Najczęściej spotykany w towarzystwie marchewki, jako dodatek do obiadu. My jednak chciałyśmy go trochę odczarować i pokazać, że może stanowić także główny składnik dania. Groszek, bo o nim mowa, świetnie odnalazł się w naszej kuchni, w połączeniu z miętą. Myślę, że w tym wydaniu sprawdzi się zarówno w wersji na ciepło, jak i na zimno. Składniki na 3-4 porcje 1,5 l wody 200 g świeżej/ mrożonej włoszczyzny Puszka/ 400g groszku konserwowego/ mrożonego 5-6 szt. średnich ziemniaków 100 ml śmietanki 30 Mała garść lis...
Początki naszej przyjaźni sięgają pierwszego roku studiów. Jednak ostatecznie wylądowałyśmy na innych uczelniach, ale mimo to nasze drogi się nie rozeszły. Mamy wiele wspólnych zainteresowań, ale naszą główną pasją jest eksperymentowanie w kuchni. Każda z nas ma jednak przypisaną rolę, przy prowadzeniu tego bloga. Jedna z nas zajmuje się stroną techniczną, wizualną i redaktorską, a druga jest umysłem logistycznym i twórczym. Spotykamy się raz w tygodniu, aby przyrządzić pyszności dla Was. Jednak zdarzają się sytuacje, kiedy gotujemy w pojedynkę. Mamy nadzieję, że bez względu na to czy gotujemy razem, czy osobno, to i tak zadowolimy Wasze podniebienia.