Zupa krem z brokułów, domowym groszkiem ptysiowym i ziołowymi kuleczkami z białego sera

Zupa krem z brokułów, domowym groszkiem ptysiowym i ziołowymi kuleczkami z białego sera

Zupa krem z brokułów, domowym groszkiem ptysiowym i ziołowymi kuleczkami z białego sera

  Oryginalny przepis na groszek ptysiowy jest na zdjęciu. Bardzo dziękuję Danielowi, z Ząbkowic Śląskich za udostępnienie mi starych rodzinnych zapisków. Groszek ptysiowy można wykorzystać do wielu dań słodkich i wytrawnym, zup i deserów. Sam też jest pyszny!     Groszek ptysiowy ·          250g mąki, użyłam orkiszowej jasnej ·          250ml wody, ·          100g masła, ·  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

DanaDana

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, brokuły, zupa, brokuł, dynia, ser biały, zupa krem, deser, karpatka, desery, zupa serowa, zupa warzywna, ciasta z masa, brokuł z jajkiem, ciasto orkiszowe, ciasto z kremem, ciasta z kremami, dynia pieczona, krem z dyni

Inne przepisy z Leśny Zakątek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.