Te bułeczki to spełnienie mojej kulinarnej zachcianki. Tak za mną „chodziły”, że aż „wychodziły”. Wyszły dokładnie takie jak oczekiwałam – wypełnione po
Smaki Na TalerzuSkładniki na 9 sztuk: 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej chlebowej 3/4 szklanki letniego mleka 4 łyżki cukru 1 jajko 1 żółtko 1/4 łyżeczki soli 60
Z notatnikaTak miękkich i długo zachowujących świeżość jagodzianek w życiu nie robiłam. Wyszło ich sporo i zajadaliśmy się z Mężem nimi przez kilka dni i muszę
Cynamonowe szczęścieCynamonki, czyli szwedzkie bułeczki z cynamonem wypiekam na szereg sposobów. Dzisiaj upiekłam cynamonki z suszonymi morelami. Dodatek moreli sprawia, że cynamonki mają lekkokwśny posmak. Zmieniłam też
codojedzeniaHistoria tego wypieku jest naprawdę niezwykła. Małpi chlebek, bo o nim mowa większość ludzi w dzisiejszych czasach w Stanach Zjednoczonych zna jako produkt amerykański, tymczasem w
Bernika - moj kulinarny pamietnikPrzepis na jagodzianki jest wręcz niezastąpiony w sezonie letnim. Co najmniej raz każdego roku trzeba zrobić domowe jagodzianki. A te z tego przepisu mogę Was zapewnić
Słodki BlogSkładniki: (szklanka 250 ml, składniki na 12 sztuk) Rozczyn: Drożdże świeże 45 g Cukier łyżka Mąka łyżka Mleko letnie 1/2 szklanki Ciasto: Mąka pszenna 500
Kulinarne przygodyPizza zawsze sprawdza się na imprezę, a taco ślimaczki jeszcze lepiej! Po prostu są praktyczniejsze na imprezę. Taco ślimaczki to również połączenie taco z pizzą, czyli
codojedzeniaPrzepis na proste i szybkie bułeczki bez drożdży z dodatkiem sera z wiaderka. Bułki możesz zjeść same lub posmarować ulubionym kremem czekoladowym, czy też dżemem. Jak
Via GustoRabarbarowe ślimaczki Pora na rabarbar, bardzo prosto i szybko jest zrobić takie ciasto, nie chodzi mi o czas wyrastania, tylko czas włożony w nasze przygotowanie a
Kulinarna ChwilaPączki Takich pączków jeszcze nie jedliście, puszyste, delikatne ciasto drożdżowe z nadzieniem z wiśniowym. Szybki sposób i bardzo prosty a co najważniejsze bez oleju i stania
Kulinarna ChwilaRacuchy z borówką Niesamowity zapach rozchodzący się po całym domu, przyciągnie każdego gościa, delikatne puszyste racuchy rozpływają się w ustach. Tak niewiele nam potrzeba do zrobienia
Kulinarna Chwila