drożdżówki - 3996 przepisów (strona:180/267)

Drożdżówki dyniowe z figami i śliwkami 110

Zapraszam na przepyszne dyniowe drożdżowki z figami i śliwkami w rozmiarze XXL, tak by połowa śliwki wypełniła jedną bułeczkę. Surowa figa nie specjalnie kusi, ale upieczona z odrobiną cukru z cynamonem to już prawdziwa poezja smaku. Dodatek dyni nie tylko pięknie barwi bułeczki, ale znacząco podnosi ich walory zdrowotne. Dynia w tym roku ma wyjątkowo suchy miąższ i nie wymaga

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto drożdżowe z nadzieniem porzeczkowym 155

rana mam dobry humor , tak sobie podśpiewuje . Jestem ciekawa jak mi wyjdzie moja drożdżówka . Pierwszy raz robię w takim kształcie , ale to naprawdę frajda .     Ciasto drożdżowe: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 30 g drożdży 1 jajko 5 łyżek cukru 100 g stopionego letniego masła szczypta soli Dodatkowo: 1 żółtko do posmarowania ciasta Wykonanie

Różowa kuchnia
Drożdżówka z makiem i śliwkami. 181

Odkopałam przepis ,który od dawna czekał w kolejce -pilne ! .Mówię o drożdżówce z makiem i śliwkami ,z odrobiną lukru i jedzoną koniecznie lekko ciepłą …w taki dzień ,jak dziś ,deszczowy , pasowała idealnie. Składniki : foremka o średnicy 26 cm 400 g mąki 100 g masła ,roztopić ,ostudzić 160 ml mleka 25 g świeżych drożdży 60 g cukru szczypta soli 1 jajko

Ladylaura.
Zakręcone drożdżówki z jabłkami (do odrywania) 235

Wypieków drożdżowych ciąg dalszy :) Tym razem zapraszam na cieszące i oko i podniebienie zakręcone drożdżówki do odrywania. Są mega pyszne! Referencje od innych próbujących na życzenie :) Bułeczki mają lekko żółty odcień dzięki dodatkowi puree z dyni. Polecam Wam bardzo i jednocześnie uprzedzam, że zapach roznoszący się podczas pieczenia niesamowicie pobudza ślinianki :) Składniki: Ciasto: 1/3 szklanki ciepłego mleka 30 g świeżych

Domowa Cookierenka Agi
Drożdżowki zawijane 167

Ostatnio miałam jakąś ochotę na pieczenie drożdżówek..i znów oto są, a raczej były, bo robiłam je jakiś czas temu.  .. 40 dag mąki  3 łyżki cukru 3 dag drożdży  70 g masła 100 ml mleka  2 jajka szczypta soli dowolne nadzienie - u mnie dżem  Mleko podgrzać, rozpuścić masło. Drożdże rozpuścić w pół szklanki mleka

Moje domowe kucharzenie
Drożdżowe bułeczki z jabłkami (3 wersje) 130

składniki kruszonki roztarłam w rękach i ulepiłam z nich małe kawałki/okruchy). Piec w temp. 180 stopni ok. pół godziny. Po wyjęciu z piekarnika posmarować brzegi bułeczek wodą. ----------- Podobne: Drożdżówki z serem lub dżemem Drożdżowe rogaliki z marmoladą Chałka drożdżowa

Weekendy w domu i ogrodzie
Cynamonowa drożdżówka do odrywania 135

Aromatyczna drożdżówka do odrywania. Mięciutka, puszysta i wilgotna. Wygląda na pracochłonną, ale tak nie jest ;)  Jej maślany zapach unosi się po całym domu i przyciąga nawet największych niejadków. Polecam! Składniki: Ciasto: 20 g drożdży świeżych  150 ml letniego mleka 50 g cukru 400 g mąki pszennej ½ łyżeczki soli 2 jajka 50 g stopionego masła Dodatkowo: 70 g masła

Nastoletnie Wypiekanie
Malinianki 159

Pyszne drożdżówki, nadziane całą górą cudownych malin :) Delikatne, puszyste i mięciutkie. Oblane słodkim lukrem, który jest tutaj przysłowiową kropką nad i ;) Idealne na śniadanie czy podwieczorek, najlepsze z kubkiem mleka :) Polecam! Składniki: 450 g mąki pszennej 200 ml mleka 60 g masła 2 łyżki kremowego serka naturalnego 2 małe jajka 4 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 opakowanie suchych

Domowa cukiernia Ewy
FOCACCIA Z DYNIĄ I KURCZAKIEM NA OSTRO 133

drożdżowe ( u mnie z dodatkiem oleju Carotino – stąd ten kolor ) nadziewane pieczoną dynią i zamarynowanym na ostro kurczakiem smakuje fantastycznie. Jest to świetny zamiennik pizzy, pizzerinek czy też drożdżówek. Dodatek odrobiny tymianku i soli morskiej sprawia, że ciężko oderwać się od niej, a cała znika przeważnie prosto z piekarnika. Polecam! Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( wielkość ok. 20×25 ) ZACZYN

Ostra na Słodko
Rzecz o gubieniu kilogramów :) 187

jadłam albo jadłam. W zależności od tego, o której wstałam i ile miałam czasu. A jak już jadłam to chleb tostowy z masłem orzechowym i dżemem, rogalika albo drożdżówkę. W pracy nie umiałam kompletnie zorganizować się ze śniadaniami. Brałam owoce, jogurty, serki wiejskie, pomidory, kabanosy, coś co zostało mi z obiadu z dnia poprzedniego, jakąś sałatkę, ciastka, które upiekłam

bistro mama
Co na drugie śniadanie? 113

Cały dzień w podróży! Cały dzień na uczelni! Cały dzień w szkole. I od razu wszyscy pomstują. Maruszą. W trosce o własne żołądki. Że głód. Że na myśl o drożdżówkach, hot dogach, kebabach jest im niedobrze. Że wieczorem wpadają i jedzą co popadnie,że może batoniki? kebab na szybko? MCSyf? że obiadu ni będzie, że drogo w bufecie, że pociąg

Fiolka w kuchni
Drożdżówka ze śliwkami i serem 225

wyjątkiem szarlotki, zjadła pokaśny kawałek, jeszcze ciepłej drożdżowki...znaczy, dobre było?  Mnie najbardziej smakowało z poranną kawą.  Przepis, z drobnymi zmianami ze tej strony(   click ).  Drożdżówka ze śliwkami i serem Składniki na ciasto( tortownica 27 cm): 400 g mąki 7 g drożdży instant  1 jajko i 1 żółtko 65 g cukru 90 g masła

Mia Cucina Sofieta
Drożdżówka z serem i śliwkami 122

Drożdżówka z serem i śliwkami Składniki: ciasto: - 375g mąki pszennej (u mnie typ 450) - 8 g drożdży suchych instant - 1 jajko + 1 żółtko - 50g cukru - 100g masła - 150ml ciepłego mleka   nadzienie: - 400dag śliwek - 200g twarogu półtłustego - 1 łyżka śmietanki 30% - 3 łyżki cukru - 2 małe cukry waniliowe dodatki: - cukier puder do posypania Forma : torownica o średnicy 22 cm Przygotowanie

Kuchnia co dnia
Śliwkowe róże 184

roku moja śliwka dała czadu jeżeli chodzi o owoce :) Spiżarnia pełna a wieczorami drożdżówka do mleka. Dzisiaj trochę urozmaicamy nasz deser śliwkowy i przygotujemy róże śliwkowe. Pięknie się prezentują i świetnie smakują :) Porcja na 12 róż Składniki   1 opakowanie ciasta francuskiego trochę powideł śliwkowych  do smarowania ok 12 śliwek twardych i słodkich Fajne rozwiązania

Niezły Młynek
Drożdżówki 142

Pyszne drożdżówki ..u mnie z serkiem waniliowym..ale mogą być i z makiem lub z marmoladą..jak kto woli i lubi.. 300 ml mleka  25 g drożdży  2 jaja 1 żółtko  50 dkg maki  10 dkg cukru  50 g masła  dowolne nadzienie Przygotować rozczyn i odstawić go na około 15 minut w ciepłe

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania