Smacznego! Jeśli chcesz, by zupa miała gładszą konsystencję, przetrzyj ją przez sito (przed dodaniem bazylii) albo też przed pieczeniem pomidory pozbaw nasion i skóry. Zamiast marchewek możesz użyć kawałka dyni lub małego batata, a tradycyjne pomidory zamienić na pomidorki cherry – wówczas zupa będzie miała jeszcze słodszy smak i delikatniejszą konsystencję. Pomidorki należy piec krócej, około 15 – 20 minut. The post
Even Better Foodawokado 1 – 2 małe buraki (białe, kolorowe lub czerwone) 2 spore garście rukwi wodnej lub rukoli (może być też młody szpinak lub np. czerwona cykoria) 1 – 2 łyżki pestek dyni lub słonecznika (opcjonalnie) 1/2 – 1 łyżka naturalnego octu jabłkowego winegret: 1 łyżka oliwy extra virgin lub ulubionego oleju tłoczonego na zimno, 1 łyżeczka dobrej jakości musztardy (użyłam
Even Better Foodsałaty rzymskiej, kawałek świeżego ogórka, kawałek czerwonej papryki, małe pomidorki, mała cebulka, sól, pieprz, a na koniec posypałam startym serem grana padano. Można też dosypać coś chrupiącego np. pestki dyni lub słonecznika. Autor przepisu: Monika Michalska Artykuł Sałatka z resztek pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisynajlepiej drobnego /u mnie ryżowe kolanka około 20 – 25 pomidorków koktajlowych 10 – 15 marynowanych oliwek bez pestek (zielonych lub czarnych) 1 – 2 łyżki orzeszków piniowych (lub np. pestek dyni) garść listków młodego szpinaku 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka oliwy extra virgin sól, pierz garstka listków bazylii, plasterki szalotki (opcjonalnie) Pomidorki przepołowić, przełożyć do niedużego naczynia do zapiekania
Even Better Foodgotując większą ilość komosy z części można przygotować np. wyśmienity deser , lub orientalne kotlety 1 awokado + sok z cytryny do skropienia 1 – 2 łyżki pestek dyni lub słonecznika mała garść liści roszponki, rukoli, rukwi wodnej, szpinaku lub ulubionej sałaty 1 malutka szalotka pokrojona na cienkie plasterki lub kilka plasterków cebulki (opcjonalnie) 1 łyżka oliwy lub preferowanego oleju tłoczonego
Even Better FoodWielkanoc, lato, lub wtedy kiedy tylko przyjdzie Wam ochota na pyszny sernik! Zostawiam Ci również linki, do pozostałych moich przepisów na serniki, może spróbujesz jeszcze innych! Sernik z dynią Sernik z chałwą Sernik Kokosowy z bitą śmeitaną Sernik z borówkami na ciasteczkowym spodzie KILKA NAJWAŻNIEJSZYCH ZASAD PRZY PIECZENIU SERNIKA - sernik zawsze pieczemy: grzanie góra - dół - nigdy zbyt długo nie miksujemy
SMYKWKUCHNIKuchni Holenderskiej. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi życzę Ci smacznego. 👥 – 4 ⏰ – 60 minut 🇳🇱 – Holandia Co potrzebujesz by zrobić to danie 750 g ziemniaków 500 dyni piżmowej Słodki ziemniak Pasternak Rzepa Por Cebula Jarmuż 50 g masła 3-5 łyżek oleju roślinnego Sól Pieprz świeżo zmielony Chorizo lub inna pikantna, wędzona kiełbasa w orginale występuje Rookworst
RafalCookNasze leniwe, jesienne poranki nie istnieją, dopóki na stole nie pojawi się apetyczny stosik placuszków dyniowych na słodko. Powiem więcej, ciepłe śniadanie, które można spersonalizować to
Fitsweet.meJesień rozgościła się na dobre. A to oznacza coraz krótsze dni, przejmujący chłód, strugi deszczu oraz wszechogarniającą szaro-burą aurę. Brzmi jak doskonały przepis na chandrę
Fitsweet.mePrzyszedł zimny grudzień. Pierwsze okienka w kalendarzu adwentowym zostały otworzone. Już niedługo wszystko pokryje biały puch. To znak, że można zacząć myśleć o Świętach, które
Fitsweet.meKażdy bywalec kawiarni ją zna, albo chociaż o niej słyszał. Jednakże nie każdy wie, jak przygotować ją we własnym domu. A mowa o Pumpkin Spice Latte
Fitsweet.memleczno - kakaową 29. Kruche ciasteczka z dżemem 30. Zapiekanka z tortellini, kurczakiem w gyrosie, szpinakiem i brokułem 31. Sałatka z brokułem, boczkiem, pestkami dyni i słonecznika 32. Schab pieczony z chilli i czosnkiem 33. świderki z ciasta francuskiego z szynką parmeńską i mozzarellą 34. Tortille po meksykańsku zapiekane 35. Rollsy
kruche babeczkikoniec dajemy cienką warstwę majonezu. Każdą warstwę delikatnie solimy i pieprzymy. Górę naszego sałatkowego tortu przystrajamy mieszanka BIO MIX SAŁĄTKOWY POLSKIE MŁYNY, która zawiera w swoim słonecznik 40%, dynie 40% oraz szałwię hiszpańską 20%. Cała mieszanka zawiera aż 24 g błonnika . Polecam również zajrzeć do sklepu internetowego, gdzie można nabyć produkty, które nie są dostępne w sklepach. https://www.skleppm.pl / Artykuł
Pomysłowa kuchniatego oczywiście szklanka soku pomarańczowego Tymbark. 2 i 1/2 szkl. płatków owsianych 2 szkl. różnych orzechów (włoskie, laskowe, migdały, nerkowce, ziemne) 1 szkl. mieszanki nasion (słonecznik, sezam, pestki dyni) 2/3 szkl. suszonych owoców (rodzynki, żurawina, śliwki) 70 g masła 2 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki miodu 1/3 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki soli morskiej Orzechy grubo siekamy (powinny pozostać większe kawałki
Smaki Na Talerzu