łyżki majeranku 3 listki laurowe pieprz ziołowy mielony pół łyżeczki sól do smaku 5 ziarenek ziela angielskiego 2 łyżki przyprawy do flaków Cykoria Dodatkowo: schab 300 g żołądki drobiowe 400 g Wykonanie: Zaczynamy od umycia schabu który kroimy w plastry centymetrowe,a następnie w paseczki. Żołądki drobiowe czyścimy i kroimy w paseczki.Do garnka przekładamy schab i żołądki.Dodajemy marchew, pietruszkę
Różowa kuchniapokazywać więc trzeba ja koniecznie wypróbować w naszych smacznych daniach. Zaczęłam od prostego obiadku który wszystkim zasmakuje. Składniki: młoda kapusta pół główki kiełbasa w pętkach 4 szt szklanka rosołu drobiowego ( Dzień wcześniej miałam rosół i się przydał) młode ziemniaczki 1 kg koperek świeży do posypania ziemniaczków pomidorki 3 szt Młodą kapustę myjemy i kroimy drobno,przekładamy(...)patelni i zalewamy rosołom drobiowym. Dodajemy kiełbaskę w większe kawałki( pętka i dusimy razem i podsmażamy). Młode ziemniaczki obieramy i kroimy w łódeczki, gotujemy w osolonej wodzie.Na talerz przekładamy kapustę podduszoną z kiełbaską, młode ziemniaczki które posypujemy koperkiem oraz pomidorka z którego zdejmujemy skórkę i kroimy w ćwiartki.Smacznego
Różowa kuchniaSKŁADNIKI: 100-120 g kaszy perłowej grubej ok. 500 g żołądków drobiowych garstka suszonych grzybków (u mnie podpieńki) 3-4 kostki rosołowe drobiowe (licząc, że 1 kostka jest na 1/2 litra wody) 2 listki laurowe 4-5 kulek ziela angielskiego 1 duża cebula drobno posiekana 2 marchewki starte na grubych oczkach (ok. 4 łyżek) kawałek selera startego na grubych oczkach
Sztuka gotowania w/g SamiryKolejna przepyszna propozycja na podanie wątróbki drobiowej - wątróbka z pomidorami i cebulą. Za wątróbką przepadam, choć przyznam, że muszę mieć na nią odpowiedni dzień. Dzisiaj proponuję Wam klasyczną wątróbkę z cebulką i dodatkowo duszoną w pomidorach. Taki troszkę eksperymentalny smak, ale muszę przyznać, że całkiem udany. Wielbiciele podrobów na pewno będą zachwyceni! 0,5 kg. wątróbki drobiowej 2 cebule
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePolędwiczki drobiowe, to takie mięsko, które często bywa poszarpane i mało efektowne. Czasem są to takie skrawki, że nie bardzo wiadomo co z nimi zrobić. Jednak i na to można znaleźć całkiem niezłą radę. Będą nie tylko wykorzystane, ale także smaczne i efektowne, a do tego uzyskamy całkiem fajny i szybki posiłek. 4 polędwiczki drobiowe młoda cukinia 2 patyczki
Dieta moja pasjaDelikatne mięso drobiowe zawsze sprawdzi się na obiad, a teraz z dodatkiem młodej kapusty czy szparagów jest super. Chciałabym zachęcić Was do zrobienia zarazików drobiowych z dodatkiem sera i smażonej szynki. SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 łyżeczka suszonego lubczyku 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki tartej bułki 1 jajko 1 cebula szalotka pokrojona
Kuchnia Beatystoi więc na przeszkodzie, by przygotować pyszności na świeżym powietrzu! W tym wpisie sprawdzone przepisy na grilla. Sprytna kuchnia: patyczki do szaszłyków DRÓB: Szaszłyki z kaczki z jabłkami Drobiowe szaszłyki z cukinią Drobiowe szaszłyki z miodem i serem WOŁOWINA: Aromatyczny szisz kebab – szybkie danie na grilla! Szisz kebab: wołowina na grilla! WIEPRZOWINA: Szaszłyki wieprzowe z polędwicy DODATKI: Czatnej z mango
MarcinChefSkładniki: 6 średnich bananów; 1 średnia cebula; 200 ml słodkiej śmietanki 30 %; 1 litr bulionu drobiowego; Pęczek koperku; 1 łyżka oleju; Opakowanie curry w proszku (22 g); 1 łyżeczka chili w proszku; Szczypta białego cukru; Sól. Dodatkowo/do podania - opcjonalnie: Plasterki banana; Plasterki świeżej papryczki chili. Sposób przygotowania: Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Banany obrać, pokroić w plasterki. Koperek umyć(...)cebuli dodać pokrojone w plastry banany, całość podsypać curry, wymieszać i krótką chwilę razem podsmażać. Następnie wlać bulion (u mnie 1 litr gorącej, przegotowanej wody plus 2 kostki bulionowe, drobiowe), gotując na średnim ogniu, doprowadzić do wrzenia, po czym zmniejszyć ogień i całość gotować przez około 20 minut. Po tym czasie zupę zdjąć z ognia, delikatnie wystudzić i zblendować
Gospodyni MiejskaNic nie powiem tylko tyle, że są pyszne. Trochę z nimi pracy, ale warto. Przygotowanie farszu – Do garnka wrzucić mięso i wlać wodę, tyle żeby
Kuchnia Pokoleńjaglankę w wersji na słono. Świetny pomysł na odstępstwo od wersji na słodko. Składniki: 1 torebka kaszy jaglanej 1 cebula 1 łyżka masła olej do smażenia 1,5l bulionu drobiowego Sposób przygotowania: Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy posiekaną w drobną kostkę cebulę. Czekamy, aż się zeszkli. Następnie dodajmy kaszę jaglaną. Zalewamy gotującym się bulionem drobiowym. Do momentu wchłonięcia
Truskawkowa FiestaSkładniki: Sos mięsny: 1 kg mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 1 ząbek czosnku; 1 puszka całych pomidorów w zalewie (400 g - masa netto wraz z zalewą); 3/4 słoiczka koncentratu pomidorowego (150 g); 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki; 1 łyżka suszonej bazylii; Sól; Pieprz. Sos z serkiem wiejskim: 500 g serka wiejskiego; 1 jajo; 1/4 szklanki startego parmezanu(...)przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 4 osób. Mozzarellę można zastąpić żółtym, łatwotopliwym serem np. goudą czy ementalerem. Można użyć dowolnego gatunku mięsa mielonego: wieprzowego, wieprzowo-wołowego, drobiowego. Lazanii nie należy kroić bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika. Musi ona odczekać około 10 minut, aby pokrojona się nie rozpadała. Kupując makaron do lazanii , należy wybrać taki, który nie wymaga
Gospodyni Miejskabidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} ½ małej cebuli 2 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny 750ml bulionu drobiowego 100ml kwaśnej śmietany 18% Sól, pieprz do smaku Pęczek koperku 4 jajka na twardo Sposób przygotowania w Tefal Cuisine Companion Obieramy ziemniaki, cebulę, marchew, buraczki i czosnek. Wrzucamy do misy(...)ostrzem do siekania, zamykamy pokrywkę i ustawiamy prędkość 8 oraz czas 20 sekund. Wyciągamy ostrze, dodajemy bulion drobiowy. Manualnie ustawiamy temperaturę 90⁰C oraz czas 25 minut. Kolejnym krokiem jest dodanie do botwinki 1 pęczka posiekanych liści buraka oraz soku z cytryny. Włączamy urządzenie nadal na 90⁰C, czas 20 minut. 5 minut przed końcem zatrzymujemy, dodajemy 1 chochlę botwinki
Kuchnia w czekoladzieDoskonały sposób na wykorzystanie mięsa drobiowego z rosołu. Dobrze, żeby mięso było mieszane - trochę chudego i trochę tłustego. Sama pierś niespecjalnie się nadaje. Potrawka jest szybka w wykonaniu i smakuje... tak jak robiła moja babcia:-) Składniki: mięso drobiowe z rosołu - 1 porcja rosołowa 1 mała lub 1/2 większej cebuli 1-2 łyżki oleju 3 łyżki słodkiej śmietany sól
Ze smakiem bez glutenujakie mam ochote i wiem że mi nie zaszkodzą. Dla małego i dużego :) Na każdą okazję :) Smacznego :) SKŁADNIKI: 2 paluchy pełnoziarniste ok 10 cm 2 parówki drobiowe 6 plastrów ogórka konserwowego 2 plastry cebuli czerwonej 1 Garść mix sałat Ketchup do polania PRZYGOTOWANIE: Bułki przekrajam wzdłuż. Wkładam do środka plaster sera oraz(...)drobiowe parówki. Wkładam do piekarnika i piekę ok 5 min w 200 stopniach . Następnie polewam ketchupem jeszcze ciepłe hot dogi dodaję plastry ogórków. Cebulę czerwoną drobno siekam. Posypuję środek. Na koniec wkładam sałatę. Smacznego
Gotowanie Patkiwykrojonym środkiem (będą wyższe), albo robimy tak jak ja i resztę pasty zjadamy wieczorem na chlebie;) 1 op. ciasta francuskiego (u mnie xl) 5 jajek 200 g szynki drobiowej 2-3 korniszony sól musztarda majonez szczypiorek czarnuszka 1 jajko Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu obieramy, kroimy w kostkę. Szynkę drobiową kroimy na drobne paseczki, a następnie w kostkę. Ogórki
Smaki Na Talerzu