się na produktach nieprzetworzonych. W jadłospisie należy ograniczyć smażone potrawy. Zdrowe tłuszcze są za to jak najbardziej wskazane, a zawarte są w: orzechach, nasionach chia, siemieniu lnianym oraz pestkach dyni, awokado. Zadbajmy o odpowiednią ilość białka, którą znajdziemy w: soi i produktach sojowych (w tym tofu), fasoli, grochu, bobie, ciecierzycy, soczewicy, mleku i przetworach mlecznych, jajach, kaszy jaglanej. Produkty spożywcze
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kotleciki. Kotlety smaż na oleju aż zazłocą się z obu stron. Kotleciki podawaj z dodatkiem kwaśnej śmietany i posypane posiekaną natką pietruszki i koperkiem. Moje kotleciki podałam z marynowaną dynią ! Smacznego! Artykuł Kotleciki z wędzonego twarogu i makreli pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl
nietylkopasta.plmieszamy z indykiem, wypustkami z granata, szklanką prażonych na suchej patelni orzechów laskowych lub włoskich, dodajemy przyprawę zatar, świeżą natkę lub kolendrę. Możesz też dodać pieczone warzywa: - takie jak: dynia, marchewka, cukinia ( warzywa obierz ze skórki, potnij w równą kostkę, dodaj oliwę, przyprawy, piecz w temp. 200 stopni C, 20 minut
SMYKWKUCHNItakie smaki, które nierozłącznie kojarzą się z jesienią: zupa z dyni, marchewkowe ciasto czy właśnie jabłka na wszystkie możliwe sposoby. Jabłka są o tyle wdzięcznym owocem, że można je wykorzystywać zarówno do ciast, jak i podwieczorków, czy dań wytrawnych. Moim jesiennym "comfort food" są zdecydowanie jabłka pieczone z kruszonką. Już sam ich zapach sprawia, że robię się głodna
Milion Smakówprostu nie mogłam się oprzeć i po kolei wszystko próbowałam. Paczka zawierała: - chleb magnat bio 300g chleb w 100% z mąki ekologicznej żytniej na zakwasie wzbogacony ziarnami słonecznika i dyni- zdecydowanie nr jeden dla mnie, bardzo pyszny i wstyd sie przyznać ale sama go zjadłam na jedno posiedzenie... i zasiało to we mnie nutę ciekawości i chęć spróbowania innych chlebków
Dziś Ja gotujeMega zupa dziś na moim talerzu. Piękny kolor, mnóstwo witamin, makro i mikroelementów, mega zdrowa i pożywna. Zasmakuje każdemu, zapewniam. Zupa z dyni z burakami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieBlat podsypujemy lekko mąką, przekładamy na niego ciasto i wyrabiamy kilka minut ręcznie. Dzielimy na dwie części i formujemy dwie pizze. 5. Do kubka dajemy przecier z dyni, dodajemy oregano suszone i mieszamy. Sosem smarujemy spody naszych pizz. 6. Cebulę kroimy w piórka, mozzarellę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ogórki kroimy w plasterki, tak samo oliwki
kruche babeczkidużo smaczniejsze (chociaż to i tak kwestia indywidualna). Kiedyś kremy jadałam z groszkiem ptysiowym, ale jakoś nigdy nie byłam do niego przekonana. Chętniej teraz pakuję do kremów uprażone pestki dyni, migdały lub ziarna słonecznika. Musi coś chrupać, no musi. Przepis jest chyba sprzed 2 tygodni, więc wrzucam go z niewielkim opóźnieniem. Bo dzisiaj znowu mam zupę kalafiorową. Tym razem zupełnie
Kardamonovy