Pigwa do herbaty z imbirem i goździkami – przepis krok po kroku

Pigwa do herbaty z imbirem i goździkami – przepis krok po kroku

Pigwa do herbaty z imbirem i goździkami – przepis krok po kroku

J esień rozgościła się już na dobre i niestety robi się coraz zimniej. Nie wiem jak Wy, ale ja nie wyobrażam sobie jesiennych wieczorów bez kubka gorącej herbaty, wzbogaconej odpowiednimi dodatkami Jednymi z moich ulubionych dodatków są miód i pigwa. Tym bardziej, że owoce pigwy są bogatszym źródłem witaminy C, niż cytryny. Nie na darmo więc, pigwa nazywana jest polską cytryną. Dlatego dzisiaj przychodzę do Was z moim przepisem na pigwę do herbaty, do której postanowiłam dodać również imbir i goździki. Oba te do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Okiem Blondynki by McBlondi

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

McBlondiMcBlondi

Cześć! :)
Mam na imię Magda i jestem nieanonimową Kosmetykoholiczką :D oraz wielką Gadżeciarą, Wielbicielką dobrej kawy, Miłośniczką kotów i niepoprawną Optymistką ;)
Na co dzień Specjalistka do zadań specjalnych. Po godzinach Blogerka z milionem pomysłów na minutę. Prowadzę bloga http://okiemblondynki.pl -subiektywnie o kosmetykach, lifestyle'u, testowaniu i zdrowym trybie życia :) bezglutenowej.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przetwory, syrop, dynia, nutella, cukinia, ananas, cukinia na zimę

Inne przepisy z Okiem Blondynki by McBlondi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.