - 15472 przepisów (strona:713/1032)

CHLEB BEZGLUTENOWY NA ZAKWASIE 233

tapioka jest zdecydowanie najlepsza) - 200g zakwasu bezglutenowego (wyjętego 2-3h wcześniej z lodówki) - 2 łyżki nasion chia - 18g soli himalajskiej (zwykłej trochę mniej) - 1/2 szklanki ziaren (u mnie dynia, słonecznik i siemię lniane) - 600g (ml) wody + dodatkowo: ulubione ziarna do obsypania W misie umieścić wszystkie składniki i dokładnie wymieszać. Ja nie korzystam nawet z miksera, mieszam wszystko dużą łyżką

Smaczne Zdrowe
Pieczone warzywa 168

można wybrać dowolne. U mnie są to warzywa korzeniowe-marchewka, seler i pietruszka oraz cebula i ziemniaki. Do tego zestawu można dorzucić także bataty lub pasternak. Upiec można takżę dynię, cukinię, bakłażana czy paprykę ale te warzywa trzymamy nieco krócej w piekarniku. Czas pieczenia może być różny w zależności od tego jakich warzyw użyjemy i na jak duże kawałki pokroimy

Monia miesza i gotuje
Jajka wielkanocne barwione naturalnie 214

olejem, żeby ładnie błyszczały. Jak uzyskać poszczególne kolory ? Oto krótka ściągawka. kolor brązowy - łupiny z cebuli, mocna czarna herbata kolor niebieski - poszatkowana czerwona kapusta kolor żółty - kurkuma kolor pomarańczowy - dynia, marchew kolor fioletowy - jagody kolor różowy - sok z buraków (można też użyć koncentratu) kolor czerwony - łupiny z czerwonej cebuli kolor zielony - zmiksowany szpinak lub sok ze szpinaku

Kulinarne przygody Gatity
Zupa marchewkowo -pomidorowa z pestkami dyni i siemieniem lnianym 166

dopraw tak, jak lubisz. Dodaj mleko kokosowe i ugotowaną kaszę jaglaną, gotuj jeszcze 5 minut, a następnie wszystko zblenduj na gładki , aksamitny krem. Podawaj z siemieniem lnianym i pestkami dyni. Zupa jest pyszna. Rozgrzewa. Dodaje sił! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Zdrowa granola orzechowa - z masłem orzechowym i tahini :) 151

solo. Przyznaję, że w tej ostatniej wersji jadłam ją najczęściej 😂 Składniki: 125 g płatków owsianych  125 g płatków orkiszowych  45 g nasion słonecznika  45 g pestek dyni  45 g orzechów pekan 45 g migdałów 60 g tahini (Terrasana) 60 g masła z orzechów laskowych (Terrasana) 60 g syropu klonowego  40 g oleju kokosowego  Przygotowanie

Zdrowie na języku :P
Chleb z ciecierzycy z ziarnami (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 281

drożdży -4 łyżki oleju rzepakowego lub kokosowego -4 jajka -300 g mąki z ciecierzycy -100 g mąki migdałowej -50 g ziaren lnu -50 g ziaren słonecznika -50g pestek dyni -2 łyżki czarnego sezamu lub czarnuszki -płaska łyżeczka soli ( nas himalajska) Wodę, drożdże, olej i 3 łyżki mąki z ciecierzycy wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na kilkanaście minut. Mąki

Candy Pandas
Domowa granola 155

font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na 2 duże słoiki: 300g płatków owsianych ¾ szklanki soku pomarańczowego 1 banan’ 2 łyżki miodu 100g łuskanego słonecznika 100g pestek dyni 100g orzechów nerkowca 100g orzechów laskowych 2 łyżki nasion chia 100g żurawiny suszonej (użyłam żurawiny z sokiem z granata) Sposób przygotowania: Sok podgrzewamy z miodem, a następnie miksujemy z bananem

Kuchnia w czekoladzie
Pasztet z warzyw z rosołu z boczkiem 161

ugotowaną soczewicę, suszone pomidory, jajka oraz suche przyprawy. Wszystko razem miksujemy blenderem na gładką masę. Całość przekładamy do wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą keksówki. Wierzch pasztetu posypałam pestkami dyni z zalewy oliwnej (opcjonalnie). Pieczemy w temp 180 º C przez 60 minut. Pasztet wyjmujemy i kroimy po całkowitym wystudzeniu. Artykuł Pasztet z warzyw z rosołu z boczkiem pochodzi

Kierunekuchnia
Włoska zupa pomidorowa z pomidorów z puszki 602

cebuli 100g marchwi 150g selera naciowego 150g papryki czerwonej sos Tabasco lub Sriracha – do smaku sól cukier   DO PODANIA – nadziewane serem włoskie pierożki – prażone pestki dyni lub orzeszki piniowe – natka, bazylia – wiórki twardego sera – Pecorino lub parmezanu

Karo in the Kitchen
Sałatka warstwowa z brokułem i kurczakiem 33484

pierś z kurczaka (ok. 360g) 1 puszka kukurydzy 1 opakowanie sera typu feta sos czosnkowy (z tego przepisu: sos czosnkowy z ziołami ) garść migdałów lub ulubionych nasion (np. słonecznika, dyni itd.) sól, pieprz, papryka słodka w proszku – do smaku olej rzepakowy lub oliwa z oliwek do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka warstwowa z brokułem i kurczakiem – Wykonanie: Brokuła

Kulinarne Przeboje
Ciasteczka na zakwasie z bakaliami bez cukru 161

otrąb pszennych lub żytnich - 15 dag mąki pszennej - 15 dag mąki żytniej - 20 dag pokrojonych fig - 20 dag pokrojonych suszonych śliwek - 1/2 szklanki sezamu, słonecznika, orzechów i dyni Dobrej jakości bakalie znajdziecie na  www.Skworcu.com.pl . 1. Całość wymieszać dokładnie dłonią. Podzielić na połowę. Dwie duże blachy wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto i wygładzić dłonią zwilżoną wodą. Odstawić ciasto

Apetyczna babeczka
Placki ziemniaczane z węgierskim gulaszem warzywnym 188

pszennej  mieszanka węgierska "Hortex"  sok pomidorowy "Hortex" 1 cebula 1 łyżka  oleju rzepakowego 1 łyżeczka słodkiej papryki wędzonej 1 łyżka maki pszennej pół szklaanki uprażonych ziaren (dynia, słonecznik, siemie lniane...) 2 ząbki czosnku 250 ml jogurtu sól i pieprz do smaku olej do smażenia placków Do jogurtu dodaj posiekany drobno czosnek. Dopraw solą i pieprzem - wymieszaj. Obierz

Gotuj Sam!
Surówka z pora i marchwi 1098

Bardzo często zastanawiamy się na różnymi dodatkami do obiady. Brakuje nam pomysłu na jakaś zdrową i przede wszystkim smaczną surówkę. Surówka z pora i marchwi to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KOLOROWE ŚLEDZIE Z PAPRYKĄ (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 185

papryki żółtej 120 g papryki zielonej 150 g ogórków kiszonych 60 g cebuli białej 60 g cebuli czerwonej 50 ml oleju np. olej lniany lub z pestek dyni , MCT , delikatna oliwa z oliwek (u mnie mix oleju MCT, oliwy z oliwek i oleju lnianego) kolorowy pieprz świeżo mielony kilka ziarenek ziela angielskiego 2 listki laurowe papryka ostra papryka słodka Śledzie

Ola la LCHF
Sztuka i jedzenie 155

dań. Plastyka w kuchni Kolor w kuchni to nie tylko efekt aranżacji, ale też tego, co elementarne, czyli barwy naturalnych produktów. Pomarańcz jesienią wprowadzają do kuchennej przestrzeni malownicze dynie, które coraz częściej wykorzystuje się także jako rekwizyty dekoracyjne. Ale w jaki sposób pokolorować na pomarańczowo kuchnię pod koniec zimy? W naturalny sposób zrobią to marchewki, które przecież chętnie traktujemy jako

KulinarneImpresje.pl