Kruszonka – przepis – najlepsze proporcje!
Kruszonka – przepis – najlepsze proporcje!
Kruszonka – przepis na najlepszą kruszonkę bazuje na dobraniu odpowiednich proporcji, czyli na 1 część masła przypada 1 część cukru (najlepiej cukru pudru, bo zwykły cukier będzie ‘strzelać’ między zębami) oraz 2 części mąki pszennej. Dużym plusem kruszonki jest to, że można ją modyfikować na wiele sposobów. Wedle uznania część zwykłej mąki pszennej można zastąpić zmielonymi migdałami lub orzechami albo dodać np. płatki owsiane. Zobacz poniżej jak zrobić najlepszą kruszonkę do ciasta ! @me... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarne Przeboje
Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe
Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?
Czytaj dalej...Autor
Paulinka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, placki, drożdżowe, płatki owsiane, drożdżówki , drozdzowka, ciasto z orzechami, ciasto drożdżowe
Inne przepisy z Kulinarne Przeboje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję