Przepis na pyszne muffinki z truskawkami. Sezon truskawkowy powoli dobiega końca dlatego zróbcie jeszcze koniecznie te szybkie, łatwe i wyjątkowo smaczne muffiny z truskawkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na pyszne pączki dyniowe. Niezwykle proste i wyjątkowo smaczne. Dzięki dodatkowi dyni są delikatne w smaku i mają piękny kolor. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pączki
To co lubię - gotuję i polecamMiękkie, puszyste, delikatne i wyjątkowo smaczne rogaliki drożdżowe. Można o nich pisać bez końca i same pozytywne rzeczy, chociaż mają jeden minus, zdecydowanie za szybko znikają
To co lubię - gotuję i polecamObwarzanki to drożdżowy wypiek, którego nazwa wzięła się ze sposobu przygotowania, czyli obwarzania. Ciasto przygotowujemy tradycyjnie jak wiele ciast drożdżowych z mąki, wody, drożdży i soli
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na bardzo proste i wyjątkowo smaczne muffinki z borówkami. Dziecinnie proste i uwielbiane przez dzieci. Przygotowanie ich zajmuje tylko chwilę. Muffinki z mnóstwem owoców, są
To co lubię - gotuję i polecamNie wiem czy zauważyliście, ale trwa sezon na jeżyny. Gdyby nie to że krzaki jeżyn rosną tuż za moim ogrodzeniem to pewnie bym to przegapiła, a
Bernika - moj kulinarny pamietnikSezon na jagody trwa w najlepsze. Jak co roku - tak i tym razem nie mogło u nas zabraknąć pysznych, mięciutkich i puszystych jagodzianek.
Prosty przepis naBazą do jagodzianek jest ciasto na keto pączki Składniki na 6-7 bułeczek: 250g serka mascarpone, 50g łupiny (nasienne) babki jajowatej – warto poszukać jasnej, wtedy pączki
SaganekSkładniki: (szklanka 250 ml) (tortownica 24 cm) Ciasto: Mąka pszenna 350 g Masło 100 g Mleko 1/4 szklanki Drożdże 40 g Jajka 2 Cukier 3 łyżki
Kulinarne przygodyTrwa sezon na najlepsze polskie owoce jak truskawki i rabarbar. Dlatego na weekend polecam przygotować mięciutkie, lekkie, puszyste, drożdżowe bułeczki z owocami. Można je zrobić z
Bernika - moj kulinarny pamietnikSezon truskawkowy w pełni. Stragany na rynku aż proszą aby do nich podejść. Truskawki to nie tylko sezonowy smakołyk ale również nieocenione źródło zdrowia dla naszego
Fascynacje AniDrożdżówki z truskawkami i rabarbarem powstały w ten weekend spontanicznie – po tym jak na bazarku kupiliśmy dojrzały, czerwony rabarbar. W lodówce były truskawki i drożdże
niecodziennikparyPuchate, słodkie, drożdżowe bułeczki, które przygotujesz przez cały rok. Prosty przepis, opis krok po kroku. Bułeczki możesz faszerować dżemami, powidłami, owocami lub czekoladą, polać lukrem, polewą
Zasmakuj KuchniMaj to miesiąc kwitnącego bzu, konwalii i... rabarbaru. A rabarbar, choć jest warzywem, najlepiej nadaje się do przygotowania ciasta na deser. Na przykład drożdżowego z chrupiącą
Smakowity Blog KulinarnySkładniki: (szklanka 250 ml) Rozczyn: Drożdże 25 g Cukier łyżka Mąka pszenna tortowa łyżka Mleko letnie 1/2 szklanki Ciasto właściwe: Mąka pszenna tortowa 500 g Mleko
Kulinarne przygody