DYNIOWE PUREE

DYNIOWE PUREE

DYNIOWE PUREE

Pieczona, zblendowana dynia będąca podstawą jesiennych wypieków i deserów. Zawsze przygotowuję większą ilość tego pomarańczowego musu i zamykam go w słoiczkach na zimę. Używam do babeczek, kremów, serniczków, racuszków, oraz jako dodatek do kawy. 1. Dynię kroję na mniejsze części układam.       na blaszce skórką do dołu 2. Piekę ok 40 minut w 180 stopniach. 3. Łyżką wybieram miąższ 4. Miąższ blenduję i przekładam do               słoiczków 5. Pasteryz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Upiecz sobie babeczkę

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.