drożdżowe - 16813 przepisów (strona:180/1121)

Proste ciasto drożdżowe z owocami 81

najprostsze ciasto z owocami ever. Pachnące latem ciasto drożdżowe, przy którym nie trzeba się napracować, a jedyne czego potrzebuje to czas i spokój. W zamian mamy niezły kawał pysznej, puszystej, słodkiej drożdżówy … The post Proste ciasto drożdżowe z owocami appeared first on FitSweet

Fitsweet.me
Drożdżówki z makiem 98

Drożdżowe bułeczki z makiem to pyszna przekąska na drugie śniadanie lub dodatek do popołudniowej kawki. Są proste do zrobienia, szczególnie gdy na półkach sklepowych leży mielony mak. Odpada żmudne gotowanie, przecedzanie i mielenie maku. Zalewasz wrzątkiem i gotowe! Przy okazji świątecznych sprawunków zakupiłam więcej maku i zrobiłam te pyszne bułeczki. Kto nie lubi pieczenia adwentowych ciasteczek polecam w ramach przedświątecznej(...)rozgrzewki bułeczki drożdżowe z makiem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Watruszki - rosyjskie buleczki z serem 493

Słodkie drożdżowe bułeczki z nadzieniem twarogowym w kuchni rosyjskiej nazywane są watruszkami. Niektóre źródła podają, że ich nazwa pochodzi od słowa watra - ogień, inne że od wyrazu "wotrucha" oznaczającego nadzienie, jeszcze inne że jest to zmieniona (pod wpływem rożnych procesów językowych) forma wyrazu "twaróżka" (тварожка). Mnie osobiscie najbardziej się podoba ta ostatnia wersja i nawet chętnie nazywałabym je twaróżkami:) Czasem(...)nazywam twaróżkami, wróć - watruszkami:) Co mogę o nich powiedzieć? Może to, że są pyszne - miękkie, puszyste, wypełnione słodką masą serową... i najlepsze są popijane mlekiem:) Polecam przepisy na inne drożdżowe wypieki: Orzechowe bułeczki z kremem a la cinnabon Bułeczki z młodą kapustą Domowe lubelskie cebularze  Strucla z orzechami Maślane rogale z makiem Jagodzianki z kruszonką  Bułeczki z jabłkami

Obiad gotowy
Drożdżowy zawijaniec z dżemem 88

Drożdżowy zawijaniec z dżemem, który przygotujesz także z ulubionymi konfiturami, powidłami, nutellą, masą makową lub serowym farszem. Możesz posypać je cukrem pudrem, udekorować lukrem lub upiec z kruszonką. SKŁADNIKI: 500 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 200 g masła 3 łyżki cukru 1 jajko 1/4 szklanki ciepłego mleka szczypta soli Dodatkowo: 250 g powideł śliwkowych lub dowolnego dżemu

Zasmakuj Kuchni
Drożdżowy chlebek czekoladowy ze śliwkami 114

Drożdżowy chlebek czekoladowy ze śliwkami można inaczej nazwać drożdżową roladą czekoladową ze śliwkami. Najlepszy jest w dzień upieczenia. Można go przygotować w bardziej świątecznej wersji i dodać cynamonu lub przyprawy do piernika. W związku z tym, że w chlebkach nie ma żółtek, to chlebek na następny dzień i w kolejne szybko staje się suchy. To właśnie śliwki i siekana czekolada

Passions hobbies life
Bułeczki dyniowe 105

Puszyste i mięciutkie w środku bułeczki dyniowe , których bazą jest ciasto drożdżowe z dodatkiem purée z dyni. Jak już Wam wspominałam kilka razy, w okresie jesiennym kiedy dyni jest pod dostatkiem kupuję jej sporą ilość i robię purée, które zamrażam. Purée sprawdza się świetnie w sosach do makaronów, jest równie pyszne w ciastach jak i wypiekach drożdżowych. Bułeczki dyniowe

MeCooks
ROGALE MARCIŃSKIE, ROGALE Z BIAŁYM MAKIEM 112

certyfikowane rogale Świętomarcińskie, ale pyszne rogale z ciasta półfrancuskiego drożdżowego z nadzieniem z białego maku. Są z tym co najbardziej lubimy i bez tego co nam przeszkadza, czyli bez skórki pomarańczowej, bez dziwnych aromatów i nie są przesłodzone jak większość rogali na 11 listopada.... Za to z mnóstwem masła, migdałów, miodu... I co dla mnie istotne zrobiłam je w całości(...)rąk. Ciasto przykrywamy i odstawiamy do wyrastania na ok. 30-45 minut. W tym czasie ścieramy sobie zamrożone masło i odstawiamy na talerzach do lodówki. Po wyrośnięciu ciasto drożdżowe odgazowujemy, zagniatamy i rozwałkowujemy na stolnicy na duży prostokąt. Zimne masło wykładamy na 2/3 szerokości ciasta, 1/3 pozostaje pusta. Ciasto składamy do środka na 3, zaczynając od części pustej- nie przykrytej

Smaczne Zdrowe
Rogaliki drożdżowe z białym makiem 210

Rogaliki drożdżowe z białym makiem Mięciutkie, delikatne i długo świeże rogaliki, wypełnione pysznym nadzieniem z białego maku. Ich wykonanie jest w miarę szybkie i niezbyt skomplikowane. Nadzienie możemy wykonać sami, według poniższego przepisu lub użyć gotowego z puszki. Polecam!     Składniki: Ciasto: 600g mąki pszennej 30g świeżych drożdży 130g masła 250ml mleka 1/3 szklanki cukru 3 jajka + 1 jajko(...)rogaliki polewamy lukrem i posypujemy siekanymi orzechami *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Rogaliki drożdżowe z białym makiem pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Zawijane bułki drożdżowe z konfiturą i orzechową kruszonką 113

Bardzo jesienny wypiek - zawijane bułki z ciasta drożdżowego wypełnione konfiturą śliwkową i posypane orzechową kruszonką. Delikatne, miękkie, ładnie wyrośnięte. Idealne do kawy. Możecie zamiast powideł śliwkowych użyć tu innego dżemu albo przesmażonych jabłek z cynamonem. W środku po przekrojeniu wyglądają jak zebra. Zawijane bułki drożdżowe z konfiturą i orzechową kruszonką Składniki: CIASTO: 4 szklanki mąki 6 łyżek cukru szczypta soli

Smaczny zeszyt
Drożdżówki - mumie - z dynią i jabłkami 92

Niedługo Halloween. Więc muszą być jakieś straszliwe wypieki :) Dzisiaj zaproponuję pyszne, mięciutkie, drożdżowe bułeczki - imitujące zawinięte bandażami mumie. Nadzienie z dyni i jabłek z delikatnym cynamonowym aromatem, doskonale komponuje się z ciastem drożdżowym, a jego zapach podczas pieczenia wypełnia w cudowny sposób, cały dom. Drożdżówki są na tyle uniwersalne, że poza sezonem Halloween - wystarczy pominąć ozdabianie ich oczkami i mamy

Świat Ciasta
Na dobry początek, kromka ciepłego chleba! NOWY E-BOOK JUŻ W SPRZEDAŻY! 147

ujrzał światło dzienne! W tej pozycji znajdziesz dużo fantastycznych i prostych przepisów na pieczywo, to na zakwasie i w głównej mierze to na drożdżach, a dokładnie na zakwasie drożdżowym tzw. polish. Zakwas drożdżowy, jest znany na całym świecie i nie bez powodu, jego nazwa brzmi Ci znajomo. Polish wymyślili polscy piekarze bardzo dawno temu, zyskał on rozgłos na całym świecie

SMYKWKUCHNI
Przytulone bułeczki ze śliwkami 112

Przytulone bułeczki drożdżowe w jesiennym wydaniu, bo ze śliwkami. Mięciutkie, puszyste, pachnące cynamonem, każda ze śliwką w środku jak najsmaczniejszy knedel. Uwielbiam wypieki drożdżowe, bo są podzielne, tanie, zdrowe i świetnie nadają się do zamrażania. Idealne na drugie śniadanie lub do popołudniowej kawki. Tym razem upiekłam bułeczki przytulone do siebie, łatwo się rozdzielają i są niebywale mięciutkie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania