Jak ugotować kaszę jaglaną na sypko

Jak ugotować kaszę jaglaną na sypko

Jak ugotować kaszę jaglaną na sypko

Jak ugotować kaszę jaglaną na sypko, żeby ziarenka się nie sklejały i ładnie dzieliły się na oddzielne kuleczki? Jest jeden prosty i niezawodny sposób. Królowa kasz Kasza jaglana – bywa nazywana królową kasz. Uchodzi za najzdrowszą w całej, licznej rodzinie kasz. Niektórzy tak ją kochają, że poświęcają jej fragmenty książek: „Uwielbiam! Czasem mam ochotę na czystą kaszę jaglaną bez żadnych dodatków. Taka kasza ma magiczne działanie. Wzmacnia od środka. Przywraca do równowagi. Uspokaja żołądek. Pieści skórę” – to... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, kasza jaglana, buraki, sałatki, sałatka, dynia, wołowina, łosoś, sernik ze snickersami i kajmakiem, bez pieczenia

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.