Dyniowe ślimaki drożdżowe z powidłami

Dyniowe ślimaki drożdżowe z powidłami

Dyniowe ślimaki drożdżowe z powidłami

Bułeczki drożdżowe z dodatkiem pieczonej dyni to jesienny must have. Dodatek dynii to nie tylko piękny jesienny kolorek, ale i więcej składników odżywczych, a bułeczki są puszyste, delikatne i dłużej zachowują świeżość. Dzisiejsze bułeczki przygotowałam z domowym dżemem aroniowo-śliwkowym. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.