Przy planowaniu posiłków warto więc zadbać nie tylko o ich skład, ale również wygląd. Rozszerzanie diety dziecka rozpoczyna się od podawania mu przetartych zupek na bazie warzyw, np. dyni. W kolejnych tygodniach do diety dołącza się następne składniki, powiększając ich ilość w jednym daniu. Zbilansowana dieta dziecka, które ukończyło pierwszy rok życia, obejmuje już niemal wszystkie produkty spożywcze ubogie
Cynamonowe szczęścieOstatnio zamówiłam nowe foremki Tescoma . Które są idealne do wycinania codziennych lub świątecznych ciasteczek. W ofercie marki Tescoma znajdziecie foremki w wielu wzorach. Od kółeczek, serduszek, kwiatuszków, aż po dynie, samochodziki czy świąteczne mikołaje. Oczywiście czeska firma Tescoma to nie tylko foremki do ciasteczek. Oferta to m.in. świetne patelnie, noże, garnki, formy do pieczenia, gadżety do dekoracji ciast, i wiele
Słodkie okruszkibędą się również świetnie bawić. My jesteśmy zauroczeni tą serią i mamy nadzieje, że będą kolejne części. Wam polecamy, bo jest naprawdę świetna :-) Tytuł: "Mopsik, który chciał zostać dynią " Autor: Bella Swift Oprawa: miękka ze skrzydełkami Stron: 144 Cena okładkowa: 19,99 zł Wydawnictwo: Wilga
kruche babeczkiPrzepis z którego można zrobić bułki albo chlebek - i za każdym razem będzie pysznie. pieczywo z tego przepisu jest rewelacyjne i wilgotne dzięki dodaniu kefiru i puree z dyni. Na drugi dzień dalej można jeść ze smakiem bo dalej bułeczki i chlebek są świeże i mięciutkie. polecam
Swojskie jedzonkodrobiowy jest przygotowany z dodatkiem rozgrzewających przypraw i warzyw. Sprawdzi się tu większość Waszych ulubionych jarzyn, sprawdzi się tu na przykład ugotowana ciecierzyca, bakłażan, a nawet słodki ziemniak lub dynia piżmowa. Jeśli lubicie ostre potrawy, możecie do gulaszu dodać trochę chili - świeżej papryczki albo przyprawy w proszku. Dobrze sprawdzi się tu również świeży lub granulowany imbir. U mnie dziś łagodna
Lekcje w kuchnieuropejskiego smakosza dań z kuchni świata. Dzięki książce Korea – Nie tylko kimchi nauczycie się pewnych trików i sposobów, jak przygotować własne kimchi z kapusty pekińskiej, rzodkwi, ogórka, dyni, białej kapusty, marchwi, ostryg i żeńszenia. Oprócz przepisów na rozmaite kimchi w książce znajdziecie również pomysły na potrawy z dodatkiem kimchi oraz inne koreańskie dania nie tylko z kimchi
Tajemnice Smakukuchennych szafkach nie brakuje u nas oczywiście wszelakich puszek i słoików. Mamy zapasy tuńczyka i angielskiej fasolki 'baked beans', siekane pomidory w ilościach przemysłowych, kukurydzę, ciecierzycę, puree z dyni, wszelakie soczewice i fasole (borlotti, flagelot, haricot, czarne). Ale czasami natykam się na kompletnie inne warzywa, czy owoce, spoza mojej strefy komfortu, chociaż wcale nie jakieś egzotyczne, i szczerze mówiąc
Lejdi of the housepomyślimy o tym, iż brakuje w nim czegokolwiek. A jeśli lubisz kuchnię indyjską, to polecam sprawdzić także poniższe przepisy na dania kuchni indyjskiej . Samosa Cebulowe bhaji z sosem śliwkowym Dynia piżmowa w stylu curry Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Dal Składniki na dal z czerwonej soczewicy. 20 dkg czerwonej soczewicy 2 łyżki oleju słonecznikowego
MeCooksMagda Nie nazwałabym się jesieniarą, czy jak zwał tak zwał, ale bardzo lubię jesień. A szczególnie lubię te skarby, które ze sobą niesie – śliwki, dynie, grzyby i jabłka, chyba w szczególności. Za sprawą czy to świeżych czy tych już przerobionych jabłek, wyczarowałam w tym roku wiele wspaniałych przepisów na czele z donutami, naleśnikami i placuszkami z przesmażonych jabłek
Smaczna StronaJesień to najlepszy czas na rozgrzewające, pyszne zupy;) Ja uwielbiam krem dyniowo-cukiniowy. Robię zawsze podwójną porcję i część wekuję w słoiki żeby było na później
Prosty przepis najest krótkotrwały i nie generuje szkodliwych dla zdrowia związków. Oleje, które można używać tylko na zimno Oleje wielonienasycone, takie jak: słonecznikowy, lniany, kukurydziany, sojowy, z orzechów włoskich, z pestek dyni itd., należy używać tylko na zimno. Pamiętajmy o ich wrażliwości na światło i przy zakupie zawsze zwracajmy uwagę na ich opakowanie – takie oleje powinny być w szklanej, ciemnej butelce
Natka Pietruszkidrugą stronę i dopiekam, aż się zrumieni. W ten sam sposób postępuję z kolejnymi podpłomykami.. Na warsztatach podawaliśmy te podpłomyki z konfitowanymi żeberkami, sałatką z kapusty i dyni na puree jabłkowym. Dodatkowo skrapialiśmy podpłomyki olejem koperkowo-szpinakowym. Oczywiście możesz na nie nałożyć inne składniki, ale serdecznie polecam Ci przepis na intensywnie zielony i bardzo aromatyczny olej koperkowo. Maczane
Cztery Fajery