drożdżowe - 16813 przepisów (strona:176/1121)

Bułeczki z nutellą 65

Bułeczki z nutellą  Drożdżowe bułeczki z nutellą to idealny pomysł na podwieczorek nie tylko dla najmłodszych. Są puszyste, delikatne i mięciutkie, na pewno Wam posmakują. Zobaczcie przygotowanie bułeczek na filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Ciasto na zawijane bułeczki z nutellą przygotujecie z prostych, łatwo dostępnych składników, które najczęściej mamy w domu. Możecie przygotować drożdżówki(...)suchych lub świeżych drożdżach - zawsze się udają. Jeśli nie przepadacie za nutellą możecie wypełnić bułeczki dżemem o ulubionym smaku, sprawdzą się też powidła lub gęste konfitury.  Słodkie drożdżowe bułeczki z nutellą pasują do filiżanki kawy, herbaty lub kubka mleka. Bardzo polecam, smacznego :) Bułeczki z nutellą, składniki: na 11-12 bułeczek: 3 i 1/2 szklanki mąki (do odmierzania używamy szklanki

Lekcje w kuchni
Rogale z jabłkami. 66

Pyszne, mięciutkie rogale drożdżowe z nadzieniem jabłkowym. Coś pysznego.  Przyznam się Wam, że jem bez opamiętania. Jabłka oczywiście można wymienić  na przykład na powidła, czy nutellę.  U mnie to było tak, że miałam ochotę na coś z musem jabłkowym.  Myślałam o naleśnikach, ale przypomniałam sobie o drożdżówkach z jabłkami.  Przepadałam..... Już czułam ten zapach(...)rozpływające się w ustach, świeże ciasto drożdżowe.  Nie mogło być inaczej, zrobiłam ciasto i zakręciłam rogale. Byłam ciekawa  jak to wyjdzie. Wcześniej z tego ciasta robiłam bułeczki. Także możecie wybrać  co wolicie. Bułeczki, czy rogale. Jeśli bułeczki to podzielcie ciasto na 9 części.  Rogale najlepiej smakują świeże, ale na drugi dzień też są miękkie i smaczne

Agusiowe smakołyki
Chlebek naan 149

Chlebek naan czyli płaski chlebek robiony z ciasta drożdżowego, tradycyjnie pieczony w piecu tandoor. W warunkach domowych wypiekany w piekarniku bądź na gorącej patelni. Podstawą ciasta na chlebek naan są proste składniki takie jak mąka, jogurt, olej, woda, drożdże, odrobina soli oraz szczypta cukru. Składniki po połączeniu należy chwilę wyrabiać, po czym ciasto odstawia się w ciepłe miejsce do wyrośnięcia

MeCooks
MIĘCIUTKIE JAGODZIANKI NA KREMÓWCE. NAJLEPSZE! PRZEPIS OD KRYSI 81

Powiem tak ... Jak Krystyna (autorka bloga kulinarnego  Takie tam moje pomysły ) coś poleci, to ja wchodzę w to z zamkniętymi oczami 😂 Poleciła jagodzianki z ciasta drożdżowego z dodatkiem śmietany 30% zachwalając ciasto i nie przesadziła ani trochę. Bo ciasto jest rewelacyjne. Mięciutkie, elastyczne, tłuściutkie i idealne do formowania. Nie trzeba ani grama dodatkowej mąki do podsypywania. Kto czasem pracuje(...)ciastem drożdżowym wie o czym piszę 😀 Niestety zdarza się, że ciasto  klei  się do rąk i zaczynamy wtedy podsypywać dodatkowo mąką, co nie wpływa dobrze na jego jakość. Także kochani czytelnicy - zapisujcie sobie przepis, bo jest rewelacyjny 😍 A po więcej takich przepisów wpadajcie do Krysi. Na jej blogu istna kopalnia przepisów na słodkie pyszności! Ja już dziś wiem

Walijskie Pichcenie
Drożdżówki z wiśniami, maślaną kruszonką i lukrem 76

wyobrażam sobie lata bez tych puszystych i pachnących wiśniami drożdżówek, mięciutkie drożdżowe ciasto, kwaśne nadzienie z wiśni, słodziutka kruszonka i lukier, choć lukier można spokojnie tutaj pominąć.   Wypełnione owocami po brzegi J Idealne na słodki podwieczorek z kubkiem zimnego mleka czy do zabrania na piknik. Nadzienie możemy dobierać w zależności od upodobania, nadają się zarówno truskawki, maliny czy jagody(...)Jeden przepis, możliwości wiele, zachęcam do upieczenia ;) Składniki na 20 dużych bułeczek:   Ciasto drożdżowe: 1 kg mąki pszennej typ 500 ½ litra mleka 14 g suszonych drożdży Dr.Oetker 20 dag cukru 20 dag masła 16 g cukru waniliowego 2 jajka Duża szczypta soli   Nadzienie: 1 litr wydrylowanych z pestek wiśni 2 łyżki mąki ziemniaczanej na każdą bułeczkę 1 łyżeczka

Wanilia i Kardamon
ciasto drożdżowe z agrestem i delikatną kruszonką... 65

mąki i 1`/2 szklanki letniego mleka, zostawić na 30 minut pod przykryciem. Palmę stopić w garnuszku, wlać zimne mleko i jest gotowe do ciasta bez studzenia, do zaczynu drożdżowego wsypać mąkę, cukier, sól, dodać jajka, aromat waniliowy, wlać mleko z palmą i hakiem robota wyrabiać około 6 minut na niezbyt gęste ciasto. Misę nakryć talerzem i zostawić do wyrośnięcia(...)podanych składników utrzeć kruszonkę i posypać nią rabarbar, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55 -60 minut, w formie ciasto wystudzić - doskonałe ciasto drożdżowe z rabarbarem, kruszonka z dodatkiem oleju rzepakowego jest delikatniejsza, nie za mocno chrupiąca........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ślimaczki drożdżowe z serkiem i szynką - pyszna przekąska nie tylko na imprezę 76

Najczęściej pojawiającym się pytaniem na grupach kulinarnych jest pytanie o przekąski na różnorodne imprezy i taką pyszną propozycję mam dla Was dziś. Ślimaczki drożdżowe z nadzieniem wytrawnym. Ja użyłam serka kanapkowego, szynki i natki pietruszki, ale tak naprawdę możecie dodać to co lubicie: oliwki, ser żółty, pieczarki, czy na co macie ochotę.  Pyszne mięciutkie drożdżowe ciasto z dodatkami fantastycznie

Cynamonowe szczęście
Jagodzianki krucho-drożdżowe 68

kuchni, to będę miała tyle czasu na rozwijanie bloga, że o cie panie! A tu dzieci duże, a czasu mniej niż jak raczkowały po podłodze.  Ciasto krucho-drożdżowe to absolutne mistrzostwo! Oprócz tego, że bardziej mi smakuje, to dłużej trzyma świeżość niż klasyczne drożdżowe. Jagód w środku jest w opór. Tak, jak powinno być w jagodziankach.  Zostawiam, polecam

bistro mama
Śląski kołocz z makiem i serem 81

przepis natknęłam się jakiś czas temu w internecie. Od razu wiedziałam, że upiekę to ciasto, gdyż zawiera wszystko co lubię: sernik, makowiec, ciasto drożdżowe i oczywiście duuużo kruszonki :) Ciasto jest bardzo łatwe do zrobienie, wymaga jedynie poświęcenia mu czasu ;) Rodzinka wcinała aż miło. Kołocz najlepiej smakuje z kubkiem mleka lub filiżanką kawy. Ciasto drożdżowe: 400 g mąki pszennej 40g cukru

Smakołyki Asi
Foccacia z oliwkami, czosnkiem i szparagami. Czym różni się foccacia od pizzy? 83

foccacię najlepiej odstawić do wyrastania na noc do lodówki, aby wydłużyć proces fermentacji. Co to da? Smak ! Smak ciasta czyli foccaci, będzie się rozwijał właśnie w procesie fermentacji ciasta drożdżowego, to wtedy powstaje właśnie ten specyficzny smak ciasta włoskiego. Jeśli Twoje ciasto na foccacię wyrasta 30 minut czy 1,5 godziny, to pieczemy zwykłą drożdżową bułę ale na pewno

SMYKWKUCHNI
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką 67

rąk. Czas przygotowania: 30 min Czas oczekiwania: 90 min Czas pieczenia: 30-40 min   Składniki: (na blaszkę 24×24 cm, tutaj znajdziesz przelicznik na inne foremki) Ciasto drożdżowe: 170 ml mleka 7 g drożdży suszonych 3 łyżki cukru (50 g) 300 g mąki 4 żółtka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub cukru waniliowego 30 g miękkiego lub roztopionego(...)masła Dodatkowo: 400 g rabarbaru Kruszonka: 50 g miękkiego masła 80 g mąki 40 g cukru * Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej. Przygotowanie: Ciasto drożdżowe: Wszystkie składniki oprócz masła umieść w misie miksera i wyrób do otrzymania jednolitej konsystencji (ok. 3-5 min) Następnie dodaj masło i wyrabiaj do połączenia się składników * Ciasto po wyrobieniu powinno pozostać nadal lepkie

Słodki Blog
Ślimaki drożdżowe z kokosem 63

roztapiamy. 3.Do miski przesiewamy mąkę i łączymy z cukrem,jajkami, oraz szczyptą soli, a następnie dodajemy mleko z drożdżami. Wyrabiamy ręcznie lub robotem za 4.pomocą haka do ciasta drożdżowego. 5.Ciasto wyrabiamy, stopniowo dodając tłuszcz . 6.Wyrobione gładkie ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce przykryte ściereczką na około 40-60 min. 7.Składniki na nadzienie : tłuszcz, kokos i cukier dokładnie łączymy. 8.Kiedy(...)piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 20 min. Po upieczeniu polewamy lukrem i obsypujemy kokosem. SMACZNEGO DROŻDŻÓWKI KOKOSOWE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ŚLIMAKI KOKOSOWE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ślimaki drożdżowe z kokosem pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!

Proponowane wyszukiwania