zimie ale teraz z tym gorzej gdy w połowie lata mieliśmy już jesień na stole. Na śliwki już dawno się zaczął sezon, a już widzę, że pojawiać się zaczyna dynia na blogach – no na to nie jestem jeszcze mentalnie gotowa i odmawiam:) Tymczasem cieszę się śliwkami i zajadam je w różnych konfiguracjach. Dziś mam dla Was super proste
Cooking for EmilyIdealne do mleka, jogurtu czy jako chrupiąca przekąska. DOMOWA CHRUPIĄCA GRANOLA Czas przygotowania 25 minut Szklanka płatków owsianych Szklanka płatków jaglanych Pół szklanki pestek słonecznika Ćwierć szklanki pestek dyni Ćwierć szklanki siemienia lnianego 2 łyżki nasion chia 2 małe banany Pół łyżki miodu Płaska łyżka oleju rzepakowego Opcjonalnie cynamon Można dodać też orzechy, migdały, wiórki kokosowe, suszone owoce. Płatki
HealthyCreationspesto z suszonych pomidorów i serem żółtym Gouda Składniki / na 2 kanapki: na pesto z suszonych pomidorów: 10 suszonych pomidorów odsączonych z zalewy 1 ząbek czosnku 40 g pestek dyni garść liści bazylii 4 łyżki oliwy extra virgin opcjonalnie: pół łyżeczki płatków chilli sól i pieprz ponadto: 1 pojedyncza pierś z kurczaka łyżeczka oliwy sól, pieprz 1 pomidor 6 czarnych
Chilli Czosnek i OliwaInstagramie. Nic dziwnego, jest tam wszystko co lubi każdy, a do tego ma ciekawą formę podania. Polecam Wam także przepisy śniadaniowe: – muffiny jajeczne – szakszuka – szakszuka z dynią – szakszuka z kurkami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – tosty francuskie – placki
nietylkopasta.plpestek, które potrzebne mi były do pesto, a że potrzeba jest matką wynalazku, to wykorzystałam gotową mieszankę suszonych owoców. Podsumowując zamiast suszonych owoców użyj dowolnych pestek czy to słonecznika, dyni itp. w dokładnie takiej samej ilości (150 g). Składniki na duży bochenek (moja keksówka ma wymiar 30×15 cm) 500 g mąki gryczanej białej (niepalonej) 200 g mąki kukurydzianej
greenscarfjakże ciekawe trio chłodników, w którym znalazł się chłodnik botwinkowy z jajkiem przepiórczym i szczypiorkiem, chłodnik pomidorowy z grzankami i czerwoną cebulą oraz ogórkowy ze szpinakiem i prażonymi pestkami dyni. Wszystkie równie smakowite, dały dobry początek tej kolacji. Kwaśność chłodników przełamał delikatnie słodki likier Saska Pigwa – nie ukrywam, ale to jeden z moich ulubionych likierów. Niesamowicie lubię połączenie kwaśnych owoców
Kuchnia BazyliiPamiętam, że w zeszłym roku szalałam z cukinią i bardzo często gościła na moim stole. Pora rozkrecić się i w tym sezonie. Czas cukinii i dyni już nadszedł :) Czytaj więcej
Kasia Sarnapracy Wystarczy: W pudełeczku nałożyć ryżu (u mnie Kupiec) , polać musem jabłkowo-malinowym i posypać świeżymi malinami. Lunch box do pracy gotowy. Do tego świeży listek mięty, kilka pestek dyni i słonecznika i mamy pyszną przekąskę lunchową! Polecam dla zabieganych ps. co dać jak nie ma musu w słoiczku? Świeże owoce wymieszane z jogurtem naturalnym i łyżeczką miodu! Share
Latosiowydomwiórki czekoladowe albo kakaowe poduszeczki :) Zdecydowaliśmy się na tubę składającą się z pieczonych płatków, daktyli, suszonych jabłek, orzechów ziemnych, ziarenek kawy w czekoladzie, chipsów bananowych, a całość dopełniają pestki dyni. Trzeba przyznać mieszanka bogata w błonnik i witaminy. Nie tylko mieszanki musli Skomponowanie własnej mieszanki nie jest ani trudne ani czasochłonne, ale jest też wersja dla „leniuchów” :) Możecie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Leczo z cukinią i kiełbasą to bardzo proste i szybkie danie obiadowe. Najlepiej jest je przygotować w okresie letnim, kiedy możemy kupić świeże produkty do jego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mąki pszennej typ 450 100 g mąki pszennej chlebowej typ 1050 20 g drożdży 340 g letniej wody 1 1/2 - 2 łyżeczek soli dodatkowo: ulubione ziarenka (np. słonecznik, dynia, czarnuszka, siemie lniane...) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę pszenną oraz mąkę pszenną chlebową, pokruszone drożdże, wodę i sól umieszczamy w misce do wyrabiania ciasta - ugniatamy w rękach do momentu aż ciasto będzie
wege i kropkaskusi – proszę bardzo To danie, które w naszym domu króluje kilka dni, bo najlepiej przygotować go więcej (jak bigos z kapusty czy modne teraz bigosy warzywne, np. z dyni lub cukinii), odgrzewać i smakować. Każdego dnia, nie wiedzieć czemu smakuje lepiej:) SMACZNEGO Składniki: 3 czerwone duże papryki 2 cebule 1 por 4 pomidory 6 suszonych pomidorów 350 g kiełbasy
Zasmakuj Kuchninajlepiej ale jeśli jesteście fanami bardzo pikantnego jedzenia sięgnijcie po papryczki jalapenos. Lubisz lekko pikantne dania? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Lekko pikantną zupę krem z dyni . The post Pieczone papryczki appeared first on MeCooks
mecookssię spotkać również z wersją przygotowaną na winie lub piwie. Jednak według mnie ta tempura wychodzi znacznie bardziej chrupiąca. Oprócz fasolki, w podobny sposób, możemy usmażyć inne warzywa: cukinię, dynię, czy paprykę. Ważne jest jednak, żeby warzywa były surowe. Wtedy wyjdą idealnie chrupiące, nieprzesiąknięte olejem i pyszne! Peixinhos da horta obowiązkowo podajemy z lampką vinho verde , białe opcjonalnie
Food SquarePyszna, wilgotna babka, która znika w mgnieniu oka. Jeżeli lubicie babkowe wypieki koniecznie wypróbujcie ten przepis. Przyda się w sezonie na dynię lub poza jeżeli zamroziliście zapasy
Milion Smaków