Zapraszam Was po przepis na puszyste, lekkie i wyjątkowo smaczne bułeczki dyniowe. Sezon na dynię trwa, korzystajmy :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Bułeczki dyniowe Składniki 250 g
To co lubię - gotuję i polecamTe małe kuleczki o smaku kokosowym, oblane pyszną czekoladą rozpływają się w ustach. Są wyborne, delikatne, a jeśli nie robicie ich dla dzieci możecie dodać do
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na pyszne muffinki z truskawkami. Sezon truskawkowy powoli dobiega końca dlatego zróbcie jeszcze koniecznie te szybkie, łatwe i wyjątkowo smaczne muffiny z truskawkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na pyszne pączki dyniowe. Niezwykle proste i wyjątkowo smaczne. Dzięki dodatkowi dyni są delikatne w smaku i mają piękny kolor. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pączki
To co lubię - gotuję i polecamMiękkie, puszyste, delikatne i wyjątkowo smaczne rogaliki drożdżowe. Można o nich pisać bez końca i same pozytywne rzeczy, chociaż mają jeden minus, zdecydowanie za szybko znikają
To co lubię - gotuję i polecamObwarzanki to drożdżowy wypiek, którego nazwa wzięła się ze sposobu przygotowania, czyli obwarzania. Ciasto przygotowujemy tradycyjnie jak wiele ciast drożdżowych z mąki, wody, drożdży i soli
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na bardzo proste i wyjątkowo smaczne muffinki z borówkami. Dziecinnie proste i uwielbiane przez dzieci. Przygotowanie ich zajmuje tylko chwilę. Muffinki z mnóstwem owoców, są
To co lubię - gotuję i polecamNie wiem czy zauważyliście, ale trwa sezon na jeżyny. Gdyby nie to że krzaki jeżyn rosną tuż za moim ogrodzeniem to pewnie bym to przegapiła, a
Bernika - moj kulinarny pamietnikSezon na jagody trwa w najlepsze. Jak co roku - tak i tym razem nie mogło u nas zabraknąć pysznych, mięciutkich i puszystych jagodzianek.
Prosty przepis naBazą do jagodzianek jest ciasto na keto pączki Składniki na 6-7 bułeczek: 250g serka mascarpone, 50g łupiny (nasienne) babki jajowatej – warto poszukać jasnej, wtedy pączki
SaganekSkładniki: (szklanka 250 ml) (tortownica 24 cm) Ciasto: Mąka pszenna 350 g Masło 100 g Mleko 1/4 szklanki Drożdże 40 g Jajka 2 Cukier 3 łyżki
Kulinarne przygodyTrwa sezon na najlepsze polskie owoce jak truskawki i rabarbar. Dlatego na weekend polecam przygotować mięciutkie, lekkie, puszyste, drożdżowe bułeczki z owocami. Można je zrobić z
Bernika - moj kulinarny pamietnikSezon truskawkowy w pełni. Stragany na rynku aż proszą aby do nich podejść. Truskawki to nie tylko sezonowy smakołyk ale również nieocenione źródło zdrowia dla naszego
Fascynacje AniDrożdżówki z truskawkami i rabarbarem powstały w ten weekend spontanicznie – po tym jak na bazarku kupiliśmy dojrzały, czerwony rabarbar. W lodówce były truskawki i drożdże
niecodziennikparyPuchate, słodkie, drożdżowe bułeczki, które przygotujesz przez cały rok. Prosty przepis, opis krok po kroku. Bułeczki możesz faszerować dżemami, powidłami, owocami lub czekoladą, polać lukrem, polewą
Zasmakuj Kuchni