Kilka składników, chwila czasu i trochę serca ♥ Tyle trzeba , żeby cieszyć się pysznym świeżym pieczywem ! Trochę zdrowsze bo zamiast masła użyłam oleju lnianego… Ale jeśli jesteście
Marcepanowa kuchniaPyszne, drożdżowe rogaliki przeplecione słodką kruszonką i domowym dżemem z jeżyn. Rogaliki są na dwa, trzy kęsy i idealnie sprawdzą się na śniadanie lub jako przekąska
https:KKuchniaMniamW tych babeczkach rządzi kokos. Ja i moi mężczyźni nie jesteśmy fanami kokosowych smaków. Miałam w szafce promocyjny zestaw mąki i cukru kokosowego. Chcąc je zużyć
Czerwień i błękitLeniwy weekendowy poranek, ciepłe promienie słońca wpadające przez okno. Rodzinne, wesołe chwile, pachnąca kawa i ochota na niecodzienne śniadanie… Gorące, chrupiące, maślane rogaliki francuskie pasują
Mienta blogMazurki, baby, serniki, chałki. żurek z białą kiełbasą, jajka na milion sposobów, chrzan, majonez, soczyste mięsa i wiele wiele innych przysmaków w Święta królowało na naszych
Ostra na SłodkoŚwięta Wielkiej Nocy już niedługo. Jeśli szukacie prostego i szybkiego przepisu na wielkanocne smakołyki, to ten przepis jest dla Was. Jaja wielkanocne z makiem, czyli makowe
Moja DelicjaPyszne i puszyste bułeczki mleczne , moje obficie oblane domowym lukrem cytrynowym i ozdobione cukierkami :) Ślicznie wyglądają, ale niestety szybko znikają ! Liczba porcji: 6 sztuk
Marcepanowa kuchniaZnacie te mleczne mięciutkie jak chmurka, słodkie, sklepowe bułeczki? Tak, te pięknie pachnące kremem waniliowym, napakowane chemią do granic możliwości ;) A co jakby zrobić takie samemu
Mienta blogWspaniały przepis na Tureckie drożdżowe ciasto , pochodzi z internetu .farsz zrobiłam według swojego smaku .Bułki można robić w różnych wersjach , w zależności jaki
W królestwie smaków BeatyWprawdzie pełnoziarnistej chałce brakuje lekkości, jaką pochwalić się może jej biała siostra. Jednak smak i zapach nie pozostawiają wątpliwości, że pełne ziarno również może cieszyć zmysły
KucharzycaZnacie te mleczne mięciutkie jak chmurka, słodkie, sklepowe bułeczki? Tak, te pięknie pachnące kremem waniliowym, napakowane chemią do granic możliwości ;) A co jakby zrobić takie samemu
Mienta blogSKŁADNIKI: Ciasto drożdżowe: 400 g mąki 20 g świeżych drożdży 100 g cukru 250 ml mleka 80 g masła 1 jajko Szczypta soli Nadzienie: Sok z
Marcepanowa kuchniaKolejny pomysł na „Tłusty czwartek”. Tym razem są to churros, czyli pączki hiszpańskie, które przygotowuje się z ciasta parzonego i smaży na głębokim tłuszczu
Oryginalny smakTak, wiem – pieczone pączki, to nie pączki :) Owszem, nie da się ukryć, że to nie to samo i nie da się ukryć, że sto razy
brunetkawkuchniSzybkie i pyszne pączki w wersji pieczonej. Słodkie ciasto i kwaśne wiśnie – to naprawdę wspaniałe połączenie ! Można oczywiście użyć każdego dżemu lub owoców z syropu. Spróbujcie
Marcepanowa kuchnia