Dziś zapraszam na pomysł na obiad samo zdrowie :) Większość robi się za nas, więc nie jest pracochłonny. Ja jestem w ciągłym niedoczasie i już powoli mam
Corner With RecipesNie wygląda najpiękniej i nie jest to danie dla każdego ;D Jeśli jednak, choć trochę lubicie sardynki, powinniście spróbować. Dodatkowo to danie
Corner With RecipesNie jestem wegetarianką, ale mam słabość do wegetariańskich potraw, co widać po przepisach na moim blogu (ku niezadowoleniu niektórych domowników płci męskiej...). Dzisiaj kolejny pomysł na
Corner With RecipesMocno eksploatowana w mojej kuchni cukinia, do tego peperoncino, mięta i feta, to zdecydowanie nie jest nudne połączenie. W jakiej postaci najbardziej lubicie cukinię ? Edit: Nie
Corner With RecipesKolejne danie z kurczaka. Chciałam wykorzystać pierś, która mi została po rozmrożeniu opakowania, a jak wiadomo, nie mrozi się mięsa drugi raz. Powstało więc sześć drobiowych mini ruloników. Składniki: 1 pierś z kurczaka mąka jajko bułka tarta sól pieprz można dodać przyprawę do drobiu Mięso umyć, oczyścić z ewentualnych błonek, pokroić na kawałeczki i przyprawić Pierś
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comGolonka pieczona w piwie Prawdziwa uczta dla większości mężczyzn, a z drugiej strony danie, które omija większość kobiet, chociaż znam takie, które je lubią i tego nie ukrywają, to oczywiście golonka pieczona w piwie, przysmak nad którym głowę pochyli każdy facet młodszy czy starszy i z apetytem pochłonie każdą porcję. Golonka pieczona w piwie
Księga-SmakuKurki są jak owoce sezonowe:) Pierwsza odsłona już była. Teraz pora na drugą: makaron z kurkami. Nie potrafię kupować kurek na wagę, więc
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comHalloumi to rodzaj sera solankowego półtwardego pochodzenia greckiego . Od dawien dawna wytwarzany jest z surowego mleka owczego i koziego , obecnie także z dodatkiem mleka krowiego . Ser
Corner With RecipesGołąbki inspirowane przepisem na dolme znalezionym w książce „Zupa z granatów” Marshy Mehran. Teraz już chyba nie powstrzymam się przed umieszczeniem tutaj, czegoś w rodzaju recenzji
Corner With RecipesW końcu nadszedł czas eksperymentów ze szparagami. Dzisiaj z ukochanym makaronem. Muszę się jednak przyznać, że ostatnio zdradzam makarony z brązowym ryżem, tak bardzo zaczął mi
Corner With RecipesDziś przedstawiam kolejny pomysł na wykorzystanie paprykowo-pietruszkowego pesto . Danie to posiada tyle smaków, że nawet sceptycznie nastawieni do cukinii i kaszy
Corner With RecipesZamiast klasycznego spaghetti proponuję takie chrupiące koszyczki. Proste w wykonaniu, ale bardzo efektowne i smaczne :). Składniki (4 porcje): Koszyczki: - 300 g makaronu spaghetti ( u mnie Lubella
Corner With RecipesKlasyczne połączenie smaków, do tego makaron, jajka i wyszła frittata inna niż wszystkie. Mam tak, że jeśli do potrawy dodam szpinak, to po prostu nie może
Corner With Recipeskleić, tylko minimalnie. Ja za pierwszym razem dałam 270ml wody i 2 łyżki oliwy (tak było w przepisie), jak dla mnie bułki były zbyt zbite, dlatego za drugim razem dałam 3 łyżki oliwy i troszkę więcej wody, były idealne. Wszystko zależy od rodzaju użytej mąki, a także od jej wilgotności. Wyrobione ciasto (nie wyrabiam długo, tylko do połączenia
Smaczne Zdrowemiałam okazję spróbować sosu brukselkowego do makaronu i o dziwo ta wersja mi posmakowała, dlatego postanowiłam dać jej drugą szansę. Przypadkiem trafiłam na przepis z bloga Silver Teaspoon , więc padło na potrawkę w roli głównej z brukselką. Rezultat – danie jest zjadliwe, choć moim kubkom smakowym nadal daleko do miłości z nią. Może to kwestia
Fabryka pomysłów