odczuciu o niebo lepsza od innych kasz. Jeśli nie podzielacie mojego zdania, to możecie śmiało użyć np. kaszy gryczanej. Smacznego! Jeśli lubicie dania z kaszy polecam moje kaszotto z dyni piżmowej. A może preferujecie inne dania jednogarnkowe? Zobaczcie: Przepis na krewetki w sosie maślano-czosnkowym Noodle z kurczakiem i cukinią w sosie curry Klasyczne danie ze szparagami, boczkiem i jajkiem
A to pestkapszennej chlebowej typ 750 250g pszennej maki graham typ 1850 1 łyżeczka suchych drożdży lub 3 dag świeżych 2 łyżeczki soli morskiej 2 garście kwiatów forsycji 2 łyżki pestek dyni 2 łyżki nasion słonecznika Jak zrobić niezagniatany chleb z forsycją: Najpierw w misce mieszamy mąkę, drożdże (jeśli używamy świeżych rozpuszczamy je w wodzie) i sól. Potem dodajemy kwiaty i pestki
Dorota Smakujearomatyczna od świeżej bazylii. Krem z pomidorów to danie, które robi się samo w czasie. Idealne z grzankami, groszkiem ptysiowym lub podawane samodzielnie. Pasują do niego podprażone pestki dyni lub słonecznika – jeśli mamy kilka minut więcej, to możemy eksperymentować z dodatkami. Składniki podane są na 4porcje. Składniki: 2 puszki pomidorów szklanka wody lub bulionu 2 ząbki czosnku pół papryczki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mnie to granola gryczana w wersji wytrawnej- rozmaryn i tymianek . To świetny dodatek do zup, szczególnie kremów. Głównym składnikiem jest kasza gryczana, siemię lniane złote, pestki dyni, pestki słonecznika, orzechy nerkowca, płatki gryczane... no i oczywiście przyprawy. Nasze zupy nabiorą innego smaku dzięki temu odkryciu. Wszystkie składniki w pełni naturalne. Polecam jak najbardziej! Granola zawiera magnez i witaminę
Radość kipiąca uśmiechem.dodać ulubione suszone zioła (np. włoskie lub prowansalskie), prażoną cebulkę albo garść ziaren - ogranicza Was tylko Wasza wyobraźnia :) Chleb może być obsypany ulubionymi ziarnami (np. makiem, sezamem, pestkami dyni) albo płatkami owsianymi. Ja tym razem postawiłam na prostotę i upiekłam chleb bez żadnych dodatków. Pszenny chleb na drożdżach suchych jest bardzo uniwersalny. To wspaniała baza do kanapek wytrawnych
Lekcje w kuchnismaku solą, pieprzem, mieszamy ostrożnie najlepiej za pomocą łyżek do sałatek i sałatka Sałatka z jajkiem i tuńczykiem jest gotowa. Można sałatkę dodatkowo posypać pestkami prażonego słonecznika lub dyni. Sałatka z jajkiem i tuńczykiem smakuje również z kleksami majonezu, Smacznego! ŻYCZYMY wszystkim czytelnikom naszego bloga SMACZNYCH i WESOŁYCH ŚWIĄT! Jeśli skorzystacie z naszych przepisów to dajcie znać w komentarzu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwypróbowania i przekonania się jakie to pyszne i proste w obróbce chude mięsko. Zachęcam również do wypróbowania polędwiczki w roli głównej w tych przepisach: – curry indyjskie z polędwiczką, dynią i cieciorką – polędwiczki w sosie winno-śmietanowym z suszonymi pomidorami . Przepis na 4 porcje, jedna bez ryżu to około: 228kcal, B: 35g, T: 6,3g, W: 8,7g. Składniki: – 600g polędwiczki
Be Fit Be Strongpuszka czarnych oliwek (najlepiej z pestką) 150 g suszonych pomidorów w zalewie 2 papryczki chili 4 ząbki czosnku 1 łyżka stołowa płatków migdałów (prażone najlepsze) 1 łyżka stołowa pestek dyni, również prażone 1 łyżka kaparów Sok z 1/2 cytryny 1 łyżka oliwy extra virgin 1/2 łyżeczki mielonego lnu pieprz, suszony czosnek niedźwiedzi(1/2 łyżki) Wszystkie składniki wrzucamy do jednego pojemnika
vegetaniepół łyżeczki soli 3 jajka (M) niecała szklanka ciepłej wody *** (220 ml) *siemię lniane należy zmielić, upewnij się, że posiadasz młynek lub blender **zamiast nasion słonecznika możecie dodać pestki dyni, czarnuszkę, ziarna soi ***ciepła woda przyspieszy pęcznienie, powinna mieć około 40-55 stopni Czas przygotowania: 15 min Czas pieczenia: 65 min Ilość: bochenek chleba o wadze
WegePrzepisprzesianym cukrem pudrem tak by nie było grudek. Polewamy po cieście (ma spłynąć, pozostawiając cienką warstwę), dekorujemy pistacjami. Do swojej babki użyłam także 2 łyżki oleju z pestek dyni, mając nadzieję na piękny zielony kolor, jednak jak widać- brak spektakularnego efektu, więc ten składniki pominęłam w spisie
Kuchnia w czekoladziedomu. Mam przepis na ser paneer na blogu, serdecznie Was do niego zapraszam. Polecam Wam także przepisy na: – klasyczna szakszuka – szakszuka z boczkiem – szakszuka z dynią – szakszuka z kurkami – szakszuka z fasolą – zielona szakszuka – szakszuka z fetą – szakszuka ze szpinakiem – pikantna szakszuka z ziemniakami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze
nietylkopasta.plzapotrzebowanie na dostarczenie wartościowego białka, szczególnie u osób aktywnych fizycznie. Białko można dostarczyć z naturalnych źródeł. Do najlepszych naturalnych źródeł tego składnika należą jajka, piersi z kurczaka, łosoś, nasiona dyni czy soczewica. Jednak często te produkty to za mało. Dlatego wiele osób uzupełnia swoją dietę w dobrej jakości odżywki białkowe, jak olimp odżywki. 100 whey protein complex, to: najwyższej
Słodkie okruszkiDzisiaj przepis nietypowy, dlaczego? Dlatego, że większość z Was pewnie nie słyszała o hummusie na słodko. Osobiście zazwyczaj przygotowuję hummus klasyczny , paprykowy, ziołowy, z pieczonych buraków , czy z pieczoną dynią , jednak chciałam poznać trochę inną stronę ciecierzycy. Jakiś czas temu przygotowałam z nią błyskawiczne ciasto – brownie proteinowe z czekoladą i smakowało obłędnie, więc dlaczego nie spróbować słodkiego hummusu? Spróbowałam
Be Fit Be Strongzalewamy ok. litrem wywaru. Całość miksujemy na gładki krem. Jeśli będzie on zbyt gęsty, dolewamy wywaru. Doprawiamy wg uznania solą i pieprzem. CZYTAJ TAKŻE: [KUCHNIA]: Krem z pieczonej dyni z pudrem orzechowym Na suchej patelni przygotowujemy chipsy z boczku: cienko pokrojony boczek wytapiamy z tłuszczu. Świetnie nadaje się do tego celu boczek wędzony Morliny (surowy). Zupę przelewamy na talerze
Kate's Kitchen