Drożdżowe rogaliki z kruszonką i dżemem jeżynowym

Drożdżowe rogaliki z kruszonką i dżemem jeżynowym

Drożdżowe rogaliki z kruszonką i dżemem jeżynowym

Pyszne, drożdżowe rogaliki przeplecione słodką kruszonką i domowym dżemem z jeżyn. Rogaliki są na dwa, trzy kęsy i idealnie sprawdzą się na śniadanie lub jako przekąska. CIASTO DROŻDŻOWE (ok 16 szt): 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki wody 25 g drożdży 2 łyżki cukru 1/4 szklanki mleka w proszku 1 jajko 1 żółtko 1 łyżka mleka 50 g masła szczypta soli domowy dżem z jeżyn KRUSZONKA: 1/2 szklanki mąki pszennej 50 g masła 1/4 szklanki cukru trzcinowego Przygotować zaczyn rozcierając drożdże z ciepłą, ale nie gorąc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, drożdżowe, rogaliki drożdżowe, śniadania, rogale, ciasto drożdżowe, przekąski, pizza , ciasto na pizze, pizza przepis, przekąska, drozdzowka, ciasteczka, drożdżówki , bułki, przekąski na ciepło, bułka pszenna, domowa pizza, przekąski z ciasta na pizze

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.