Odrywane bułeczki drożdżowe z marmoladą

Odrywane bułeczki drożdżowe z marmoladą

Odrywane bułeczki drożdżowe z marmoladą

 Składniki: (szklanka 250 ml, składniki na 12 sztuk) Rozczyn: Drożdże 50 g Łyżeczka cukru Łyżka mąki Mleko letnie 1/2 szklanki Ciasto: Mąka pszenna 500 g Masło 100 g Cukier 1/2 szklanki Mleko letnie 1/2 szklanki Jajka 2 + 1 do posmarowania bułeczek przed pieczeniem Sól szczypta Marmolada lub powidła Przygotowanie: Do miski rozkruszyć drożdże, dodać cukier mąkę oraz mleko. Wszystko razem wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Przygotować ciasto. Do miski wsypać mąkę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.