SKŁADNIKI 800 g filetu z piersi z kurczaka 500 g dyni 300 g ugotowanej ciecierzycy 1 laska cynamonu 2 cebule 2 łyżki m ą ki 750 ml bulionu warzywnego 1 łyżeczka kurkumy 3-4 gałązki tymianku oliwa z oliwek szczypta ostrej papryki sól, pieprz *** INGREDIENTI 800 g di petto di pollo(...)patelni z 2-3 łyżkami oliwy z oliwek na małym ogniu podsmażamy cebul ę. Wlewamy chochlę ciepłego bulionu, gotujemy pod przykryciem ok. 5 minut. Dodajemy dynię pokrojoną w kostkę, podsmażonego kurczaka, laskę cynamonu oraz gałązki tymianku. Wlewamy gorący bulion; doprawiamy solą, pieprzem, kurkumą oraz ostrą papryką. Gotujemy
La grande e la piccola cuocawiele rodzai, ale ja chciałam Wam zaprezentować scones z dodatkiem puree dyniowego, które przyznam, że smakują obłędnie. Te bułeczki są jednym z powodów, dlaczego zawsze mam zapas puree z dyni. Koniecznie sami się przekonajcie, że są doskonałą propozycją na drugie śniadanie, czy podwieczorek. Można je podawać z masłem lub ulubioną konfiturą, ale u mnie ekspresowo znikają w wersji solo! Polecam(...)około 20 sztuk) 350g mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka cukru 50g masła 250g puree z dyni (przepis tu - klik ) 2 jajka 20 ml mleka 100g rodzynek Ponadto: mąka pszenna do podsypania ciasta Do miski należy przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz cukier, a następnie dodać kawałki zimnego masła. Całość wyrobić jedynie
Di gotujeWłaśnie się opiłam jak smok. Na początku chciałam koktajl zrobić z surową dynią, ale i tak miałam w planie zrobić puree do ciasta (tak, tak), więc postanowiłam wykorzystać to ów puree do picia. Jakie to jest dooobre. I nie pomijajcie przypraw, są naprawdę niezbędne. Składniki: 1 szklanka mleka 2 łyżki puree z dyni 1 banan 1 gruszka 1 łyżka
KardamonovyJakie warzywo kojarzy Wam się z jesienią? Oczywiście, że dynia! I w tym roku nie mogło zabraknąć jej na moim stole, tym razem w sycącej wersji, jako dyniowe kaszotto z masłem orzechowym. Bo nie przygotować jesienią żadnej potrawy z dyni, to jak być w Rzymie
Vegan TasteDUŻE, mocno słodkie, bardzo dyniowe, chrupiąco-miękkie ciacha. Idealne na jesień! Jeżeli macie pod ręką dynię szybko róbcie z niej puree, a z puree te smakowite ciastka! Mniam! Składniki na 12 dużych ciastek: 1,5 szkl. mąki pełnoziarnistej 1/2 szkl. erytrolu 1/2 szkl. płatków owsianych 1 szkl. puree z dynii (pieczona, zblendowana dynia) 1/4 szkl. oleju rzepakowego 1/4 łyżeczki kurkumy
CzarnawisienkaSkładniki: - duży pęczek natki pietruszki - 4 łyżki oleju lnianego tłoczonego na zimno - 1/2 szklanki pestek dyni uprażonych na suchej patelni - 1 ząbek czosnku (można dodać więcej) - sól wg uznania - sok wyciśnięty z 1/2 cytryny Przygotowanie: Opcja łatwiejsza : wszystko blendujemy i gotowe :) Opcja wymagająca więcej czasu: Natkę pietruszki drobniutko siekamy nożem, dodajemy do niej: - czosnek przeciśnięty przez praskę, - pestki dyni
Szkrab Je SamMięciutkie, puszyste i wilgotne babeczki z cudownie chrupiącą kruszonką, które cudownie pachną cynamonem.... Muffinki zrobicie w kilka chwil, nie wymagają miksera. Są dziecinnie proste i dzięki dyni długo zachowują świeżość. Podczas pieczenia w domu unosi się cudowny zapach cynamonu. Gwarantuję, że sięgniecie jeszcze po cieplutkie muffinki, nie sposób się im oprzeć ;) Muffinki: 1i 3/4 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka sody(...)łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki soli 1/2 szkl cukru 1/2 szkl cukru trzcinowego 1/2 szkl oleju 1 szkl puree z dyni 2 jajka 1/3 szkl mleka Kruszonka: 3/4 szkl mąki 1/4 szkl cukru 1/4 szkl cukru trzcinowego 1 łyżeczka cynamonu 85g miękkiego masła Muffinki: suche składniki wymieszać w jednej misce, mokre w drugiej. Do mokrych dodać suche i wymieszać wszystko łyżką
Smakołyki Asikostkę. Czosnek i imir obrać i również pokroić w kosteczkę. Kurczaka wymieszać z przyprawami, posiekanym czosnkiem z imbirem i olejem. Odstawić do zamarynowania przynajmniej na 30 minut dynię przekroić na pół, następnie na ćwiartki i wybrać łyżką gąbczasty miąższ z pestkami. Połówkę dynii pokroić w kostkę. Z kalafiora wyciąć różyczki obsmażyć kurczaka na rozgrzanym oleju przez kilka minut. Dodać dynię
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zapiekane warzywa z mozzarellą i mielonym mięsem z indyka. Całość wyszła przepyszna, aromatyczna, wg mnie idealnie dopracowana w smaku 😁 Składniki (3-4 porcje): 4 średnie ziemniaki 1/2 małej dyni Hokkaido 1/2 papryki czerwonej 1 duża marchewka 2 garście świeżego szpinaku 2 łyżki oleju 1 kulka mozzarelli 1 łyżeczka soli przyprawy do warzyw(...)mięsa: 1/3 łyżeczki kminku mielonego, 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, 1/2 łyżeczki papryki ostrej, 1/2 łyżeczki papryki słodkiej, 1/2 łyżeczki kurkumy, 1 łyżka cebuli suszonej Przygotowanie: Ziemniaki i marchewkę obierz (dynię Hokkaido się nie obiera), wszystkie warzywa oczyść, umyj, osusz i pokrój w średniej wielkości kostkę. Wymieszaj z pokrojoną w drobną kostkę mozzarellą, olejem, solą i przyprawami. Mięso także wymieszaj
Zdrowie na języku :Pzwyczajne kopytka nabrały pięknego jesiennego koloru! Możemy podać je razem z gulaszem grzybowym lub po prostu posypane delikatnie tymiankiem. Składniki: ok 1,5 kg ziemniaków, 3/4 puree z dyni , ok 2 1/2 szklanki mąki (plus do podsypania), 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 jajko, 1 żółtko, 1/2 łyżeczka kurkumy. Przygotowanie: Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy. Najlepiej przygotować dzień wcześniej(...)Przeciskamy przez praskę, dodajemy puree z dyni, jajko, żółtko, kurkumę i stopniowo mąkę zagniatając na delikatne, elastyczne ciasto. Dzielimy na części. Rolujemy i odcinamy około 2-3 cm kawałki. Gotujemy partiami w gorącej osolonej wodzie do wypłynięcia. Po wrzuceniu dobrze jest lekko zamieszać wodą, żeby nie przywarły do dna. Odcedzamy za pomocą łyżki cedzakowej. Smacznego
Lena Gotujeblaszkę 20x25 cm: 100 g masła bez laktozy + trochę do wysmarowania formy 200 g gorzkiej czekolady, posiekanej 3 jajka, oddzielone żółtka od białek 125 g mąki z pestek dyni + trochę do posypania 100 g drobnego cukru Dodatkowo: świeże owoce np. jeżyny lub konfitura z żurawiny CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W małym garnuszku umieszczamy masło i połowę(...)piekarnika. Pieczemy 20 min , wyciągamy i odstawiamy do przestygnięcia. Ciasto najlepiej smakuje na ciepło z kwaśnymi świeżymi owocami lub konfiturą z żurawiny . Przed podaniem posypujemy mąką z pestek dyni. Smacznego
My Culinary Artsoczewicy około 750 ml bulionu warzywnego (może być z kostki) 1 łyżeczka sosu sojowego sól i pieprz do smaku 3 listki bazylii 50 g ziaren słonecznika 50 g pestek dyni (u mnie Skworcu ) Wykonanie: Warzywa: marchewkę, cebulę, pietruszkę, pora obieramy, myjemy, kroimy w krążki, solimy i podsmażamy do lekkiego zrumienienia na oliwie. Warzywa odgarniamy na bok i bezpośrednio(...)zupę gotujemy jeszcze 3 minuty. Zupę miksujemy blenderem, jeśli zachodzi potrzeba, doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli zupa jest za gęsta, można dolać więcej bulionu. Ziarna słonecznika i dyni prażymy na suchej patelni, do ich zrumienienia. Zupę nalewamy do talerzy. Wsypujemy ziarna. Smacznego
Smak mojego domuDelikatna owsianka o kremowym smaku dyni i aromatycznych pierniczków. Idealnie sprawdzi się na śniadanie w świąteczny poranek lub dla tych co lubią smak pierników. 1 szklanka mleka 1/2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 1/4 szklanki puree z dyni hokkaido 1 łyżka masła orzechowego 1/2 banana 4 pierniki lukrowane Uszatki Kopernik Toruń syrop trzcinowy W garnku zagotować mleko z puree dyniowym
https:KKuchniaMniamSkładniki: 250 g musu z dyni (ok. 1/2 średniej dyni) 200 ml śmietany 30% 400 g serka waniliowego 3 łyżki żelatyny + 1/2 szklanki mleka 1 cukier waniliowy 1 łyżka … Czytaj dalej Serniczek dyniowy
czarrna od kuchni