drobiowe - 5743 przepisów (strona:36/383)

Flaczki wołowo wieprzowe 145

łyżki majeranku 3 listki laurowe pieprz ziołowy mielony pół łyżeczki sól do smaku 5 ziarenek ziela angielskiego 2 łyżki przyprawy do flaków Cykoria Dodatkowo: schab 300 g żołądki drobiowe 400 g Wykonanie: Zaczynamy od umycia schabu który kroimy w plastry centymetrowe,a następnie w paseczki. Żołądki drobiowe czyścimy i kroimy w paseczki.Do garnka przekładamy schab i żołądki.Dodajemy marchew, pietruszkę

Różowa kuchnia
Zasmażana młoda kapusta z pętami kiełbaski 171

pokazywać więc trzeba ja koniecznie wypróbować w naszych smacznych daniach. Zaczęłam od prostego obiadku który wszystkim zasmakuje. Składniki: młoda kapusta pół główki kiełbasa w pętkach 4 szt szklanka rosołu drobiowego ( Dzień wcześniej miałam rosół i się przydał) młode ziemniaczki 1 kg koperek świeży do posypania ziemniaczków pomidorki 3 szt     Młodą kapustę myjemy i kroimy drobno,przekładamy(...)patelni i zalewamy rosołom drobiowym. Dodajemy kiełbaskę w większe kawałki( pętka i dusimy razem i podsmażamy). Młode ziemniaczki obieramy i kroimy w łódeczki, gotujemy w osolonej wodzie.Na talerz przekładamy kapustę podduszoną z kiełbaską, młode ziemniaczki które posypujemy koperkiem oraz pomidorka z którego zdejmujemy skórkę i kroimy w ćwiartki.Smacznego

Różowa kuchnia
Krupnik polski z grzybkiem 200

SKŁADNIKI: 100-120 g kaszy perłowej grubej ok. 500 g żołądków drobiowych garstka suszonych grzybków (u mnie podpieńki) 3-4 kostki rosołowe drobiowe (licząc, że 1 kostka jest na 1/2 litra wody) 2 listki laurowe 4-5 kulek ziela angielskiego 1 duża cebula drobno posiekana 2 marchewki starte na grubych oczkach (ok. 4 łyżek) kawałek selera startego na grubych oczkach

Sztuka gotowania w/g Samiry
Wątróbka drobiowa z pomidorami 172

Kolejna przepyszna propozycja na podanie wątróbki drobiowej - wątróbka z pomidorami i cebulą. Za wątróbką przepadam, choć przyznam, że muszę mieć na nią odpowiedni dzień. Dzisiaj proponuję Wam klasyczną wątróbkę z cebulką i dodatkowo duszoną w pomidorach. Taki troszkę eksperymentalny smak, ale muszę przyznać, że całkiem udany. Wielbiciele podrobów na pewno będą zachwyceni!  0,5 kg. wątróbki drobiowej 2 cebule

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Szaszłyki z polędwiczek i cukinii. 164

Polędwiczki drobiowe, to takie mięsko, które często bywa poszarpane i mało efektowne. Czasem są to takie skrawki, że nie bardzo wiadomo co z nimi zrobić. Jednak i na to można znaleźć całkiem niezłą radę. Będą nie tylko wykorzystane,  ale także smaczne i efektowne, a do tego uzyskamy całkiem fajny i szybki posiłek. 4 polędwiczki drobiowe młoda cukinia 2 patyczki

Dieta moja pasja
Zraziki drobiowe z szynką i serem 133

Delikatne mięso drobiowe zawsze sprawdzi się na obiad, a teraz z dodatkiem młodej kapusty czy szparagów jest super. Chciałabym zachęcić Was do zrobienia zarazików drobiowych z dodatkiem sera i smażonej szynki. SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 łyżeczka suszonego lubczyku 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki tartej bułki 1 jajko 1 cebula szalotka pokrojona

Kuchnia Beaty
Sprawdzone przepisy na grilla! 296

stoi więc na przeszkodzie, by przygotować pyszności na świeżym powietrzu! W tym wpisie sprawdzone przepisy na grilla. Sprytna kuchnia: patyczki do szaszłyków DRÓB: Szaszłyki z kaczki z jabłkami Drobiowe szaszłyki z cukinią Drobiowe szaszłyki z miodem i serem WOŁOWINA: Aromatyczny szisz kebab – szybkie danie na grilla! Szisz kebab: wołowina na grilla! WIEPRZOWINA: Szaszłyki wieprzowe z polędwicy DODATKI: Czatnej z mango

MarcinChef
Słodko - pikantna zupa krem z bananów z curry 200

Składniki: 6 średnich bananów; 1 średnia cebula; 200 ml słodkiej śmietanki 30 %; 1 litr bulionu drobiowego; Pęczek koperku; 1 łyżka oleju; Opakowanie curry w proszku (22 g); 1 łyżeczka chili w proszku; Szczypta białego cukru; Sól. Dodatkowo/do podania - opcjonalnie: Plasterki banana; Plasterki świeżej papryczki chili. Sposób przygotowania: Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Banany obrać, pokroić w plasterki. Koperek umyć(...)cebuli dodać pokrojone w plastry banany, całość podsypać curry, wymieszać i krótką chwilę razem podsmażać. Następnie wlać bulion (u mnie 1 litr gorącej, przegotowanej wody plus 2 kostki bulionowe, drobiowe), gotując na średnim ogniu, doprowadzić do wrzenia, po czym zmniejszyć ogień i całość gotować przez około 20 minut. Po tym czasie zupę zdjąć z ognia, delikatnie wystudzić i zblendować

Gospodyni Miejska
Kartacze czyli ziemniaczane kluski z mięsem drobiowym 149

Nic nie powiem tylko tyle, że są pyszne. Trochę z nimi pracy, ale warto. Przygotowanie farszu – Do garnka wrzucić mięso i wlać wodę, tyle żeby

Kuchnia Pokoleń
Jaglanka na wytrawnie 139

jaglankę w wersji na słono. Świetny pomysł na odstępstwo od wersji na słodko. Składniki: 1 torebka kaszy jaglanej 1 cebula 1 łyżka masła olej do smażenia 1,5l bulionu drobiowego  Sposób przygotowania: Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy posiekaną w drobną kostkę cebulę. Czekamy, aż się zeszkli. Następnie dodajmy kaszę jaglaną. Zalewamy gotującym się bulionem drobiowym. Do momentu wchłonięcia

Truskawkowa Fiesta
Lazania z serkiem wiejskim 229

Składniki: Sos mięsny: 1 kg mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 1 ząbek czosnku; 1 puszka całych pomidorów w zalewie (400 g - masa netto wraz z zalewą); 3/4 słoiczka koncentratu pomidorowego (150 g); 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki; 1 łyżka suszonej bazylii; Sól; Pieprz. Sos z serkiem wiejskim: 500 g serka wiejskiego; 1 jajo; 1/4 szklanki startego parmezanu(...)przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 4 osób. Mozzarellę można zastąpić żółtym, łatwotopliwym serem np. goudą czy ementalerem. Można użyć dowolnego gatunku mięsa mielonego: wieprzowego, wieprzowo-wołowego, drobiowego. Lazanii nie należy kroić bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika. Musi ona odczekać około 10 minut, aby pokrojona się nie rozpadała. Kupując makaron do lazanii , należy wybrać taki, który nie wymaga

Gospodyni Miejska
Botwinka 215

bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} ½ małej cebuli 2 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny 750ml bulionu drobiowego 100ml kwaśnej śmietany 18% Sól, pieprz do smaku Pęczek koperku 4 jajka na twardo Sposób przygotowania w Tefal Cuisine Companion Obieramy ziemniaki, cebulę, marchew, buraczki i czosnek. Wrzucamy do misy(...)ostrzem do siekania, zamykamy pokrywkę i ustawiamy prędkość 8 oraz czas 20 sekund. Wyciągamy ostrze, dodajemy bulion drobiowy. Manualnie ustawiamy temperaturę 90⁰C oraz czas 25 minut. Kolejnym krokiem jest dodanie do botwinki 1 pęczka posiekanych liści buraka oraz soku z cytryny. Włączamy urządzenie nadal na 90⁰C, czas 20 minut. 5 minut przed końcem zatrzymujemy, dodajemy 1 chochlę botwinki

Kuchnia w czekoladzie
Potrawka z kurczaka 118

Doskonały sposób na wykorzystanie mięsa drobiowego z rosołu.  Dobrze, żeby mięso było mieszane - trochę chudego i trochę tłustego. Sama pierś niespecjalnie się nadaje. Potrawka jest szybka w wykonaniu i smakuje... tak jak robiła moja babcia:-) Składniki: mięso drobiowe z rosołu - 1 porcja rosołowa 1 mała lub 1/2 większej cebuli 1-2 łyżki oleju 3 łyżki słodkiej śmietany  sól

Ze smakiem bez glutenu
MINI HOT DOGI Z BUŁKI PEŁNOZIARNISTEJ 139

jakie mam ochote i wiem że mi nie zaszkodzą. Dla małego i dużego :) Na każdą okazję :) Smacznego :) SKŁADNIKI:   2 paluchy pełnoziarniste ok 10 cm   2 parówki drobiowe   6 plastrów ogórka konserwowego   2 plastry cebuli czerwonej   1 Garść mix sałat   Ketchup do polania PRZYGOTOWANIE:  Bułki przekrajam wzdłuż. Wkładam do środka plaster sera oraz(...)drobiowe parówki. Wkładam do piekarnika  i piekę ok 5 min w 200 stopniach . Następnie  polewam ketchupem jeszcze ciepłe  hot dogi  dodaję plastry ogórków.  Cebulę czerwoną drobno siekam. Posypuję środek.  Na koniec wkładam sałatę. Smacznego

Gotowanie Patki
Koszyczki z ciasta francuskiego z jajkiem, szynką i ogórkiem 549

wykrojonym środkiem (będą wyższe), albo robimy tak jak ja i resztę pasty zjadamy wieczorem na chlebie;) 1 op. ciasta francuskiego (u mnie xl) 5 jajek 200 g szynki drobiowej 2-3 korniszony sól musztarda majonez szczypiorek czarnuszka 1 jajko Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu obieramy, kroimy w kostkę. Szynkę drobiową kroimy na drobne paseczki, a następnie w kostkę. Ogórki

Smaki Na Talerzu