duszona wołowina - 500 przepisów (strona:14/34)

DIABELSKA KARKÓWECZKA (Z GRILLA LUB Z PATELNI) 356

Jeśli lubicie pikantnie doprawione mięso, ta wersja karkówki zadowoli Wasze podniebienia 😉  Ostra, aromatyczna, kruchutka, dzięki godzinom, które przeleżała w marynacie. Wyjęte z niej mięso możemy

Walijskie Pichcenie
Smażona wątróbka cielęca 221

Wątróbka cielęca to dość wdzięczny składnik, który nie musi być trudny, ani czasochłonny w przyrządzeniu. Często podawana jest z wytrawnymi, czy wręcz nieco kwaśnymi dodatkami, smażona

Kulinarna Pokusa
Burrito meksykańskie 192

wołowiny,  puszka kukurydzy,  puszka czerwonej fasoli,  cebula,  puszka pomidorów, 2 ząbki czosnku,   łyżka przyprawy do Burrito Skworcu,  1/3 szklanki wody,  sól, pieprz,  szklanka startego żółtego sera,  1/2 pęczka natki pietruszki, łyżka oleju rzepakowego. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju. Dodać mięso oraz drobno posiekany czosnek, dokładnie wymieszać, dusić około

Z miłości do słodkości
Pulled beef - wyczesana wołowina długo pieczona 262

pulled beef czyli wyczesaną wołowinę. Dlaczego wyczesaną? Ano dlatego, że po długim pieczeniu jest bardzo mięciutka i włókna mięsa rozczesuje się, rozdziela na pasma, po prostu dwoma widelcami. Do mięsa musi być dobrze doprawiony sos i wtedy całość tworzy pyszne danie. Można je serwować na różne sposoby - ja podałam je z puree ziemniaczanym i duszoną kapustą czerwoną , ale świetnie

Smaczna Pyza
Wariacja na temat wołowiny po burgundzku 149

łyżki oleju i wrzuć część wołowiny, tak aby było miejsce pomiędzy kawałkami. Podsmażaj je na złocisto-brązowo, obracając co chwilę. Zdejmij z patelni, zmniejsz gaz i podsmażaj kolejną partię mięsa. Gdy całe mięso zostanie podsmażone, wrzuć cebulę. Podsmażaj, aż się zeszkli i dodaj mąkę. Mieszaj co chwilę i podsmażaj 3 minuty następnie dodaj wino. Duś, tak długo, aż sos się

Corner With Recipes
Spaghetti z klopsikami 143

parmezan bazylia/natka pietruszki Wołowinę, jajko, mleko, bułkę tartą, sól i pieprz wymieszać dokładnie w misce i uformować klopsiki o średnicy około 2.5 cm (wyszło mi 36 sztuk). W głębokiej patelni rozgrzać olej, zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Dodać klopsiki, obsmażyć je z każdej strony. Dodać koncentrat/passatę, wszystkie przyprawy oraz cukier. Zmniejszyć ogień i dusić klopsiki przez 30 minut

Moja Galeria Smaku
Wołowina w sosie własnym 178

mięsa  Wykonanie : Wołowinę umyć , osuszyć ręczniczkiem i pokroić w plastry. Każdy plaster mięsa natrzeć przyprawami i oliwą , zawinąć w rękaw do pieczenia , do rękawa włożyć kilka cebulek .  Odstawić na noc do lodówki .  W rondlu rozgrzać oliwę , z rękawa wyciągnąć mięso do rondla . Podsmażać na małym ogniu około 20 minut , następnie wlać bulion i dusić aż mięso zmięknie

Sama słodycz i szczypta chili
Bitki wołowe 301

przykrył wołowinę. Na patelni, na której smażyliśmy mięso podsmażamy 2 cebulki pokrojone w grube piórka i 3 grubo posiekane ząbki czosnku. Gdy cebula się zarumieni przekładamy całość do garnka z mięsem. Dorzucamy pieprz oraz ewentualnie pokrojonego w kostkę ogórka kiszonego i grzybki. Całość zagotowujemy. Gdy sos zacznie bulgotać zmniejszamy ogień i przykrywamy rondel pokrywką. Dusimy co najmniej 1,5 godziny

Dieta bez mleka
Przepis na Zupę Gulaszową z Wołowiną 202

gulaszowa z wołowiną  https://www.youtube.com/watch?v=ynmjOO72dd8 Przygotowanie : Najpierw przygotuję mięso : Umyte i osuszone mięso kroję w drobną kostkę . Tak pokrojone mięso podsmażam na mocno rozgrzanym oleju na patelni przez około 4 minuty . Następnie mięso razem z sosem przekładam do garnka , dodaję : 500 ml wody , paprykę słodką , kminek . Garnek stawiam na gazie i na małym ogniu duszę pod przykryciem

Uwaga Babcia Gotuje
Multicooker Redmond M90 w akcji czyli gulasz wołowy z grzybową nutą 246

włożyć pokrojoną wołowinę. Ustawić program "Fry" i czas 35 minut.  Smażyć przy otwartej pokrywie mieszając od czasu do czasu. Po 25 minutach dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć do zakończenia programu. Po zakończeniu smażenia do multicookera dodać pokrojone grzyby, przyprawy i wodę, w której moczyły się grzyby. Zamknąć pokrywę, ustawić program "Stew" i czas duszenia na 1 godzinę

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Wołowina Michoacan 149

cukru Najpierw wołowinę kroimy na kawałki i obtaczamy w mące. W rondelku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy mięso. Mięso podsmażamy z każdej strony i dodajemy cebulę pokrojona w piórka i czosnek drobno posiekany. Po kilku minutach jak cebula się nam zeszkli dodajemy pomidory pokrojone w kostkę oraz drobno posiekane chili. Wszystko dokładnie mieszamy dodając cały wywar. Mięsko dusimy pod przykryciem

Kuchenne Wariacje
Rolada śląska. 550

małą kosteczkę. Wołowinę myjemy. Rozklepujemy za pomocą tłuczka uważając by nie przedziurawić mięsa. Smarujemy musztardą, solimy i pieprzymy. Kładziemy płaską łyżeczkę ogórków, cebuli i podsmażonej kiełbasy. Zawijamy roladę uważając by farsz nie wyleciał ze środka. Zabezpieczamy z dwóch stron za pomocą wykałaczek. Rolady podsmażamy z każdej strony na margarynie. Następnie dodajemy wody. Dodajemy sól, pieprz i majeranek. Dusimy pod przykryciem

Magia jedzenia.
Zupa gulaszowa. 180

wołowiny puszka krojonych pomidorów 1 marchewka 1 pietruszka puszka czerwonej fasoli oliwa mąka do oprószenia mięsa 1 cebula sól, pieprz, papryka w proszku, oregano 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku 1 zielona papryka 3 ziemniaki   Przygotowanie; Mięso kroimy w grubą kostkę. Oprószamy mąką i smażymy kilka minut na oliwie ciągle mieszając. Dorzucamy posiekaną cebulę, dusimy aż się zeszkli

Radość kipiąca uśmiechem.
SCHABOWE ROLADY Z SEREM, SZYNKĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI 204

Te soczyste roladki z bardzo fajnym nadzieniem są alternatywą dla naszego rodzimego i wciąż bardzo popularnego schaboszczaka w bułce.  Przygotowuję je dość często zmieniając tylko

Walijskie Pichcenie
Sos boloński (spaghetti alla bolognese) 214

dodajemy wołowinę dokładnie rozdrabniając i mieszając z warzywami. Następnie podsmażamy przez kolejne 5-8 minut co pewien czas mieszając. Dolewamy wino, zagotowujemy i pozwalamy częściowo odparować. Dolewamy pomidory z sokiem, a także koncentrat pomidorowy, słodką paprykę, bazylię, oregano, tymianek oraz wstępnie nieco soli i pieprzu. Dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Patelnię lub garnek przestawiamy na mały ogień i dusimy składniki

Kulinarna Pokusa
Placki ziemniaczane z gulaszem wołowym 326

wrzucamy wołowinę i smażymy ze wszystkich stron na rumiano. Przekładamy na talerz, a na tłuszcz wrzucamy cebulę. Smażymy do miękkości (ok. 5-7 min), dodajemy czosnek, paprykę, chilli i mięso; wlewamy wino i odparowujemy. Wlewamy tyle wody, żeby przykryć składniki, dodajemy koncentrat, ziele angielskie, liść laurowy, tymianek, rozmaryn i ostrą paprykę. Doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy i dusimy na małym

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania