dynia - 15472 przepisów (strona:707/1032)

Zapiekanka makaronowa z serem 306

Zapiekanka makaronowa z serem to pomysł na danie jeśli nie macie zbytnio czasu na gotowanie i jeśli lubicie żółty ser. Tak, tak danie to w żadnym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PIECZONA OWSIANKA Z TRUSKAWKAMI 166

ręką: np. malinami, borówkami, jabłkami, pomarańczami czy bananami.. Orzechy siekam te, które znajdę w szafce, najczęściej są to orzechy laskowe czy włoskie, pestki dyni lub słonecznika, czasem daję migdały albo płatki migdałowe,  czy tez nerkowce lub orzechy pekan... Dosładzam ją najczęściej miodem lub erytrytolem, czasem po prostu cukrem (choć staram

Słodko-Słony Świat Ilony
Gnocchi ze szparagami i tymiankiem 122

Gnocchi to rodzaj włoskich klusek. W zależności od rodzaju bazą mogą być ziemniaki lub warzywne puree (dynia, burak, brokuł). Smakiem i wyglądem przypominają polskie kopytka, choć są bardziej miękkie i delikatne. Ja postawiłam na klasykę, czyli gnocchi z mąki i ziemniaków. Pomyślałam, że do szparagów będą pasowały idealnie. Do tego delikatny sos z parmezanem. Pełnia szczęścia. W przepisie jest również

wiecejwarzyw.pl
Chrupiące domowe frytki 146

Chyba nie ma osoby, który nie lubi frytek. Oczywiście takie smażone na oleju są mało zdrowe, ale nie jemy ich codziennie, więc od czasu do czasu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PIECZONY RABARBAR Z MORELAMI 128

Jeszcze ciepłe podane do lodów są znakomite. SKŁADNIKI: - 3 laski rabarbaru - 10 moreli lub brzoskwiń - 4 - 6 łyżek syropu klonowego - zdrowa posypka (u mnie siemię lniane, sproszkowana żurawina, pestki dyni, kardamon, płatki róży - kupicie w każdej herbaciarni) Całość piekłam 35 minut w temp 170 stopni

SMYKWKUCHNI
Makaron pokrzywowy ze szparagami 121

łyżeczki soli 1 żółtko 3 garście liści pokrzywy młodej pozostałe: 1/2 pęczka szparagów białych 1/2 papryczki chili natka pietruszki 3 ząbki czosnku olej rzepakowy ziarna/ słonecznik, sezam, pestki dyni/ 3 łyżki Makaron pokrzywowy: Pokrzywę same listki wrzucam do wrzątku i gotuję 3 minuty. Odcedzam z wody i miksuje blenderem. Do miski przesiewam mąkę, dodaję sól, żółtko, papkę z pokrzywy

wesoła kuchnia
Chleb bezglutenowy z ziarnami 136

bezglutenowy z ziarnami PRZEPIS NA CHLEB BEZGLUTENOWY Z ZIARNAMI Składniki na Chleb bezglutenowy z ziarnami: 200g płatków owsianych bezglutenowych 100g mąki owsianej bezglutenowej 50g ziaren siemienia lnianego 50g pestek dyni 50g pestek słonecznika 50g mąki teff 2 łyżki nasion chia 2 łyżki nasion babki jajowatej 2 łyżeczki soli himalajskiej 1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego 1 jajko ok 450ml wody

Dorota Smakuje
Miodowe kulki mocy 150

szklanka daktyli 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych 3 łyżki miodu (użyłam miodu Manuka) 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki mąki kokosowej garść suszonej żurawiny, migdałów i pestek dyni (możecie użyć też ziarna słonecznika, rodzynki, orzechy włoskie, siemię lniane, czy co tam lubicie) Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na co najmniej pół godziny, a następnie blendujemy razem z wodą

Cynamonowe szczęście
Sałatka krewetkowa ze szparagami 99

czerwonych 1/2 pęczka szparagów zielonych 20 dkg krewetek 5 rzodkiewek 1/2 papryczki chili sól, pieprz 1 żabek czosnku natka pietruszki olej rzepakowy 60 g sera camembert 2 łyżki nasion dyni, sezamu,słonecznika sos: 6 łyżek oliwy z oliwek sól 1 łyżeczka musztardy  1 żabek czosnku 1 łyżka octu winnego Składniki sosu przekładam do słoiczka, zakręcam i mocno potrząsam

wesoła kuchnia
Ciasto Fiona 144

upieczone drewnianym patyczkiem. Po upieczeniu studzimy. Zdejmujemy papier, przekładamy na deskę.  Masa budyniowa: 1. 300 ml wody łączymy z sokiem i zagotowujemy. W pozostałych 150 ml rozpuszczamy dynie. Jak woda z sokiem zacznie się nam gotować wlewamy rozpuszczone budynie i energicznie mieszamy do zgęstnienia masy. Ma powstać budyń. Studzimy.  2. Jak nam całkowicie wystygnie to nasz budyń przekładamy

kruche babeczki
Bułki rustykalne 114

oprzeć, smarowanie ich masłem sprawia, że pod wpływem ciepła, masło natychmiast się rozpuszcza - coś niesamowitego, namawiam Was, żebyście spróbowali. Przepisy na śniadanie: Bułeczki drożdżowe Bułki wrocławskie Bułki z pestkami dyni  Mleczne bułeczki Rogale śniadaniowe Do takiego domowego pieczywa wystarczą warzywa, na przykład ogórek, czy pomidor, wędlina, albo ser i śniadanie mistrzów gotowe! Przepis na bułki Bułeczki drożdżowe

MamaOskarka
Nocne bułki pełnoziarniste i pierwszy test parowego piekarnika 127

NONE Składniki na 8 bułek: 250g mąki pszennej pełnoziarnistej 250g mąki pszennej luksusowej 1 ⅓ szklanka mleka 50g masła 1 jajko 25g drożdży 1 płaska łyżeczka soli ½ łyżeczki cukru Pestki dyni, słonecznika, czarnuszka, czarny sezam Sposób przygotowania: Masło topimy i studzimy. Mleko lekko podgrzewamy- do temperatury max. 35⁰, ⅓ łączymy z cukrem, drożdżami i 2 łyżkami mąki pszennej. Odstawiamy do lekkiego wyrośnięcia

Kuchnia w czekoladzie
Chleb z płatkami owsianymi 123

200g mąki pełnoziarnistej pszennej – 100g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 1op drożdży instant (7g) – 1 łyżeczka cukru – 1 łyżka soli – 30g pestek z dyni – 20g nasion chia – 20g siemienia lnianego Ciepłą wodę wlać do dużej miski, wsypać płatki, cukier, sól i drożdże i wymieszać. Dodać wszystkie mąki i nasiona, wymieszać dokładnie do połączenia

Smaki Armine
Zupa szparagowa ekspresowa 104

miksujemy np. blenderem na gładki krem szparagowy. Doprawiamy zupę do smaku solą i pieprzem. Proponuję posypać zupę domowymi grzankami, szczypiorkiem lub prażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika lub dyni. Błyskawiczna zupa ze szparagów jest gotowa. Smacznego The post Zupa szparagowa ekspresowa appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania