dopieką się dokładnie. Jak w połowie roboty odechce się wam lepienia, to ciasto możecie wsadzić do formy do pieczenia i posypać jagodami i dodatkowo brązowym cukrem. Otrzymacie dużą drożdżówkę z jagodami. Post Jagodzianki – prosty przepis pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenLatem nie ma nic lepszego od drożdżówki z jagodami i kruszonką! co roku czekam na ten czas gdy czarne kuleczki będę mogła prosto z krzaczka wrzucić do ciasta. Tym razem nie z krzaczka a z targu wylądowały w cieście pszenno-owsianym a do kruszonki dorzuciłam trochę kokosowego smaku. Jeśli lubicie szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasta to to powinno
Dzieje kuchennej Wiewiórysprawą dodania oleju. Ale przez to nie wysycha i długo zachowuje świeżość. Najistotniejszą rozbieżność stanowi jednak tu sposób wyrabiania ciasta... a raczej jego brak! Jest to bowiem drożdżówka która nie wymaga wytrwałego zagniatania, robi się w zasadzie sama, jedyny wysiłek to zamachnięcie się kilka razy łyżką, żeby wymieszać składniki przed nałożeniem do blaszki. Na dodatek ciasto zostawiamy
Grunt to przepis!czasu do czasu sama też coś upiec. Tym razem padło na ciacho z serem i brzoskwiniami - niebo w gębie! <3 To ciacho jest pyszne, smakuje jak taka klasyczna drożdżówka z serem, ale dodatek świeżych brzoskwiń sprawia, że jest w nim coś wyjątkowego. Można było upiec je w formie bułeczek, ale do mnie jakoś bardziej przemawia jednak taka duża blacha
Cooking Monstercukru ciasto: 60 dkg mąki, pół na pół zwykła i graham Młynomag 4 jaja 10 dkg masła 1/2 szkl cukru trzcinowego kruszonka: 7 dkg margaryny 5 … Czytaj dalej Drożdżówka z mąką graham
czarrna od kuchnijedną ważną zaletę - sporo dłużej się trzyma niż to, które jest na bazie mleka czy wody. Na drugi dzień jagodzianki są równie smaczne. Polecam! :-) Składniki na około 15 drożdżówek: 450 g mąki pszennej typ 500 450 g jogurtu naturalnego ( gęstego jak np. śmietana 18%, jeżeli jest dość rzadki można ująć 2-3 łyżki) opakowanie 7 g drożdży instant
Poezja Smaków - blog kulinarnyczego chcieć więcej. W sumie te bułeczki wychodzą lepsze niż ze sklepu. Nadzienie to prawdziwe owoce, a nie ich namiastka w postaci dżemu czy jakiś innych udziwnień. Oczywiście, drożdżówki możecie polukrować, jeśli takie właśnie lubicie, ale ja preferuje jednak wersję z kruszonką. Bułeczki są pyszne nawet drugiego dnia, o ile przetrwają w Waszych kuchniach tak długo. My jemy je jeszcze
Mieszam w GarnkuSkładniki zaczyn: 4 dkg drożdży 1/3 szklanki mleka 3 łyżki cukru 5 łyżek mąki ciasto: 60 dkg mąki 2 jaja 1/2 szklanki mleka 1/3 kostki … Czytaj dalej Letnia drożdżówka
czarrna od kuchniCiasto drożdżowe, przekładane makiem w kształcie choinki. Delikatne i smaczne jak drożdżówka. Polecam na Święta Bożego Narodzenia. SKŁADNIKI : 500 g mąki pszennej 1 jajko
Kulinarne Fantazje MarioliDzisiaj podam przepis na szybko zastygającą i smaczną polewę czekoladową. Polecam ją do serników, babeczek, drożdżówek itp. SKŁADNIKI : 100 g margaryny 1/4 szklanki mleka 3 łyżki
Kulinarne Fantazje Mariolitakie ciasta, do których używamy wyłącznie żółtek. Pozostałe białka sprawiają pewien kłopot, zostawić je czy wyrzucić? Ta drożdżówka to idealna propozycja na pozbycie się tego dylematu. Porcja na dużą blaszkę. Składniki 4 szkl mąki 500 ml mleka 60 dag … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyTrza korzystać z sezonu truskawkowego ile się da...no i tak oto mamy drożdżówki z truskawkami i orzechową kruszonką..przepis gdzieś z netu..z moimi drobnymi zmianami. Owocowe szaleństwo trwa także u : Dagmary , Małgosi , Asy .. 500 g mąki około 250 ml mleka 60 g margaryny 40 g drożdży 3 łyżki cukru 1 duże jajko
Moje domowe kucharzeniekażda osoba to najwierniejszy czytelnik korzystający z przepisów. Głowiłam się naprawdę długo, ale wybrać trzeba było. Zwycięzcą konkursu, który otrzyma książkę z moimi przepisami jest... Anna z makowymi drożdżówkami Wszystkim bardzo dziękuję za przesłane zdjęcia. Naprawdę wszystkie zgłoszenia są dla mnie bezcenne, dlatego że chciało się Wam coś przygotować i sfotografować :) Aniu, czekam na Twój adres
Codzienna kuchnia niecodziennadolać ciut oleju rzepakowego, ja tak w tej zrobiłam, kruszonkę rozsypac na truskawkach, piec w nagrzanym elektrycznym piekarniku na 180 C około 60-65 minut, ciasto zostawić do wystudzenia - drożdżówka nam smakuje z masłem i mlekiem..................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDelikatne ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką (oczywiście z tego samego przepisu można zrobić drożdżówkę bez owoców albo z innymi dowolnymi owocami). Uwielbiam ciasta drożdżowe a z tego przepisu wychodzi pyszne, pulchne ciasto. Z tego samego przepisu zrobiłam też rogaliki drożdżowe (przepis tutaj) . Składniki: * 0,5- 0,6 kg mąki * 50 g świeżych drożdży * 1 jajko * 6 łyżek
Zrób to smacznie