sałat 1 cebula kilkanaście zielonych oliwek sos: 3 łyżki oliwy z oliwek + łyżka wody+ łyżka soku z cytryny+ łyżka musztardy+ odrobina soli i pieprzu czarnego pestki: po 2 łyżki dyni, słonecznika, babki płesznik, konopii (jak ktoś ma) Robimy! Udziec siekamy na mniejsze kawałeczki i obsmażamy lekko na patelni grillowej- bez tłuszczu – studzimy W misce mieszamy sałaty z mięsem, pokrojonymi
Latosiowydomburakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony
Kulinarne przygody Gatitywszelakie świeże zioła, najlepiej bazylia, kolendra, natka czy koper, z grzankami: serowymi, ziołowymi z masełkiem, czosnkowymi polanymi oliwą, z maślaną (lub nie) bagietką grillowaną lub chrupiącymi tostami, z pestkami dyni, orzechami i oliwą, z kuleczkami ptysiowymi, z domowymi grissini, z chipsami z warzyw, z chrupiącym, cieniutko pokrojonym boczkiem, z grillowanymi pomidorkami koktajlowymi, znam takich co podadzą zupę krem z ryżem
Zasmakuj Kuchniżółtka ugotowane na twardo przetrzeć przez sitko, 1 cukier waniliowy, puszka mleka skondensowanego na kajmak Dekoracje: polewa czekoladowa, migdały, orzechy laksowe, pestki dyni i słonecznika Sposób przygotowania: Dokładnie siekamy wszystkie składniki lub ucieramy na makutrze (jeśli posiadamy). Wstawiamy składniki posiekane do lodówki na około 30 minut. Po upływie czasu rozwałkowujemy masę
Wymiar Zdrowiaidealnie pasuje do pieczonej dyni, do warzyw pieczonych jak i surowych. Nadaje się do pieczywa zamiast masła czy do mięsa drobiowego. Jest aromatyczny i smakuje wyśmienicie, polecam. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieżółtka ugotowane na twardo przetrzeć przez sitko, 1 cukier waniliowy, puszka mleka skondensowanego na kajmak Dekoracje: polewa czekoladowa, migdały, orzechy laksowe, pestki dyni i słonecznika Sposób przygotowania: Dokładnie siekamy wszystkie składniki lub ucieramy na makutrze (jeśli posiadamy). Wstawiamy składniki posiekane do lodówki na około 30 minut. Po upływie czasu rozwałkowujemy masę
Wymiar Zdrowiasmakują dobrze i pozwalają na dodawanie do nich naprawdę rozmaitych składników – również jagody goji sprawdzą się w tym przypadku wyśmienicie. Ciasteczka przygotowuje się z płatków musli, nasion chia, pestek dyni, płynnego oleju kokosowego, goji, jajek i cynamonu. Jak je przyrządzić? Wystarczy najpierw połączyć w dwóch oddzielnych miskach suche i mokre składniki, a następnie dokładnie je wymieszać, aby uzyskać masę
Oryginalny smaklink: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/placki-ziemniaczane-z-patisonem.html), placki z cukinii z serem feta (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/placki-z-cukinii-z-serem-feta.html), cytrynowe placki dyniowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/12/cytrynowe-placki-dyniowe.html), drożdżowe placki z dyni z jabłkiem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/drozdzowe-placki-z-dyni-z-jabkiem.html), placki z cukinii (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/07/placki-z-cukinii.html) i inne. SMACZNEGO
Waniliowe Improwizacjelink: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/placki-ziemniaczane-z-patisonem.html), placki z cukinii z serem feta (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/placki-z-cukinii-z-serem-feta.html), cytrynowe placki dyniowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/12/cytrynowe-placki-dyniowe.html), drożdżowe placki z dyni z jabłkiem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/drozdzowe-placki-z-dyni-z-jabkiem.html), placki z cukinii (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/07/placki-z-cukinii.html) i inne. SMACZNEGO
Waniliowe ImprowizacjeSkładniki : kolorowy makaron rukola cieciorka oliwki zielone mini mozzarella pomidorki koktajlowe pestki dyni awokado Sos: oliwa natka pietruszki musztarda francuska sok z cytryny sól
Między kuchnią a pokojemZAPIEKANE OWOCE POD MIGDAŁOWYM CIASTEM! 3. OMLET ZE SZPINAKIEM I ŻÓŁTYM SEREM 4. GOFRY Z WARZYW: MARCHEWKI, PIETRUSZKI I ZIEMNIAKA! 5. PANCAKES Z BATATÓW I DYNI, PODANE Z ORZECHAMI NERKOWCA I ANANASEM
SMYKWKUCHNIjuż dawno nie żyjącą babcię, siedzącą na niskim stołeczku i trącą ziemniaki. Często gościły u mnie w domu kluski żelazne, zwłaszcza w okresie jesieni . Babcia często podawała je z dynią , której jako dziecko nie cierpiałam. Ale kluski były pyszne zwłaszcza odgrzewane i podpieczone. Kształt robimy dowolny, jak kluski śląskie, kopytka lub podłużne na kształt sopla. Takie pamiętam z dzieciństwa
gotuj ze mną