Rogale Świętomarcińskie. Są to rogal z pysznym nadzieniem z białego maku . Jest on bardzo popularny w Poznaniu i w niektórych częściach Wielkopolski. Te rogale są głównie
Zdrowy Styl JoannyOd kilku dni na instagramie prześladowały mnie zdjęcia puchatych, mięciutkich rogalików. Zerkałam na nie pożądliwie, aż powiedziałam sobie dość tego. Zakasłam rękawy, wsypałam co trzeba
Cynamonowe szczęścieSkładniki: (szklanka 250 ml, z podanej porcji wyszło 12 sztuk) Rozczyn: Drożdże świeże 45 g Mleko 1/4 szklanki Cukier łyżka Mąka pszenna łyżka Ciasto: Mąka
Kulinarne przygodySkładniki: – 3 żółtka – 250 ml mleko – 100 g rozpuszczonego masła – 100 g cukru + 1 łyżeczka na rozczyn – 30 g świeżych drożdży
I LOVE LIFEDrożdżowe buchty z pieczonymi śliwkami Miękkie, słodkie i puszyste drożdżowe bułeczki do odrywania podane z pieczonymi śliwkami. Bułki te możemy oczywiście nadziać śliwkami i upiec. Dla
Tajemnice SmakuKeto jagodzianki – smak lata zamknięty w słodkiej bułce Ciągle jeszcze znajdujemy się w trakcie sezonu na jagody, więc nie mogłam nie podjąć się tego zadania
Modern Cave GirlOrkiszowa chałka wypełniona wilgotnym nadzieniem pachnącym latem? Proszę bardzo :) Zabierzcie ją na piknik, wtedy smakuje jeszcze lepiej. 15 g świeżych drożdży 2 łyżki cukru trzcinowego 120
Mienta blogPrawdziwe, purpurowe złoto otulone lekkim i puszystym ciastem... To muszą być JAGODZIANKI! Symbol lata i beztroski - spróbujcie już dziś! Artykuł JAGODZIANKI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEskładniki: 500 g mąki 90-100 g cukru 20 g drożdży 1 jajko 220 ml mleka, letniego 80 g masła roztopionego 1 szczypta soli dodatkowo: 1
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: (szklanka 250 ml, składniki na 12 sztuk) Rozczyn: Drożdże 40 g Łyżeczka cukru Łyżka mąki Mleko letnie 1/2 szklanki Ciasto: Mąka pszenna 500
Kulinarne przygodySkładniki: ( na 16 bułeczek, szklanka 250 ml) Ciasto: 500 g mąki pszennej luksusowej ( w razie konieczności podsypać więcej mąki) + łyżeczka mąki na rozczyn drożdżowy
Kulinarne przygodyIdzie lato, może uda się wybrać na piknik. A skoro piknik, to i prowiant musi być i koszyk piknikowy wypełnić trzeba. Tak zwana "drożdżówa" zawsze będzie
Na kulinarnym poligonie