Ciastka ze sfermentowanych ziaren owsa • 860g dokładnie odsączonych ziaren owsa, użyłam całość po fermentacji trochę dodałam do ciasta chlebowego, • 200g roztopionego masła, • 3 łyżki słonecznika, • 3 łyżki dyni, • 3 łyżki melasy, miałam z morwy białej, może być miód, • 3 łyżeczki trzcinowego cukru, • 3 łyżki z górką mąki kokosowej, • 3 jajka, • 2 płaskie łyżeczki sody, • 1 płaska łyżeczka proszku
Leśny Zakątekszparagami, pomidorami i serem korycińskim Składniki: ½ pęczka zielonych szparagów 2 duże pomidory malinowe 150g sera korycińskiego garść listków bazylii 2-3 łyżki ulubionych pestek np. dynia i słonecznik Sos: 1-2 ząbki czosnku 60ml oliwy z oliwek 3 łyżki białego octu winnego 1 łyżeczka miodu sól, pieprz czarny Przygotowanie: Szparagi skrócić o twarde końcówki
kuron.com.plrozpadają się zwłaszcza takie duże jak smażyłam dzisiaj. Warzywne burgery z fasoli podałam w bułce. Nie musi to być koniecznie hamburgerowa bułka . Ja wykorzystałam proteinową bułkę z pestkami dyni. Warzywne burgery są miękkie. Zmiksowałam składniki na ziarnistą masę przez co po usmażeniu burgery uzyskały fajną strukturę. Przypominają do złudzenia mięsne hamburgery. Warzywne burgery z fasoli Składniki: 8 burgerów
codojedzeniastworzenia aromatycznego sosu w leczu, użyłam świeżych, malinowych pomidorów, możecie jednak śmiało przygotować danie z użyciem przecieru pomidorowego z kartonika lub pomidorów z puszki. Zobacz też: Leczo z dynią i papryką Warzywne leczo z wołowiną Pomidory nadziewane kaszą gryczaną, boczkiem i cebulką Przepis na leczo z cukinią Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 30 minut Składniki 4 pęta kiełbasy śląskiej
Kuchnia Bazyliikiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidoroym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl
Kulinarne przygody Gatityaromatycznymi suszonymi pomidorami i tartym parmezanem. Wspaniały obiad. Placki z cukinii, dziś bez dodatku cebuli podaję także z jogurtem naturalnym i świeżo skrojonym koperkiem. Moje placki, tak jak z dyni polecam także same, chrupiące, delikatne, na obiad lub podwieczorek. Na zimno tez znikają Składniki: 3 cukinie 160 g mąki pszennej 1 jajko sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Umyte cukinie trę
Zasmakuj Kuchniburakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony
Kulinarne przygody Gatitychrupie, a w tej chrupią aż dwie rzeczy, bo mamy w niej i chipsy z salami i cudowną mieszankę pestek włoskich z firmy Helio . W mixie zajdziemy pestki słonecznika, dyni i cudowne orzeszki pinii. Wprost idealna mieszanka do sałatek! Sałatka włoska z chrupiącym salami Składniki: kulka mozzarelli około 100 g salami 100 g makaronu penne około 50 g rukoli
PatiGotujeSzczaw, wielu osobom do dziś kojarzy sięz niesmaczną zupą ze szkolnej stołówki. Stąd też zapewne wynika niezbyt duża popularność tej rośliny na polskich stołach – a
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!bulionu warzywnego – osoby na redukcji) sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej opcjonalnie śmietana 30% lub śmietanka kokosowa opcjonalnie starty parmezan płatki migdałów , pestki dyni lub słonecznika chipsy z boczku Szparagi umyć, osuszyć i odłamać lub odkroić twarde i grube końce. Cebulę obrać i pokroić w piórka. W garnku roztopić tłuszcz, zeszklić cebulę
Ola la LCHFcudownie. Do przygotowania Granoli wykorzystać możemy ogromną gamę suszonych owoców. Dodajemy to na co w danym momencie mamy ochotę. Dodatkowo w Granoli ważne są ziarna, tutaj użyć możemy słonecznika, dyni, ziaren chia, sezamu. Zazwyczaj dodajemy również orzechy i migdały. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam także do odwiedzenia mojego
mecooksarbuzowa i puder z malin. Pięknie podane, bardzo smaczne danie. Drugim daniem głównym do wyboru są placuszki z batatów z puree z kalafiora, zielone szparagi na maśle tymiankowym, pestki dyni i puder z czarnych oliwek. Podsumowując: Bardzo smaczne, interesujące menu. Danie pięknie podane, obsługa przemiła, warto skosztować wiosennego, festiwalowego menu! Polecam restaurację PATIO i zachęcam do rezerwowania stolików. Radzę się
Mała Cukierenkanasionami chia i płatkami owsa - żytnie z musli - z żurawiną i kokosem - z komosą ryżową - z cebulką i serem - z pomidorami i mozarellą - z serem i pestkami dyni
Poranek na słodkoinnymi składnikami. Podstawa czyli płatki owsiane, olej, woda oraz len/chia muszą pozostać ale ziarna możecie wymieniać do woli. Dobrze sprawdza się również mak, ziarna konopi czy pestki dyni 😎 Składniki: Ciasteczka -200g płatków owsianych bezglutenowych (lub zwykłych) -50g wiórków kokosowych -50g słonecznika -20g ziaren lnu/chia -50g sezamu -80g daktyli (żurawina
Candy Pandasdużo wapnia i sprzyjają obniżaniu poziom cholesterolu. Pomocne przy zaparciach i dolegliwościach trawiennych. Pamiętaj jednak, aby nie przesadzać z ich ilością ze względu na wysoką kaloryczność; pestki słonecznika i dyni – te ziarna są źródłem białka i zdrowych tłuszczów. Ich jedzenie obniża poziom cholesterolu. Ze względu na zawartość magnezu są polecane osobom narażonym na stres i pracującym umysłowo. Podobnie jak rodzynki
Okiem Blondynki by McBlondi