Przepis na : deser
Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej (+ mąka do podsypania stolnicy) 250 ml mleka 30 g drożdży 100 g cukru 2 żółtka 80 g miękkiego masła 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli 2 łyżki oleju Nadzienie: 500 g jagód 4 łyżki cukru pudru 4 łyżki mąki ziemniaczanej Luk ier: 200 g cukru sok z połowy cytryny Sposób przygotowania: Mleko podgrzewamy do temperatury ok. 36°C. Drożdże ucieramy z cukrem, dodajemy podgrzane mleko, mieszamy. Do rozrobionych drożdży dodajemy mąkę, żółtka, pokrojone mi... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...