łyżek otrąb owsianych 3 łyżki otrąb pszennych 3 łyżki twarożku wiejskiego 2 jajka 6 pomidorków koktajlowych ¼ małej czerwonej papryki 5 plasterków krakowskiej drobiowej sól, pieprz, oregano lub inne przyprawy do smaku ewentualnie pół małej cebuli, ogórek koszony lub korniszony, pieczarki – u mnie tym razem bez tych dodatków Pomidory sparzamy gorącą wodą, obieramy
Humanistka w kuchnipotraw, bo wyglądają mało apetycznie. Dlatego za zdjęcia z góry przepraszam.... 2 szklanki świeżego lub mrożonego groszku 3 szklanki pokrojonego młodego pora (łodyga i liście) wywar drobiowy około 1,5 litra gruby plaster cytryny lub pół łyżeczki trawy cytrynowej dwa ząbki czosnku szczypta lubczyka pieprz, sól pól łyżeczki chili pół łyżeczki cząbru Pora kroimy
Humanistka w kuchnidziwo boczek uszlachetnił smak bigosu . Porcja dla 4 osób: 10 plasterków rolady z boczku z dodatkiem grzybów i cebuli 1 główka świeżej kapusty 2 małe laski kiełbasy drobiowej 1 mały (mini) koncentrat pomidorowy 1,5 szklanki wody 3 łyżeczki mielonych kani 2 łyżeczki wegety pół łyżeczki majranku pół łyżeczki cząbru 5 kropli tabasco pieprz, sól Do garnka wlewamy wodę. Kapustę
Humanistka w kuchnicukinia 8 pomidorów 2 litry wywaru drobiowego pół łyżeczki imbiru pół łyżeczki kurkumy pół łyżeczki mielonego listka bobkowego pół łyżeczki czubrycy kilka ziaren pieprzu i ziela pół łyżeczki ostrej papryki 4 krople tabasco sól, pieprz Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórę. Pomidory kroimy na cztery części i wrzucamy do wywaru. dodajemy kabaczka pokrojonego
Humanistka w kuchni60 dag filetów z kurczaka 2 średnie cebule 2 jajka 1 łyżka maggi 3 łyżeczki przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka ostrej papryki 4 łyżki skrobi
Humanistka w kuchniPorcja dla 4 osób: 1 duży brokuł 4 marchewki 1 por ¼ selera 2 pietruszki 15 dag zielonej szparagowej fasolki 2,5 litra wywaru drobiowego lub warzywnego sól, pieprz, papryka ostra Brokuła myjemy i rozdzielamy na różyczki. Marchewki i pietruszkę, selera i pora kroimy w talarki. Fasolkę szparagową kroimy na trzy części. Wszystkie warzywa wrzucamy na gotujący się wywar. Zmniejszamy ogień
Humanistka w kuchnibędę wprowadzać kolejne warzywka i owoce. Może uda mi się stworzyć specjalną zakładkę z daniami dla niemowląt. A teraz już kotlet - a dokładnie miła odmiana dla tradycyjnego kotleta drobiowego , którego bardzo lubimy. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka sól bułka tarta ziarna sezamu 1 jajko + odrobina mleka mąka olej do smażenia Sposób wykonania: 1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy
Kuchnia domowa Anikawałki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 700 g kawałków kurczaka (piersi, nadudzi itp.) 2 szklanki pieczarek, pokrojonych w plasterki 2 szklanki czerwonego, wytrawnego wina 2 szklanki bulionu drobiowego 2 liście laurowe 4 gałązki świeżego tymianku 1/2 szklanki posiekanej natki pietruszki Przygotowanie: Rozgrzej na średnim ogniu dużą i głęboką patelnię, wrzuć boczek i smaż do chrupkości. Wlej troszkę oleju, jeżeli to konieczne
karmelowyponieważ są smaczne, to je całe zjadam, a kilogramów przybywa :p Dzisiaj proponuję wątróbkę – prawie tradycyjną – z jabłkiem w wersji zapiekanej. Składniki (3 porcje) : 300 g wątróbki drobiowej 5 średnich ziemniaków jabłko puszka groszku duża cebula 200 ml jogurtu naturalnego tymianek, sól morska, pieprz świeżo zmielony olej Przygotowanie Wątróbkę płuczemy, oczyszczamy i podsmażamy z cebulką pokrojoną w piórka
e-PrzepisyKulinarneProdukty potrzebne: cebula 4Sztuki kurkuma 1Łyżeczka lub kilka nasion szafranu sól 1Łyżeczka pieprz 1Łyżeczka bulion drobiowy 1Litr maggi 2 łyżeczki czosnek granulowany 1Łyżeczka chleb 2Kromki ser żółty 20Dekagramów (do posypania) papryka ostra mielona łyżeczka masło 2Łyżki białe wino wytrawne 1/2Szklanki Gałka muszkatałowa Sposób przygotowania; W rondlu rozpuszczamy nasze masełko i dodajemy pokrojona w plastry
pichcisztokolagenu. A o to i przepis: Składniki: - cała kura patroszona (2 kg) - 2 duże ząbki czosnku - jedna cebula czerwona - czerwona papryka duża - 1 duża łyżka kuminu - 2 kostki drobiowe rosołowe Knorr - 1 łyżka octu białego - 3 duże cytryny - 1 łyżka oleju Przygotowanie: Umyć kurę ciepłą wodą, solą i sokiem z cytryn wewnątrz i zewnątrz. W blenderze miksujemy
Smaki Brazyliiznaleźć te NAJ. A oto moi ulubieńcy ! Bazylia , ma słodko -pikantny smak z lekką korzenną nutą. Dodaje się ją głównie do potraw pomidorowych, z bakłażanem, szpinakiem oraz drobiowych. Świeże liście idealnie komponują się w sałatkach, pastach kanapkowych oraz pesto. Najlepiej dodawać pod koniec gotowania bądź bezpośrednio na talerzu, ponieważ wysoka temperatura niszczy smak, a suszona w ogóle
Życie na widelcuDziś podaje następny wpis, z bardzo smacznym serkiem Czesławy Zarzeckiej Kotlety drobiowe pod pierzynką SKŁADNIKI: pierś z kurczaka - 1 podwójna sól i pieprz przyprawa do kurczaka ser koryciński z suszonymi pomidorami, bazylią i czosnkiem- 4 plastry http://www.ser-korycinski.pl/ cebula - 1 szt pieczarki - 35 dag tłuszcz mąka - 3 łyżki jajko
Kuchnia DanusiSkładniki: 3 ćwiartki z kurczaka 1 kg żołądków drobiowych (mogą być z kury lub indyka) 2 marchewki 1 duża pietruszka 1/4 selera kawałek pora 10 ziarenek ziela angielskiego 10 ziarenek pieprzu czarnego 6 liści laurowych sól, pieprz 2 łyżki jarzynki majeranek papryka czerwona w proszku Zasmażka: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej 1 szklanka bulionu Najpierw przygotowujemy bulion
tojestpyszne.blogspot.comKnorr 1 kg ziemniaków 400 ml śmietany 18% 200 g startego żółtego sera 100 ml zimnej wody Zapiekanka ziemniaczana à la kebab, to ciekawa forma połączenia ziemniaków i mięsa drobiowego. Aromat dania podczas pieczenia jest tak wyjątkowy, że po wstawieniu zapiekanki do piekarnika cała rodzina, w jakiś magiczny sposób - nagle znajdzie się w pobliżu kuchni :). Sprawdźcie sami :) Mięso z piersi
Świat Domowej Kuchni