Składniki: (szklanka 250 ml) (tortownica 24 cm) Ciasto: Mąka pszenna 350 g Masło 100 g Mleko 1/4 szklanki Drożdże 40 g Jajka 2 Cukier 3 łyżki
Kulinarne przygodyTrwa sezon na najlepsze polskie owoce jak truskawki i rabarbar. Dlatego na weekend polecam przygotować mięciutkie, lekkie, puszyste, drożdżowe bułeczki z owocami. Można je zrobić z
Bernika - moj kulinarny pamietnikSezon truskawkowy w pełni. Stragany na rynku aż proszą aby do nich podejść. Truskawki to nie tylko sezonowy smakołyk ale również nieocenione źródło zdrowia dla naszego
Fascynacje AniPuchate, słodkie, drożdżowe bułeczki, które przygotujesz przez cały rok. Prosty przepis, opis krok po kroku. Bułeczki możesz faszerować dżemami, powidłami, owocami lub czekoladą, polać lukrem, polewą
Zasmakuj KuchniMaj to miesiąc kwitnącego bzu, konwalii i... rabarbaru. A rabarbar, choć jest warzywem, najlepiej nadaje się do przygotowania ciasta na deser. Na przykład drożdżowego z chrupiącą
Smakowity Blog KulinarnySkładniki: (szklanka 250 ml) Rozczyn: Drożdże 25 g Cukier łyżka Mąka pszenna tortowa łyżka Mleko letnie 1/2 szklanki Ciasto właściwe: Mąka pszenna tortowa 500 g Mleko
Kulinarne przygodyMam dla Was najprostsze ciasto z owocami ever. Pachnące latem ciasto drożdżowe, przy którym nie trzeba się napracować, a jedyne czego potrzebuje to czas i spokój
Fitsweet.meCebularzyki czyli ciasto drożdżowe z cebulą. Świetnie nadają się na przekąskę w ciągu dnia. Idealnie doprawione dzięki Vegeta Natur - przyprawie w płynie bez dodatku wzmacniaczy smaku
Lena GotujeMleczno - maślane puszyste bułeczki z rodzynkami, do szklanki kakao, mleka lub kawki. Składniki : 350 g maki + do podsypania 1/3 szklanki cukru, ok 125 ml ciepłego mleka
Lena GotujeDziś mam dla Was przepis nie do końca fit, ale za to przepyszny :) Kawałeczek nikomu nie zaszkodzi, zwłaszcza teraz gdy odrobinę możemy osłodzić sobie ten
Moje Kuchenne RewelacjePyszna, prosta w przygotowaniu, puszysta i nie za słodka… jednym słowem idealna. Szczególnie na Wielkanoc. Składniki na dużą babkę: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka
Kocham CzekoladęSkładniki na ciasto: 50 g drożdży 30 g cukru trzcinowego 540 g mąki 200 ml mleka 2 jajka 1 żółtko 75 ml oleju masło i bułka
Kocham CzekoladęW tym roku w lasach jest bardzo dużo jagód. Warto przejść się na chwilkę aby upiec tak pyszne jagodzianki, pulchne, lekkie jak piórko, skrywające bardzo dużo
Kocham CzekoladęDziś obchodzony jest Europejski Dzień Śniadania, a jak zapewne już wiecie, pierwszy posiłek dnia jest dla nas najważniejszy. Bywa, że jest to jedyna chwila w ciągu
Mienta blog