drożdżowe - 16813 przepisów (strona:179/1121)

Drożdżowy wieniec makowy 43

Drożdżowy wieniec makowy to ciasto aromatyczne, wilgotne, wspaniałe. Doskonałe na każde uroczystości. Przygotowanie takiego ciasta wcale nie jest trudne, a smakuje lepiej niż z cukierni. Sprawdź przepisy na ciasta Świąteczne https://smacznepotrawy.com/domowe-ciasto-chatka-puchatka-prosty-sernik-bez-pieczenia/https://smacznepotrawy.com/tradycyjna-szarlotka-z-beza/https://smacznepotrawy.com/mazurek-krolewski-tradycyjny-przepis/https://smacznepotrawy.com/placek-gerbeaud/ Składniki 40 g drożdży 100 g cukru 2 żółtka cukier waniliowy 250 ml mleka  … The post Drożdżowy wieniec makowy appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Trochę inny makowiec 90

Moja wersja krucho-drożdżowego makowca na kruchym cieście z lekkim kremem i owocami.    Ciasto kruche: mąka pszenna 500 g margaryna 250 g cukier 95 g 1 jajko śmietana 18 % 5 łyżek proszek do pieczenia 2 łyżeczki cukier waniliowy 1 łyżeczka szczypta soli + 50 g rodzynek Makowiec krucho-drożdżowy: mąka pszenna 400 g drożdże 50 g kwaśna śmietana

Smaczne moje
CHAŁKA DROŻDŻOWA Z KRUSZONKĄ-pyszna i puszysta+FILM 67

Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na pyszną chałkę drożdżową z kruszonką. Któż z nas nie lubi jeszcze ciepłej chałki z dżemem czy po prostu samej z kubkiem mleka czy kawki.  Z tych proporcji wyjdą Wam 2 duże chałki.  Zapraszam Was też na film gdzie zobaczycie jak zrobić chałkę oraz jak ją zawijać.  SKŁADNIKI  -500g mąki(...)mojej kuchni zawitał nowy sprzęt-robot planetarny Ariette Classica.  Jest to świetny robot za niewielką cenę. Bardzo mocny, mega się cieszę, bo teraz będę mogła robić ciasta drożdżowe i chlebowe bez męczącego wyrabiania ciasta-on zrobi to za mnie :)  Jeśli chcecie dowiedzieć się więcej o tym robocie, zapraszam na moją recenzję.   recenzja i opis robota Ariette

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Słodkie bułki drożdżowe 76

Słodkie bułki drożdżowe Delikatne maślane bułeczki z dżemem i kruszonką. Palce lizać!     Składniki: Ciasto: 7g suchych drożdży 500g mąki 1 szklanka letniego mleka 100g rozpuszczonego masła 1 jajko 1/2 szklanki cukru 16g cukru waniliowego szczypta soli Dodatkowo: dżem owocowy lub powidła do nadziania 4 łyżki mleka cukier puder do posypania bułeczek Kruszonka: 3 łyżki masła 3 łyżki mąki(...)posypać cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Słodkie bułki drożdżowe pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Słodkie drożdżowe bułki do odrywania pieczone w mlecznym sosie 57

Drożdżowe buchty z pieczonymi śliwkami Miękkie, słodkie i puszyste drożdżowe bułeczki do odrywania podane z pieczonymi śliwkami. Bułki te możemy oczywiście nadziać śliwkami i upiec. Dla mnie jednak nadzienia śliwkowego wiecznie jest za mało. Dlatego przeprowadziłam dekonstrukcję deseru i upiekłam osobno bułki i osobno śliwki. Dzięki temu bułki są bardziej puszyste i miękkie a śliwek mogę teraz dodać tyle

Tajemnice Smaku
Rogaliki z mozzarellą i pesto z czosnku niedźwiedziego 78

pewnie udostępnię je tak na IG jak i tutaj. Ale wracając- zaczęłam od łatwego przepisu, który możecie przygotować jako dodatek do śniadania, obiadu a nawet kolacji. Proste rogaliki drożdżowe wypełnione czosnkowym pesto (za które dziękuję koleżance Męża) i mozzarellą. Sami widzicie, nic wiele... a efekt zadowalający :)  Składniki na 8 rogali Ciasto: 350g mąki (użyłam takiej do wypieków drożdżowych) 150ml

Kuchnia w czekoladzie
CEBULARZYKI 97

listę produktów tradycyjnych  i są chronione prawem Unii Europejskiej  jako produkt regionalny. Przepis, który Wam podaję, jest bardzo prosty i myślę, że nie zrobi trudności osobom "drożdżowym", bo jak wiadomo z drożdżami trzeba się lubić :-) .  Składniki na ciasto: 300 g mąki  20 g świeżych drożdży     1/2 szklanki ciepłego mleka  1 jajko(...)ciepłym mlekiem, cukrem i łyżką mąki, przykryć ściereczką kuchenną i odstawić w ciepłe miejsce na 10 min.  Do dużej miski wsypać pozostałą mąkę, jajko, sól, masło oraz zaczyn drożdżowy. Wyrabiać ciasto ręką, aż będzie odchodzić.  Wyrobione ciasto odstawić na godzinę do wyrośnięcia.  Po tym czasie ciasto przełożyć na stolnicę obsypaną mąką i odrywać małe części ciasta

pieprzny smaczek

Proponowane wyszukiwania