Jogurtowe ciasto cytrynowe z cukinią https://6niebokuchnia.blogspot.com/…/jogurtowe-ciasto-cytry… ŻYCIE ZACZYNA SIĘ W KUCHNI – Oszukany sernik z greckich jogurtów https://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/…/oszukany-sern… ESMERALDA ZE SMAKIEM – Babka jogurtowa z dynią http://esmeraldazesmakiem.blogspot.com.es/…/babka-jogurtowa… CZARNA OD KUCHNI – Ciasto jogurtowe z wiśniami https://czarrnaodkuchni.wordpress.com/…/ciasto-jogurtowe-z…/ MOJE DOMOWE KUCHARZENIE – Ciasto jogurtowe https://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/…/ciasto-j… LIDIA WESOLOWSKA [FB] – Jogurtowe z borówką
mojewypiekiinietylkosmakiem. 1 woreczek kaszy jęczmiennej Cenos pęczek szparagów filet z kurczaka 1/2 sałaty lodowej sól, świeżo zmielony pieprz 7 pomidorków koktajlowych 3 łyżki ziaren prażonych (słonecznik, pini, pestki dyni) Dressing: 1/2 szkl oliwy z oliwek 2 łyżki musztardy francuskiej łyżka miodu sok z 1/2 cytryny sól, pieprz Dressing: wszystkie składniki przełożyć do słoiczka, zakręcić i mocno wstrząsnąć aby się połączyły
Smakołyki Asizyskuje na smaku i jest po prostu przepyszna. Polecam Wam! przepis na truskawki pod kruszonką z owsianki - 15 łyżek płatków ( owsiane, błyskawiczne, jęczmienne, górskie -mieszanka) - kilka łyżek ziaren ( słonecznik, dynia) - kilka łyżeczek nasion chia - suszona żurawina - syrop z agawy - olej kokosowy (zamiennie masło) - truskawki Kokilki wysmaruj tłuszczem, poukładaj owoce, posyp mieszanką, skrop syropem z agawy i olejem kokosowym. Pieczemy
SMYKWKUCHNIMożna ją podać udekorowaną tylko główkami szparagów, tak jak ja zrobiłam. Doskonałymi dodatkami do tej zupy mogą być: grzanki, grzanki czosnkowe, chudy twaróg pokrojony w kosteczkę, uprażone pestki dyni lub płatki migdałowe. Składniki: 12 zielonych szparagów (dużych, grubych) 2 średnie ziemniaki 1 średnia cebula 1 łyżka masła klarowanego lub oliwy z oliwek 5 szklanek bulionu drobiowego lub warzywnego
Codziennik Kuchennydodatkiem – masłem, które dodatkowo nadaje pięknego maślanego aromatu ziemniakom. Gotowe danie podaję ze świeżą natką, dodaję surówkę i kawałek mięsa. Danie wege? Dorzućcie posiekaną marchew, pasternak, por, kawałek dyni lub buraki, cebulę, zapieczcie, smakujcie pieczone i kolorowe warzywa, doprawcie słodką i ostrą papryką, ziołami, podajcie z kefirem lub mizerią, smacznego:) Fioletowe ziemniaki truflowe Ruszajcie na zakupy po fioletowe ziemniaki
Zasmakuj KuchniCiastka ze sfermentowanych ziaren owsa • 860g dokładnie odsączonych ziaren owsa, użyłam całość po fermentacji trochę dodałam do ciasta chlebowego, • 200g roztopionego masła, • 3 łyżki słonecznika, • 3 łyżki dyni, • 3 łyżki melasy, miałam z morwy białej, może być miód, • 3 łyżeczki trzcinowego cukru, • 3 łyżki z górką mąki kokosowej, • 3 jajka, • 2 płaskie łyżeczki sody, • 1 płaska łyżeczka proszku
Leśny Zakątekszparagami, pomidorami i serem korycińskim Składniki: ½ pęczka zielonych szparagów 2 duże pomidory malinowe 150g sera korycińskiego garść listków bazylii 2-3 łyżki ulubionych pestek np. dynia i słonecznik Sos: 1-2 ząbki czosnku 60ml oliwy z oliwek 3 łyżki białego octu winnego 1 łyżeczka miodu sól, pieprz czarny Przygotowanie: Szparagi skrócić o twarde końcówki
kuron.com.plrozpadają się zwłaszcza takie duże jak smażyłam dzisiaj. Warzywne burgery z fasoli podałam w bułce. Nie musi to być koniecznie hamburgerowa bułka . Ja wykorzystałam proteinową bułkę z pestkami dyni. Warzywne burgery są miękkie. Zmiksowałam składniki na ziarnistą masę przez co po usmażeniu burgery uzyskały fajną strukturę. Przypominają do złudzenia mięsne hamburgery. Warzywne burgery z fasoli Składniki: 8 burgerów
codojedzeniastworzenia aromatycznego sosu w leczu, użyłam świeżych, malinowych pomidorów, możecie jednak śmiało przygotować danie z użyciem przecieru pomidorowego z kartonika lub pomidorów z puszki. Zobacz też: Leczo z dynią i papryką Warzywne leczo z wołowiną Pomidory nadziewane kaszą gryczaną, boczkiem i cebulką Przepis na leczo z cukinią Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 30 minut Składniki 4 pęta kiełbasy śląskiej
Kuchnia Bazyliikiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidoroym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl
Kulinarne przygody Gatityaromatycznymi suszonymi pomidorami i tartym parmezanem. Wspaniały obiad. Placki z cukinii, dziś bez dodatku cebuli podaję także z jogurtem naturalnym i świeżo skrojonym koperkiem. Moje placki, tak jak z dyni polecam także same, chrupiące, delikatne, na obiad lub podwieczorek. Na zimno tez znikają Składniki: 3 cukinie 160 g mąki pszennej 1 jajko sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Umyte cukinie trę
Zasmakuj Kuchniburakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony
Kulinarne przygody Gatitychrupie, a w tej chrupią aż dwie rzeczy, bo mamy w niej i chipsy z salami i cudowną mieszankę pestek włoskich z firmy Helio . W mixie zajdziemy pestki słonecznika, dyni i cudowne orzeszki pinii. Wprost idealna mieszanka do sałatek! Sałatka włoska z chrupiącym salami Składniki: kulka mozzarelli około 100 g salami 100 g makaronu penne około 50 g rukoli
PatiGotujeSzczaw, wielu osobom do dziś kojarzy sięz niesmaczną zupą ze szkolnej stołówki. Stąd też zapewne wynika niezbyt duża popularność tej rośliny na polskich stołach – a
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!bulionu warzywnego – osoby na redukcji) sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej opcjonalnie śmietana 30% lub śmietanka kokosowa opcjonalnie starty parmezan płatki migdałów , pestki dyni lub słonecznika chipsy z boczku Szparagi umyć, osuszyć i odłamać lub odkroić twarde i grube końce. Cebulę obrać i pokroić w piórka. W garnku roztopić tłuszcz, zeszklić cebulę
Ola la LCHF