Risotto z dynią i grzybami

Risotto z dynią i grzybami

Risotto z dynią i grzybami

Składniki: (5-6 porcji) 1 i 1/3 szkl. ryżu arborio 2 łyżki masła 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku 1/2 szkl. białego wina (u mnie Prosecco) 2 szkl. startej na dużych oczkach dyni (u mnie hokkaido) 1 szkl. zielonej cukinii pokrojonej w małą kosteczkę (ze skórką) 350 g. świeżych grzybów (u mnie maślaki) 4 szkl. gorącego słonego bulionu warzywnego 1/2 szkl. drobno startego parmezanu po 2 łyżki posiekanej natki pietruszki i koperku świeżo mielony czarny pieprz Na dużej patelni rozpuść masło. Wrzuć drobno posiek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.