drożdżowe - 16813 przepisów (strona:388/1121)

szpinakowo-czosnkowe z mozzarellą drożdżowe ciasto... 87

nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół około 35-40 minut. Ciasto smakuje i na ciepło i na zimno np. z barszczem czerwonym, rosołem - bardzo miękkie, puszyste drożdżowe ciasto z nadzieniem szpinakowo-czosnkowym jest idealne na ciepło ale również na zimno jako przekąska..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Słodkie mleczne bułeczki 84

temperatury 65stC, a następnie studzi i dodaje do ciasta. Z ciasta można upiec jeden chleb albo podzielić na porcje i uformować bułeczki do odrywania. Polecam też inne przepisy na drożdżowe pieczywo: Chałka litewska Chleb pszenny - baton Chałka waniliowa Ciabatta Maślane rogale z makiem Śniadaniowe bułeczki z pestkami dyni Bułki z siemieniem lnianym Chleb pszenno-owsiany z ziarnami (na drożdżach) Nocne

Obiad gotowy
z marmoladą, śliwkami drożdżowe ciasto... 103

palcami zrobić kruszonkę, posypać nią ciasto, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50-55 minut, w formie ciasto dobrze wystudzić - bardzo smaczne, aromatyczne ciasto drożdżowe ze śliwkami i marmoladą z winogron, najle[piej smakuje na drugi dzień po upieczeniu.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
DROŻDŻÓWKI Z TRUSKAWKAMI 100

przepisu wychodzą puchate i lekkie. Przygotujecie je przez cały rok z dodatkiem rozmaitych, ulubionych owoców. Moje drożdżówki udekorowałam polewą z białej czekolady , która idealnie komponuje się z truskawkami i drożdżowymi wypiekami. Z przepisu wychodzi 8 drożdżówek. Przygotujecie je także z drożdży suszonych – wystarczy opakowanie 7-8 g. Z białek polecam upiec bezy lub tort bezowy. Drożdżówki z truskawkami SKŁADNIKI

Zasmakuj Kuchni
Drożdżowe z rabarbarem à la toskańska schiacciata 95

ubiegłym tygodniu na swojej stronie Weganon przypomniał toskańską schiacciatę. Lubię ciasta drożdżowe i rabarbar (a obie odmiany nad wyraz wyrosły w tym roku), więc wykorzystałam przepis Weganona jako inspirację. Zdecydowanie zmieniłam nutę smakowo-zapachową, bo o tej porze roku cynamon zastępuję kardamonem. Pod ścianą pięknie wybujała mi melisa cytrynowa, więc nie mogło być inaczej - użyłam do ciasta, by dopełnić smak

Weekendy w domu i ogrodzie
Drożdżówki z serem i rabarbarem z migdałową kruszonką 95

Klasyka gatunku. Pierwsza rzecz, jaką robię, kiedy pojawia się w sklepach prężac się swoimi różowymi łodygami. Wrzucam do koszyka, zagniatam ciepłe ciasto drożdżowe, napełniam je delikatnym twarogiem i wkrajam jego kwaskowate łodygi. Drożdżówki z serem i rabarbarem z migdałową kruszonką to mój ulubiony sposób na Read More Artykuł Drożdżówki z serem i rabarbarem z migdałową kruszonką pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Racuchy drożdżowe z rabarbarem 80

Racuchy drożdżowe z rabarbarem. Trochę kwaśne, trochę słodkie! Idealne na śniadanie, obiad lub deser 🤭 Jeżeli lubicie klasyczną wersję z jabłkiem to tę również musicie wypróbować póki sezon na rabarbar trwa! 10 racuchów lub 20 racuszków: 2 pędy rabarbaru 5 łyżek cukru/erytrolu (minimum 1 łyżeczka cukru) 1 szkl. ciepłego/letniego mleka 2 szkl. mąki pszennej 20 g drożdży 1 jajko Olej

Czarnawisienka
Chrupiące chlebki PIDE z mięsnym farszem-idealne na każdą okazję+FILM 101

Cześć Kochani, dziś chcę Was zaprosić na bardzo łatwe i mega pyszne chlebki z ciasta drożdżowego z farszem. To danie idealne na pyszna przekąskę na ciepło. Robię je od wielu lat, są na prawdę łatwe, zawsze wychodzą. Można je odgrzać na drugi dzień.  Ja podaję je polane niewielką ilością ketchupu. Bardzo Wam je polecam i zapraszam po przepis

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Bliny gryczane na kefirze 118

Bliny to placuszki drożdżowe z mąki gryczanej (robi się też gryczano-pszenne), które można podawać z przeróżnymi dodatkami, również na słodko. Wykonane są tylko z mąki gryczanej, więc nie zawierają glutenu. Zazwyczaj przygotowuje się je na mleku lub na wodzie, jednak zauważyłam, że na kefirze wychodzą dużo lepsze - miękkie oraz puszyste i nie kruszą się nawet gdy są zimne

Kuchnia MagdaLeny
Bliny gryczane na kefirze 118

Bliny to placuszki drożdżowe z mąki gryczanej (robi się też gryczano-pszenne), które można podawać z przeróżnymi dodatkami, również na słodko. Wykonane są tylko z mąki gryczanej, więc nie zawierają glutenu. Zazwyczaj przygotowuje się je na mleku lub na wodzie, jednak zauważyłam, że na kefirze wychodzą dużo lepsze - miękkie oraz puszyste i nie kruszą się nawet gdy są zimne

Kuchnia MagdaLeny
Ziołowo czosnkowe drożdżowe węzełki z sosem marinara 97

passacie.   Czy wiecie, że pelati to nie jest nazwa gatunku pomidora? Pelati oznacza, że są to po prostu obrane pomidory. Węzełki (supełki) to nic innego, jak małe drożdżowe bułeczki. A dlaczego węzełki? Bo każdą porcję ciasta przed pieczeniem zawiązujemy jak węzełek Składniki WĘZEŁKI 400 g mąki  – u mnie typ 00, jak do pizzy 15 g świeżych drożdży

Tajemnice Smaku
Drożdżówki z malinami i kruszonką 83

wykładamy na blachy w sporych odstępach. Przykrywamy ściereczką i pozostawiamy jeszcze na około 15 minut do drugiego rośnięcia. Po tym czasie spodem szklanki wykrawamy wgłębienia w lekko spłaszczonych kulkach drożdżowych. Napełniamy je dużą łyżką malin. Brzegi smarujemy jajkiem i posypujemy kruszonką. Przygotowane bułeczki wstawiamy do piekarnika na około 17-18 minut. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem lub zarumienienia. Idelanie

ChilliJemy
PUSZYSTA CHAŁKA DROŻDŻOWA 178

Drożdżowa chałka ... To chyba coś, co kocham jeszcze bardziej niż tradycyjną drożdżówkę 😍 Mięciutka, delikatna, puszysta, wystarczająco słodka, więc z reguły nie posypuję jej już kruszonką. Jej splot (na 4) wciąż  pozostawia  u mnie wiele do życzenia. Ale za to smak mnie nigdy nie rozczarował!  Oczywiście ledwo przestygnie  nigdy nie mogę oprzeć się pokusie, żeby nie odkroić

Walijskie Pichcenie
RUSTYKALNY PLACEK DROŻDŻOWY Z BAKALIAMI 141

odmiany -  brak tu kruszonki 😉 Placek jest pyszny! Koleżanki w pracy zajadały się jeszcze lekko ciepłym, popijając go mlekiem, a ja (ponieważ mleka nie lubię) raczyłam się ciastem drożdżowym i małą czarną ☕ Składniki: 500 g mąki pszennej 150 g cukru 1 cukier waniliowy 16 g 1 i 1/4 szkl mleka 40 g drożdży 2 jajka 150 g masła (lub margaryny

Walijskie Pichcenie
DROŻDŻÓWKI Z SEREM 118

Drożdżowe ciasta od zawsze cieszą się u nas powodzeniem, szczególnie w okresie wiosennym. Obok pysznych ciast z dodatkiem sezonowych owoców, królują chałki, bułki i rogale maślane oraz drożdżówki. Dzisiaj przedstawiam Wam pyszne delikatne i puszyste a zarazem bardzo wilgotne drożdżówki z serem. Nas zauroczyły totalnie, piekłam je już kilka lat temu, potem jakoś tak zostały zapomniane i teraz mają swój

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania