moich dzieciach. Lubią zgłodnieć między śniadaniem a obiadem. Wolę mieć na tę okazję w rezerwie takie oto placuszki. Nie zawsze "pakuję" w nie jarmuż. Często ich składnikiem jest dynia, cukinia lub buraczek. Dziś jednak postanowiłam przemycić dzieciom porcję zieleniny. Dodałam tez kurkumę- przyprawę, która powinna gościć w codziennym menu, bo ma właściwości antywzapalne, wzmacnia odporność, oczyszcza krew, reguluje poziom cukru
Jeść, by żyć w zdrowiuTaką zupę przygotujecie w 30 minut. Jest sycąca i bardzo dobra. Werja wegetariańska oczywiście bez boczku, zastąpić go prażonymi pestkami dyni lub słonecznika. Warzywa oskrobać i pokroić w kostkę. Koperek umyć i pokroić drobniej. Do garnka wlać wodę, dodać wszystkie składniki oprócz śmietany. Zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzu. Pieprzu odrobinę. Gotować aż warzywa będą miękkie. Zmiksować dokładnie
Kuchnia Pokoleńgęstej śmietany lub innymi ulubionymi dodatkami. Do podania… gęsta śmietana, smażona cebulka, smażony boczek, natka pietruszki, świeży koperek, grzanki, świeże pieczywo, tosty, klopsiki, groszek ptysiowy, prażone pestki dyni lub słonecznika. Pomysły na przekąski… – Szybkie paszteciki z mięsem z rosołu – Patison al’a schabowy – Domowe pieczywo czosnkowe
Kulinarne S.O.S.gęstej śmietany lub innymi ulubionymi dodatkami. Do podania… gęsta śmietana, smażona cebulka, smażony boczek, natka pietruszki, świeży koperek, grzanki, świeże pieczywo, tosty, klopsiki, groszek ptysiowy, prażone pestki dyni lub słonecznika. Pomysły na przekąski… – Szybkie paszteciki z mięsem z rosołu – Patison al’a schabowy – Domowe pieczywo czosnkowe
Kulinarny S.O.S.podhalańska z sosem balsamicznym, szparagami i pieczonymi ziemniakami z rozmarynem → Sałatka z bobem, miętą, smażonymi ziemniaczkami i fetą → Sałatka z pieczonymi batatami, rukolą i chrupiącym boczkiem → Sałatka z rukolą, dynią i kurczakiem z czosnkiem niedźwiedzim → Pieczony kalafior z masłem anchois i czosnkiem
Oryginalny smakOwoce: jabłka, gruszki, grejpfrut, ananas, kiwi, dzika róża. Warzywa: brukselka, buraki, chrzan, koper włoski, cykoria, dynia, pietruszka, por, smardze, roszponka, rukola, kalarepa, kapusta. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp']; for(var i = 0, len = versions.length; i var url='http://cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://www.cosbymzjadla.pl/listopad/&blog=http://www.cosbymzjadla.pl';
Coś bym zjadłasuszonych moreli 50 g siemienia lnianego w ziarnach 50 g otrębów owsianych 50 g orzechów laskowych lub włoskich 50 g nasion dyni 50 g nasion słonecznika 50 g migdałów (całych,w płatkach lub mielonych) 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka cynamonu 2 łyżki oleju rzepakowego 150 ml miodu 200 ml niesłodzonego
Wymiar Zdrowiaproponują, ale ja nie potrzebuję płatnej reklamy, bo przepisy są tak proste, że same się reklamują i cieszą sie powodzeniem, bo nawet zawodowi kucharze piszą do mnie. DYNIA BURZY STANDARDY... :) SAŁATKA JEST MEGA GROŹNA .... :) ta z pingwinem na czele .... MAKARON Z KURCZAKIEM jest zbójem :) SŁÓW BRAKUJE :) Na szczęście blog jest na portalu blogspot, który jest poza fejsem
chleba naszegocukru -6 łyżek kakao -herbatniki jasne około 30-40 szt Dodatki : -rodzynki -suszona żurawina -orzechy nerkowca -orzechy laskowe -orzechy ziemne -orzechy włoskie -pestki z dyni lub słonecznika -sezam Ps. W/w dodatki są tylko sugestią można dodać wszystkie po trochu lub wybrać swoje ulubione. Materiały pomocnicze: -papier do pieczenia -dwie formy keksowe Wykonanie : 1. Do rondelka wlej wodę
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.brokuła -125 g sera pleśniowego typu lazur* -50 ml śmietanki UHT -1 łyżka oliwy -1/2 małej cebulki -sól, pieprz -opcjonalnie: sos czosnkowy, tarty ser żółty, pestki słonecznika, dyni lub orzeszki piniowe (wedle uznania do podania) Przygotowanie Przygotować naleśniki. Brokuł obgotować w lekko osolonej wodzie lub na parze. W małym rondelku lub na patelni z grubym dnem rozgrzać łyżkę oliwy
Zielona Kuchniaczas na przepis! Pierogi z kaczką i kaszą gryczaną polecają się na obiad. Jeśli szukasz innych pomysłów na pierogowe rarytasy, polecam także pierogi z wędzoną makrelą i pierogi z dynią :) PIEROGI Z KACZKĄ (na ok. 40 pierogów) Składniki na ciasto 250 ml ciepłej wody 420 g mąki pszennej 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki soli Składniki na farsz 1 pierś kaczki
W kuchni Karmel-itkigarnka delikatnie mieszając, żeby się nie zważyło. Zupę serową podajemy z grzankami, groszkiem ptysiowym lub bułeczką. Przed podaniem można też posypać ją odrobiną startego parmezanu i prażonymi pestkami dyni lub orzechami włoskimi
Korniszonkigarnka delikatnie mieszając, żeby się nie zważyło. Zupę serową podajemy z grzankami, groszkiem ptysiowym lub bułeczką. Przed podaniem można też posypać ją odrobiną startego parmezanu i prażonymi pestkami dyni lub orzechami włoskimi
Gotujemy i jemyręcznie w misce parę minut, po 30 minutach znowu parę razy złożyłem ciasto, po 60 minutach poskładałem ciasto na mokrym blacie i przełożyłem do foremki 25x11 cm. Posypałem nasionami dyni. Wyrastanie w foremce 1 godzina w 28oC. Trochę za krótko, bo pękł na wierzchu. Piekłem 10 min w 230oC, potem zmniejszyłem do 190-200oC i kolejne 50 minut
Przepisy na domowy ser i chlebsmakowania jesieni! W pogoni za wszystkim i za niczym warto zatrzymać się na chwilę. W ogrodzie, w lesie albo w kuchni, w której czas dojrzałej jesieni symbolizują gruszki, dynie, dojrzewające spokojnie pomidory pamiętające lato, włoskie orzechy i wielokolorowe cuda zamknięte w słoikach. Ciasto gruszkowo-orzechowe z pomarańczową nutą Składniki: ¾ kostki masła (150 g) trochę mniej niż ¾ szklanki cukru
KulinarneImpresje.pl