Idealna do zup czy sosów. Ja zawsze piekę ze skórą który dużo prościej odchodzi po upieczeniu. Składniki: 1 dynia 2 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego 1 łyżka soli Wykonanie: Dynie umyć i pokroić na ćwiartki,. Następnie obtoczyć w oliwie i posolić. Piec około 30/40 minut w temperaturze 180 stopni
MohiellaSkładniki ok. 1/2 kg dyni 2 bataty 1 szklanka aromatycznego bulionu (u mnie wołowy) 3/4 szklanki mleka kawałek imbiru, ok. 4 cm 1/2 łyżeczki ostrej pasty paprykowej pulpety: 30 dkg … Czytaj dalej Zupa krem z dyni i batatów z pulpecikami
czarrna od kuchniskładniki wsypujemy do miseczki i mieszamy. Gotowa mieszankę przesypujemy do słoiczka i zakręcamy. Przyprawa jest zachowa swoją świeżość do 2 lat. Jeśli się zastanawiamy gdzie możemy zastosować przyprawę do dyni to już podsuwam kilka pomysłów. Możemy jej użyć do latte , sernika , ciasta dyniowego , puree , babeczek , placków. Jest to klasyczna mieszanka rozgrzewających przypraw nadające wypiekom wyrazistego, ostrego smaku. Gdy następny razem(...)będziemy potrzebowali przyprawy do dyni to wykonajmy ten prosty przepis na ta szybką przyprawę. PRZYPRAWA DO CIASTA DYNIOWEGO! The post Przyprawa do ciasta dyniowego. appeared first on Zdrowy Styl Życia Joanny
Zdrowy Styl JoannySkładniki ciasto drożdżowe: – 80 ml ciepłego mleka – 30 ml wody – 7-8 g drożdży suszonych (lub 25-30 g świeżych) – 180 g puree z dyni – 450 g mąki pszennej – 100 g cukru białego – 2 łyżki oleju – szczypta soli – 1 jajko – 1/2 łyżeczki cynamonu Składniki masa cynamonowa: – 100 g brązowego cukru – 2 czubate łyżeczki cynamonu(...)mleka z wodą dodaj suszone lub świeże drożdże, 1 łyżkę cukru z podanej porcji i odstaw na 20 minut. Do misy miksera wsyp przesianą mąkę, puree z dyni, cukier, jajko, olej, szczyptę soli, cynamon, mleko z drożdżami i wyrabiaj ciasto. Jeśli używasz miksera wybierz końcówkę typu hak. Tak przygotowane ciasto przykryj folią spożywczą i ostaw na 1 h w ciepłe
nietylkopasta.plSkładniki: 1 dynia hokkaido 1/2 kg mięsa mielonego z kurczaka 1/2 cebuli 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka curry kawałek imbiru sól z trawą cytrynową (młynek) 1 pomidor szczypiorek Przygotowanie: … Czytaj dalej Dynia hokkaido z mięsem
czarrna od kuchniPrzepis na szybką i pyszną zupę krem z dyni. Artykuł Zupa krem z dyni pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy PrzepisownikPlacuszki z dyni to must have każdej jesieni, polecam do tego pyszny dip majonezowy i chrupiące pestki dyni. Czytaj więcej
Ana Mari's worldPlacuszki z dyni to must have każdej jesieni, polecam do tego pyszny dip majonezowy i chrupiące pestki dyni. Czytaj więcej
Ana Mari's worldSkładniki: 1 główka kapusty białej lub włoskiej 1 tuszka z królika ( u mnie cały królik oprócz łapek) 1/2 kg dyni 1 szklanka ryżu 100 g kaszy gryczanej 3 łyżki … Czytaj dalej Gołąbki z królikiem i dynią
czarrna od kuchniNajprostsze ciasto dyniowe które w kilka chwil przygotujemy (o ile mamy już puree z dyni gotowe ;) i które jest wilgotne i aromatyczne. Polecam ;) Składniki na tortownicę 18 cm: 150 g maki pszennej (dałam pół na pół z orkiszową) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 3/4 szkl puree z dyni 1 łyżka kwaśnej śmietany np. 18% 2 jajka
Gotowanie...to proste !Dobrych i treściwych zup nigdy za dużo, uwielbiamy. Tym razem zapraszam na przebogaty smakowo krem z dyni z dodatkami innych warzyw. Zupa jest aromatyczna i przepyszna, idealna na jesienne dni. Krem z dyni z dodatkami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSAŁATKA Z DYNI, BROKUŁA, BOTWINKI I KUSKUSU Z FETĄ to proste danie, które podbija serca. Wystarczy tylko ugotować warzywa i kuskus, dodać botwinkę oraz ser i - voila! Kolacja lub danie do obiadu gotowe w 20 minut. Artykuł SAŁATKA Z DYNI, BROKUŁA, BOTWINKI I KUSKUSU Z FETĄ pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEsałat (ok. 200-250 g) 1 kostka sera feta (270 g) 1 słoiczek zielonych oliwek bez pestek (ok. 150 g) boczek wędzony w plasterkach (100 g) garść nasion dyni i słonecznika sos sałatkowy włoski 3 łyżki wody 3 łyżki oliwy z oliwek WYKONANIE: ZOBACZ FILM Z MOIM WYKONANIEM TEGO PRZEPISU. 1. Plasterki boczku zesmaż na patelni i odstaw(...)wystudzenia; 2. Fetę pokrój w kostkę; 3. Mix sałat, fetę i połówki oliwek wrzuć do miski; 4. Przygotuj sos według instrukcji na opakowaniu; 5. Ziarenka dyni i słonecznika upraż na suchej patelni; 6. Sałatkę wymieszaj z sosem. Na wierzchu poukładaj plasterki boczku. Całość posyp uprażonymi nasionkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SMACZNEGO
Prosty przepis na