Danie jest bardzo proste i szybkie w wykonaniu. Barwne pieczone pszczółki ziemniaczane z delikatna grillowaną cukinia i soczystą az delikatna poledwiczka zaspokoja wymagania deliktanego podniebienia. :) Danie to może miec wiele wariantów smakowych w zależności od humoru oraz maryntay i przypraw które wybierzemy... Skladniki na 2 osoby. Czas przygotowania i pieczenia(...)obracamy poledwice na druga strone i dorzucamy na ruszt cukinie. Nastawaimy piekrnik na termoobieg, aby ziemniaczki i mięsko szybko nam sie zarumienilo. Gotowe wycigamy z piekarnika. Ziemniaczki ukladamy na talerzach. Poledwiczkę kroimy w plastry ok 2 cm i układamy obok ziemniaczkow. Zlociste prązkowane cukienie układamy na rukoli. Calość olewamy delikatnie z łyżki sosem musztardowo - miodowym. Danie
Lajtkraft food intolerancemalutka główka czosnku przypawy od Skworcu zamiast soli- kuchmistrz oraz suszone pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedzwiedzim oliwa z oliwek pieprz seler naciowy powinno się dać ale JA NIE DAŁAM bo nie miałam Do dużego rondla z grubym dnem wlewamy troszke oliwy. Scieramy cebulę i marchewkę na dużych oczkach i wrzucamy na gorącą oliwę z oliwek, podsmażamy, przykrywamy, dusimy. Doprawiamy(...)było kwaśne. Sos ragu jest lekko słodkawy. Gdy sos się zrobi, należy go odstawić do ostygnięcia. I lekkiego podtężenia. Ja swój sos przygotowuję czasami w nocy i na drugi dzień taki super przegryziony jest gotów do przekładania naszego lasagne. Kolejne składniki to -płaty lasagne- od Ciebie zależy ile, gdyż wielkość brytfanny, ilość warstw decyduja o tym czy zrobisz
Z Kuchni Do Kuchniwyłożyć na ciasto, zostawiając ok. 1 cm z każdej strony. Paprykę pokroić w malutką kosteczkę, tak samo postąpić z szynką. Wyłożyć na tuńczyka, przyprawić. Z drugiego ciasta francuskiego wyciąć drugą formę zajączka, jednak powiększając go o ok. 0,5-1 cm z każdej strony. Nałożyć na pierwszą część z dodatkami i docisnąć w pustych miejscach widelcem. Jajko roztrzepać. Pędzelkiem(...)rozprowadzić po zajączku. Ze skrawków ciasta zrobić oczko i wąsy. Piec w piekarniku w 180 st. przez ok. 25 minut, aż do zrumienienia ciasta. Polecam! Po sytym daniu często czujecie wzdęcia i uciski w brzuchu? Mam teraz na to sposób! Serdecznie polecam Espumisan Max - wyrób medyczny CE, który skutecznie eliminuje te niedoskonałości! Wystarczy jedna tabletka, by poczuć
Gotuję Testujęokoło 1/3 szklanki cukru pudru (można dać mniej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 2 płaskie łyżki ciemnego kakao 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju 6-7 czubatych łyżeczek dżemu truskawkowego Przygotowanie: Do jednej miski wsypujemy mąkę, cukier puder, ciemne kakao i proszek do pieczenia. Mieszamy składniki łyżką. W drugiej misce mieszamy mleko, olej i jajko. Łączymy
Słodkie okruszkizapiąć obręcz tortownicy (najlepiej od środka dać jeszcze warstwę papieru do pieczenia). Biszkopt posmarować połową dżemu. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku i przestudzić. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Wlać likier jajeczny a następnie żelatynę. Szybko zmiksować i podzielić masę ma trzy części. Pierwszą część rozłożyć na dolnym biszkopcie. Przykryć drugim i posmarować dżemem. Wyłożyć drugą
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakorzenne lub pomarańcze, albo jedno i drugie. Nieraz próbowałam tego połączenia - jest wyśmienite - ale tym razem chciałam czegoś innego. Tylko czego...? Zajrzałam do lodówki, a tam czekały na mnie dwie cytryny. Ha! Skoro połączenie z pomarańczami sprawdza się tak dobrze, dlaczego nie spróbować innych cytrusów...? Na spód, zamiast klasycznych ciastek zbożowych, dałam pieprzne pierniczki (żeby tradycji stało się
Pożeraczka, czyli raz adobrzezła, że nie dostała drugiej porcji, że dosłownie od razu zabrałam się za ukręcenie kolejnego ciasta. Jedyne owoce jakie miałam poza bananami to były resztki winogron, więc połączyłam je z wiórkami kokosowymi i wyszło fajne wilgotne ciasto. Tym razem dosłownie koczowała obok stolika gdzie stało na czas „sesji zdjęciowej”, dała mi na nią całe 5 minut, więc
greenscarfMacie takie swoje dania, które kojarzą Wam się z dzieciństwem, domem rodzinnym, Mamą...? Ja mam takich pełno i nawet nie sposób je wszystkie wymienić, ale dziś prezentuję Wam lekko odmienioną wersję knedli. Nie są takie jak Mamy- po pierwsze śliwki są kupne, a nie z własnego sadu, po drugie omasta zdecydowanie różni się
Kuchnia w czekoladzieTymczasem pojęcie „kaczka z jabłkami” jest w rzeczywistości bardzo pojemne i warto poszukać ciekawych alternatyw. Przede wszystkim więc, wcale nie musi być ona pieczona – tym razem kaczkę usmażymy. Po drugie, forma podania jabłek też może być bardzo różna. Co powiedzielibyście np. na syrop jabłkowy? Taki przygotowany samodzielnie z soku jabłkowego i miodu? A jeśli kojarzycie nasz przepis(...)niewielką ilość podsmażonego wędzonego boczku, który doskonale skomponuje się ze smakami jabłek i miodu. W ten sposób otrzymamy w sumie proste do zrobienia i zarazem bardzo oryginalne danie. A jeśli jeszcze tylko udekorujecie je czymś zielonym przy podaniu, to również całkiem nieźle wyglądające Kaczka z jabłkami inaczej 2017-03-22 14:17:36 Kaczka z jabłkami
Kulinarna Pokusasamym dodawanie do ciasta ubitej piany. Drugą moją modyfikacją, której nie widać w powyższym przepisie, jest to, że do wiewiórki zamiast posiekanych orzechów dodaję orzechy zmielone. „Surowe” ciasto co prawda wychodzi bardzo gęste i wymaga mieszania mocną łyżką a nie mikserem. Ale jest to ostatni etap przed wyłożeniem na blachę i da się to przeżyć. :) Zresztą jest to ukłon
blog.moje-pasje.inforodzimy bób oraz wędzony boczek. Drugi włoski smak to GREMOLATA- charakterystyczny dodatek składający się z natki pietruszki, czosnku i cytrynowej skórki. Jest dodawany głównie do cielęciny duszonej w pomidorach i białym winie ( ossobuco ), ale można go dodawać niemal do wszystkiego! Warzywa i mięsa uwielbiają zgrywać z nim swoje smaki :) Włoskie danie po polsku, a może polskie
Kuchnia w Słońcu Skąpanapodejrzewam na baraninie). Ogólnie danie było niezwykle sycące, prawdopodobnie ze względu na ilość zawartego w nim tłuszczu. Przez to nie mogłam w pełni docenić ich smaku. Jednak kibinai tak mnie zafascynowały, że postanowiłam zrobić je u siebie, ale w zdecydowanie odtłuszczonej wersji :) Zamierzam wziąć je jutro do pracy na drugie śniadanie. Składniki
Weekendy w domu i ogrodzieniż drożdżami. A przecież to te drugie są naturalniejsze i warto się z nimi oswoić. Szczególnie w najbliższym okresie. Wśród wielkanocnych ciast nie powinno bowiem zabraknąć drożdżowej baby. Podobno musi być wykonana samodzielnie, ponieważ ma stanowić symbol dążenia do doskonałości i pracowitości gospodyń. Ma się też znaleźć w koszyczku wielkanocnym, aby dać wyraz oddania naszych trudów pod Boże
I tu będę miała takie temokre. Dodajemy jedne składniki do drugich, mieszając łyżką jedynie do połączenia składników. Papilotki wypełniamy ciastem do 2/3 wysokości. Wkładamy w muffinki owoce (gruszki, truskawki, jagody, jabłka) Pieczemy ok 30-35 min w 180 stopniach. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/fit/muffinki-pelnoziarniste-rabarbarem/ BosowKuchni Artykuł Muffinki pełnoziarniste z rabarbarem, truskawkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki
Mieszam w GarnkuRoku. Mój blog znalazł się w drugiej dziesiątce. Całkiem niezły wynik, pomyślałam. Tym bardziej, że u mnie nie ma pięknych, stylizowanych fotografii ani wegańskiego jedzenia. Bardzo dziękuję wszystkim, którzy wysłali sms w głosowaniu. Po przejrzeniu listy blogów z pierwszej piątki, weszłam do kuchni z konkretnym zamiarem. Zaczęłam przygotowywać składniki do nowego dania. Dario zajrzał do mnie i zapytał
W mojej kuchni