Drożdżowe buchty z pieczonymi śliwkami Miękkie, słodkie i puszyste drożdżowe bułeczki do odrywania podane z pieczonymi śliwkami. Bułki te możemy oczywiście nadziać śliwkami i upiec. Dla
Tajemnice SmakuKeto jagodzianki – smak lata zamknięty w słodkiej bułce Ciągle jeszcze znajdujemy się w trakcie sezonu na jagody, więc nie mogłam nie podjąć się tego zadania
Modern Cave GirlOrkiszowa chałka wypełniona wilgotnym nadzieniem pachnącym latem? Proszę bardzo :) Zabierzcie ją na piknik, wtedy smakuje jeszcze lepiej. 15 g świeżych drożdży 2 łyżki cukru trzcinowego 120
Mienta blogPrawdziwe, purpurowe złoto otulone lekkim i puszystym ciastem... To muszą być JAGODZIANKI! Symbol lata i beztroski - spróbujcie już dziś! Artykuł JAGODZIANKI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEskładniki: 500 g mąki 90-100 g cukru 20 g drożdży 1 jajko 220 ml mleka, letniego 80 g masła roztopionego 1 szczypta soli dodatkowo: 1
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: (szklanka 250 ml, składniki na 12 sztuk) Rozczyn: Drożdże 40 g Łyżeczka cukru Łyżka mąki Mleko letnie 1/2 szklanki Ciasto: Mąka pszenna 500
Kulinarne przygodySkładniki: ( na 16 bułeczek, szklanka 250 ml) Ciasto: 500 g mąki pszennej luksusowej ( w razie konieczności podsypać więcej mąki) + łyżeczka mąki na rozczyn drożdżowy
Kulinarne przygodyIdzie lato, może uda się wybrać na piknik. A skoro piknik, to i prowiant musi być i koszyk piknikowy wypełnić trzeba. Tak zwana "drożdżówa" zawsze będzie
Na kulinarnym poligonieSezon truskawkowy w pełni także kolejna moja propozycja szybkiego ciasta. Jest pyszne! Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSezon truskawkowy w pełni także kolejna moja propozycja szybkiego ciasta. Jest pyszne! Czytaj więcej »
Ana Mari's worldPrzetestowałam wiele przepisów i sposobów na chałkę i tylko ten przepis dał mi niesamowitą miękkość i pyszny maślany smak. Chałka, którą zrobisz będzie bardzo delikatna, nie
nietylkopasta.plW te święta nie może zabraknąć babki drożdżowej, która świeżo upieczona będzie królową Twojego słodkiego stołu. Ja zrobiłam moją z żurawiną zamiast rodzynek, ale dodatkowo moje
nietylkopasta.plBułeczki z ciasta francuskiego z owocowym nadzieniem. A raczej ślimaczki. Mięciutkie, rozpływające się w ustach, po prostu pyszne. Doskonałe na deser oraz na pierwsze, czy drugie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!