dynia - 15472 przepisów (strona:661/1032)

Chleb z listkami chrzanu 78

bochenek: 250g mąki pszennej chlebowej typ 750 250g żytniej pełnoziarnistej 1 łyżeczka suchych drożdży lub 3 dag świeżych 2 łyżeczki soli morskiej 2 łyżeczki siemienia lnianego 2 łyżki pestek dyni 2 łyżki nasion słonecznika 1 garść młodych listków chrzanu Jak zrobić chleb z listkami chrzanu: Najpierw w misce mieszamy mąkę, drożdże (jeśli używamy świeżych rozpuszczamy je w wodzie) i sól

Dorota Smakuje
Cukinia przepisy na 10 sprawdzonych potraw 74

wytrawnie. Co zrobić z cukinii? Jak doprawić cukinię? Z czym podawać cukinię? Pomysł na cukinię. Pytania się mnożą, a cukinia nie może czekać. 😉 Jaka cukinia najlepsza Cukinia to odmiana dyni, wiadomo różni się kształtem, kolorem, ale także nie ma tego dyniowatego posmaku. O cukinii można powiedzieć, że jest neutralna w smaku i dlatego daje tak wiele możliwości. Jaka cukinia najlepsza

Dieta moja pasja
Jedzenie na odmłodzenie 75

grupy kumuluje się w skórze. Z jednej strony wspomaga opalanie a z drugiej działa jak naturalny „filtr przeciwsłoneczny” chroniąc skórę przed poparzeniami. Jego źródłem będą papryka, marchew, dynia, pomidory i inne. Likopen natomiast wykazuje działanie neuroprewencyjne, czyli chroniące przed utratą sprawności fizycznej i umysłowej. Są dowody na to, że może być elementem leczenia takich chorób jak Parkinson, Alzheimer czy stwardnienie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Menu na tydzień: Obiady z sezonowych warzyw 64

Bakłażan Kilka marchewek Łodyga selera naciowego Kalafior Szklanka bobu Garść groszku strączkowego Garść fasolki szparagowej 1 kg młodych ziemniaków Pęczek szczawiu Pęczek rukoli Pęczek rzodkiewek Opakowanie kiełków Garść pestek dyni Pół szklanki nasion słonecznika Główka czosnku Cytryna Kasze Szklanka soczewicy zielonej Szklanka kaszy orkiszowej Zioła Natka pietruszki Koperek Tymianek Szałwia Lubczyk Rozmaryn Jajka/nabiał Pół litra kefiru Kubeczek jogurtu Tarty

Niedzielny kucharz
Tradycyjna kuchnia rzymska. Jaka jest? 64

ciasta („pastella”). W takiej panierce smażone są także warzywa, jak bakłażany („melanzane”), cukinie („zucchine”), kalafiory („cavolfiori”), brokuły („broccoli”) zwane ogólnie „fritti in pastella”. Warto spróbować również smażonego kwiatu dyni („fiori di zucca”), najczęściej nadziewanego serem mozarella i „alici”. A co z pizzą? Oczywiście znana na cały świat jest rzymska pizza na cienkim cieście. Zobacz więc koniecznie przepis na ciasto

ProstePesto.pl
Gofry z awokado i jajkiem 77

placki z gotowanych ziemniaków –  placki z gotowanych ziemniaków z fetą –  placki z ziemniaków i marchewki –  placki z kalafiora –  placuszki pełnoziarniste na słodko –  placuszki z dyni –  placki serowe z jabłkami GOFRY Z AWOKADO I JAJKIEM Ilość porcji: około 10-12 gofrów, w zależności od wielkości Przygotowanie: 25 minut Składniki gofry: 1 szklanka mąki 3/4 szklanki

nietylkopasta.pl
Mało znane warzywa egzotyczne 60

Choć warzywa zawsze stanowiły ważny składnik polskiego jadłospisu, lecz dawniej nie znano warzyw egzotycznych i wciąż jedzono te same. W przeszłości najwięcej jadało się ziemniaków, kapusty, buraków, dyni, cebuli, marchwi, grochu, szczawiu, ogórków, pomidorów, sałaty. Dziś do naszej kuchni wprowadzamy mniej znane do tej pory w Polsce warzywa, bo chcemy sprawdzić ich smak. Na półkach sklepowych zaskakują nas swoim wyglądem

ProstePesto.pl
Gołąbki z chorizo 66

Gołąbki z chorizo. Konefka dla Królisia ( doświadczalnego ) który jest kapuścianym maniakiem, robiła już różne wariacje na temat gołąbków. Były takie w sosie pieczarkowym ,były z dynią, były z kiszonej kapusty…No było Ci tego panie w pieruny dużo. Z chorizo Konefka jeszcze nie robiła. Tak musiała sprytnie to chorizo przemycić do gołąbków, bo Króliś nie raz się zarzekał był

Spice things up
Omlet ze smażoną gruszką 78

drugą stronę i smażyć przez kolejne 2-3 minuty. W ten sam sposób usmażyć drugi omleto- naleśnik. Podawać z ulubionymi dodatkami. Ja polałam miodem gryczanym, posypałam prażonymi pestkami dyni i nasionami chia. Szybko, zdrowo, kolorowo. Spróbujcie omlet ze smażoną gruszką Artykuł Omlet ze smażoną gruszką pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
Sałatka na grilla 63

Składniki - mix sałat różnego rodzaju - czarnuszka - pomidory , u mnie malinowe - oliwa z oliwek, sól i ocet balsamiczny - słonecznik - prażone migdały -czosnek niedźwiedzi -koperek -gotowane jaja -oliwki -rzodkiewka - pestki dyni i orzechy włoskie opcjonalnie - czerwona, żółta i zielona papryka Dodaj swoje ulubione składniki i ciesz się zdrową sałatką! Raduj się kolorami i latem! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka z kurczakiem 72

bardzo długo!   Składniki: - pieczona pierś z kurczaka - awokado -miks Waszych ulubionych sałat -pomidory -czerwona papryka -seler naciowy - dodatki : oliwa z oliwek, sól, pieprz do smaku, czarnuszka, pestki dyni itd. - jeśli lubicie dodajcie octu balsamicznego z Modeny DOP   Z podanych składników   skomponujcie pyszną sałatkę i wcinajcie na zdrowie

Z Kuchni Do Kuchni
Domowe bułki do burgerów 62

przepisy na domowe pieczywo:   Słodkie mleczne bułeczki  Tureckie bułki acma Chałka litewska Chleb pszenny - baton Chałka waniliowa Ciabatta Maślane rogale z makiem Śniadaniowe bułeczki z pestkami dyni Nocne kajzerki Domowe bułki do burgerów Składniki (na 6-8 sztuk): zaczyn tangzhong: 15g mąki 25ml wody 50ml mleka ciasto: cały zaczyn tanghzong 300g mąki (najlepiej luksusowej

Obiad gotowy
Jabłkowo-cynamonowe scones 70

zdrowej wersji! Każda pora roku jest dla mnie dobra do wypiekania. Każda z nich daje różne możliwości wykorzystania sezonowych warzyw i owoców. Jesień to jabłka , gruszki, dynia, a późną wiosną rabarbar, truskawki. Za każdym razem kiedy sięgam po takie produkty to już wizualizuję sobie pyszne, pachnące wypieki. Nawet latem wypiekam ciasta, bo i tak robię to rano

rabarbarowo
Prosty przepis na chleb domowy 85

pszennej chlebowej typ 750 250g pszennej mąki graham typ 1850 1 łyżeczka suchych drożdży lub 3 dag świeżych 2 łyżeczki soli morskiej 2 łyżeczki siemienia lnianego 2 łyżki pestek dyni 2 łyżki nasion słonecznika Jak zrobić prosty przepis na chleb: Najpierw w misce mieszamy mąkę, drożdże (jeśli używamy świeżych rozpuszczamy je w wodzie) i sól. Potem dodajemy pestki, mieszamy. Następnie

Dorota Smakuje
CHLEB ORKISZOWO-ŻYTNI, PEŁNOZIARNISTY, NA ZAKWASIE 115

pół na pół żytni i orkiszowy (ja tak właśnie dałam), wyjęte min. 2-3h wcześniej z lodówki - 28g soli himalajskiej (zwykłej trochę mniej) - 30g słonecznika - 30g pestek dyni - 880g wody źródlanej lub filtrowanej ----------------------------------------------------------------------------------------------- + ulubione ziarna do obsypania chleba Wszystkie składniki odważamy do miski i mieszamy do połączenia składników. Przy zamianie jakiegokolwiek składnika, najlepiej dolewać wodę stopniowo, gdyż może

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania