Gołąbki z kapusty włoskiej z mięsem i pieczarkami
Gołąbki z kapusty włoskiej z mięsem i pieczarkami
Miałam dzisiaj wielką ochotę na gołąbki. Zrobiłam z kapusty włoskiej , mięsa i pieczarek. Jeżeli nie chcecie z mięsem możecie go pominąć. Będą gołąbki jarskie. Siedziałam jak ten świstak i zawijałam jeden po drugim, Szło dość szybko. Udusiłam cały wielki garnek. I co... Zostało mi na jutro pięć gołąbków. Jest się z czego cieszyć, bo to znaczy, że smakowały. Składniki: 1 duża główka kapusty włoskiej lub dwie mniejsze 700 g mięsa mielonego wieprzowego 200 g ryżu 500 g pieczarek 1 cebula 1 łyżka masła klarowan... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem
Autor
smak i uczucie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
gołąbki, kapustą, mięso, ryż, mielone, sosy, pieczarki, mięso mielone, papryka, zupa pomidorowa, danie jednogarnkowe, pieczarki z ryżem, sos pomidorowy, pieczarki w sosie, mielone pieczarki, gołąbki na szybko, ryż smażony, sos do ryżu, mięso duszone, sos mięsny, drugie danie, dania mięsne
Inne przepisy z O kuchni z uczuciem
Dodaj komentarz